Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 20 oktober 2017

George Soros - om att pussla ihop det lilla intresset med det stora

Jag har noterat hur utbrett hatet mot den stormrika juden George Soros är här och var i svenska kommentarspalter. Denne man spekulerade en gång mot pundet vilket kostade brittiska staten enorma pengar och gjorde Soros stormrik.

Han är en klassisk liberal kapitalist och som sådan en mänsklighetens fiende trots att han nu flyttar över sina tillgångar i rasande fart till den stiftelse som söker frälsa världen för demokrati (dvs. rikemansväldet) där den ännu inte slagit rot.

Jag har nämnt hans namn en enda gång på bloggen och då helt neutralt som en av många kapitalister då jag 2012 försökte ett enkelt test för att se om något särskilt zodiaktecken var penningfixerat.

http://siderisk.blogspot.se/2012/08/vilka-zodiaktecken-ar-penningfixerade.html

Att Soros är just Kräfta passade som hand i handske med romaren Manilius (1a årh.) föga smickrande bild av antikens Kräftan (se länken), en simpel spekulerare i inköps- och försäljningspriser. Manilius beskriver exakt det sätt som Soros blev extremt rik på: genom att spekulera i Storbritanniens valuta. Troligen var det efter det tillägget jag valde att göra det passionerade av de tre Vattentecknen till emblem för Näringslivet, denna vidriga ständigt hungriga varelse som helt brister i mänskliga kvaliteter men förlitar sig desto hårdare på omoraliska räknenissar som Fredrik Reinfeldt (m) eller Mikael Damberg (s).

Å andra sidan har jag alltid anat att bakom demoniseringen av Soro döljer sig  tarvliga människor som är offer för allsköns myter, inte minst den om den giriga juden. Jag hittade nyss en brittisk artikel i The Guardian (mitten-vänster) som tog upp fenomenet med den extrema mytbildningen kring Soros som i synnerhet kommer från extremhögerns fasciststinkande ringhörna. Liberalkapitalism eller förståndshandikappade idioter - den här världen bjuder inte på några val för vettiga människor.

Artikelförfattaren säger:

Vore det upp till mig skulle miljardärer inte få sponsra politiker, inte ens miljardärer jag sympatiserar med. Med det sagt är Soros måltavla för att hat som går långt bortom normalt partisangnabb. Det sataniska inflytande som tillskrevs denna man som överlevde Förintelsen som barn och efter Berlinmurens fall beslöt att använda sin förmögenhet på att hejda främlingsfientlighetens återkomst i Europa, är inte en normal demonisering. Långt ifrån.

Något i det stycket fick det att klicka till i den här bloggaren. En kapitalist som ändå i grund och botten resonerar mot den grundläggande mänskligheten! Detta är sannerligen ljusår från den hämningslösa smörja om "The New World Order" som man kan läsa om nästan överallt utanför "mainstreammedierna". 

Faktum är att jag inte visste om att Soros var jude och överlevde Förintelsen. Det här får mig genast att vakna till inför foliehattstexterna och deras makalösa konspirationer. Bilderberggruppen är en träffsäker bild på Elitens möte för att säkra sin makt nu och för evärdlig tid, men Soros tycks ha drivits av en djupare sida, en nästan anständig sida mitt i hans cyniska valutaspekulerande. Ändamålen helgar medlen...

Horoskopets klockslag kommer sannolikt aldrig att bli känt men om man som den odiskutabla makthavare han är, använder Solen för 1a huset, minskar men försvinner inte problemet med Månens placering. Detta är ett sådant dygn där den byter tecken runt lunch och frågan är vilket sinnelag den aktiva spekulativt lagda Sol-Kräftan var utrustad med... I hans grundläggande önskan att stoppa småaktiga Kräftan - ett inskränkt och invandrarfientligt tecken - ser jag tydliga tecken på att soltecknet bäddas in i en betydligt större medvetenhet, den som innefattar hela mänskligheten, dvs just det zodiaktecken som Månen befinner sig i under dygnets första hälft: Vattumannen ("Den Väldiga" var dess ursprungliga namn i Babylon). 

Med Sol i Vatten och disponenten Månen i Luft
uppstår en insidiös form av "dissociation" -
ett integrationsproblem mellan liten och stor
som illustrerar det antisemitiska hatet mot Soros

Om man sedan ser hur denna humanistiska Måne ägs av Saturnus i den globala välfärdens tecken Skytten, då börjar en bild framtona som är raka motsatsen till foliehattarnas inskränkta mytbildning och demonisering. Soros är en av megakapitalisterna som likt Bill Gates arbetar på att förbereda "Vattumannens tidsålder", tiden bortom den onödigt resursdestruktiva kapitalism som idag driver individer och banala nationer som USA och Sverige...

