Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 13 oktober 2017

DN:s USA-specialist Martin Gelin har missat Sideriska siktet

"2017 blev ett bittert politiskt uppvaknande för Zuckerberg, en man som in i det sista har försökt framställa Facebook som en neutral plattform."
Mark Zuckerbergs arrogans om det demokratihot Facebook bevisligen utgör och som vändes till ett falskt pr-jippo för att rädda renommé och företagets intäkter beskrivs av DN:s Martin Gelin som ett nyligt och yrt uppvaknande i Silicon Valley. 

Uppenbarligen känner Gelin inte till denna blogg, vilket är ursäktligt eftersom han bevakar USA. Men redan ett halvår in i dess existens, i september 2009, klargjorde Sideriska siktet riskerna med nätet genom att tolka Googles födelsehoroskop som en ond och maktlysten diktator. Detsamma gäller i högsta grad Facebook som är ett absolut fördärv för människans tanke- och kommunikationsförmåga. 

Googlehoroskopet är inte taggat "it-fascism" och jag vet inte hur mycket senare den beteckningen dök upp. Men den har definitivt funnits på bloggen i åtskilliga år innan Silicon Valley själva tvingades inse vad de sysslar med. Datorisering och rationaliseringsteknologier är mänsklighetens värsta fiende, så länge de inte går hand i hand med en ekonomisk politik av ett helt annat slag än kapitalismen. Och var finns ens en anstymmelse i västerlandet att byta ut sin otidsenliga profitmentalitet för att istället starta en Människans tidsålder? 

Det är, som jag skrivit många gånger, ingen slump att placeringen av det materiella egenintressets eller vinningens princip vid horoskopets referenspunkt (hus 1)  innebär att man tvingas demonisera Människan som art. Omvänt innebär Människan som utgångspunkt att samma egenintresse döden dör i hus 8 för gamla synder som möjligen ligger kvar och glöder en smula i bakgrunden men inte längre är det ledande motivet!

Dessa principiella ofrånkomligheter är varken skäl för alla med starkt driv i Jungfrun att ta livet av sig i föreställningen att de är födda onda, avlade till att agera som samhällets fiende nummer 1 genom den instinktiva motviljan att arbeta för samhället, lika lite som de dominanta Vattumännen bör brösta sig och uppfatta sig som högre utvecklade individer än den som värderar den privata vinsten som det viktiga i varje mänskligt mellanhavande. 

Komplexiteten i varje enskilt horoskop är så hög att det är mycket sällan man hittar verkliga samhällsförrädare som t.ex. Fredrik Reinfeldt, vars 140 miljarder i skattesänkningar för dem som redan hade det bäst ställt väl förklaras av hans omoraliska Mars i Jungfrun i 1a och det samhälle eller den gruppmänniska han i 6e fientliga huset demoniserade (på precis samma sätt som Moderaternas nye ledare Ulv Antikristusson redan börjat göra):Med en ond-ond Mars i 1a huset och den perfekt rena symboliken med Saturnus hemma i härskarläge i Vattumannen är det inte konstigt att den tidigare statsministern var ett så tacksamt föremål för karikatyr på den här bloggen. Det finns inte en chans i världen att dikten kan överträffa verkligheten i just detta fall och den arketypiskt sensitiva astrologer förstår genast var skon klämmer bara genom att känna till ascendenttecknet samt Mars och Saturnus positioner. 

Som jag skrev i flera inlägg under Reinfeldteran: han var utvald av det gudomliga ödet (9e dharmahuset) att förstöra ett land för ett folk som inte längre förmådde uppfatta rätt från fel, gott från ont. Det är därför han är så extremt trogen sin "typ". Här talade medierna istället om en människa vars ideologiska fanatism förblindade Alliansregeringen och det gäller i högsta grad Reinfeldts eget horoskop, om man studerar det i dess helhet och med särskild analys av 11e idealhuset på den Vegetativa Själens förståndsnivå - tron på att blinda och giriga plantor går att använda som modell för ett