Det är lätt att se hur ett sånt här horoskop drar till sig demoniserande - ur livets - Solen - perspektiv är lille Soros verkligen hotad. Utan klockslag är det lönlöst att spekulera över hur kan överlevde nazisternas judeutrotning, men själva dygnet ur Solens perspektiv visar hur ogynnsamt den lilla klanens öde ser ut (Kräftan = judarna). Deras etnicitet står på kant med Månen i 8e dödshuet ("den Slutgiltiga Lösningen på judefrågan") och rasmarkörernas Saturnus står i 6e huset för fiender och olyckor, medan välgångens och välviljans Jupiter saknar all kraft att hävda sig i det 12e huset för "världsliga förluster". 

Soros horoskop är som ett emblem för den katastrof som det judiska folket råkade ut för i händerna på samma mentalitet som nu driver Sverige framåt, den teknokratiska mentalitet Håkan Juholt uppmärksammade och som nu blivit stort debattämne i medierna. (Man kan just undra om Juholt känner till den här bloggen eftersom den i flera år drivit ungefär samma diskurs under t.ex. taggen "it-fascism".)


Men om vi hoppar över husens bidrag - solascendenten är trots allt extremt hypotetisk (en chans av tolv att den stämmer) och istället ser på förhållandet mellan Solen, dess disponent Månen, dess disponent Saturnus och dess disponent Jupiter, då ser man Soros framgång och hur han är styrd av Vattumannens idealiska läggning! Jag tror vi kan UTESLUTA Kräftascendenten eftersom han nu blev så framgångsrik, det verkar osannolikt om BÅDE de två stora strategerna Saturnus och Jupiter står så illa till vid födelsen. 

Men utifrån enbart planeternas perspektiv är tanken således att Solen i Kräftan visar att Soros inte upplever sig som primärt medlem av en liten inskränkt etnicitet (judarna) utan vilar - via Kräftans härskare - i den allinkluderande Mänsklighetens tecken - Vattumannen. 

Och Soros har "tur" att sedan inte Vattumannens härskare tappar dignitet på det sätt den gör i Sverigehoroskopet där den "mogna" Vattumannens härskare blir en lättviktare i "unga" Tvillingarnas tecken. Nej, vid Soros födelse håller Saturnus en position i zodiakens tredje och verkligt tunga akt: den universella (dess fyra tecken ägs alla av just den 6e och 7e himmelen, Jupiters välvilja och Saturnus sträva gränsdragning - när Jupiter uppfyllt Gränsen med sin välvilja, då är tiden ute för detta kosmos och tillvaron startar om någon annanstans). Och det som signaleras är naturligtvis välvilja till hela mänskligheten - Vattumannens härskare verkar inifrån Skyttens universellt välvilliga impuls och Jupiters budskap om "allt gott åt alla"

Soros verksamhet går så många hundra IQ-poäng över foliehattarna att det är sanslöst. Han bekräftar helt det konfucianska talesätt som prytt (nåja) den här bloggens topp i många år: "Den ringa människan tänker på sin egen vinst, den stora människan tänker på dygd". Kanske det var en dygdig gärning av Soros och råna Storbritannien på fyra miljarder pund den där gången på 1990-talet? Soros kanske är vår tids Robin Hood, förklädd till finanskapitalist men i själva verket ute på ett långt större uppdrag?

Först flera steg bort sjunker perspektivet ner på det personliga: välvilliga Skytten bottnar i det "personalistiska" tecknet Tvillingarna via Jupiters placering där. Den här oppositionen mellan Jupiter och dess naturliga komplement Saturnus ger en intressant balans mellan spekulation (Jupiter) och den konservatism som väntar och ser. Men missa inte att axeln tillhör Sattva guna (liksom Jupiter) så att Medvetenhet (intelligens) dominerar över den konservativa Saturnus. Snacka om ett sinnelag (Månen) och under det en skicklig Spelare!

Som en produkt av västerlandet kan man inte betrakta George Soros som någon världens frälsare, men han har inom ramarna för en i grunden skev världsbild åtminstone sökt råda bot på den hemskhet man ser i hans födelsehoroskop och stävja den meningslösa förpuppning i lilla partiska Kräftan som vissa ägnar sig åt istället för att anknyta till mänskligheten som helhet. Inom ramen av rovkapitalismen och som en slipad aktör är det kanske så här vår låga tids messiasar måste se ut. Bill Gates var också en paranoid idétjuv i sin ungdom - en produkt av det sjuka amerikanska samhället. Men med förmögenheten säkrad, kunde hans världsmedvetande äntligen börja växa. De flesta når inte ens världssamvetet efter att ha nått rikedom och makt - se den fullständigt galna Donald Trump!

För en annan Kräfta som också arbetade för människans goda, se nyliga texten om en annan George, dramatikern och Nobelpristagaren George Bernard Shaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.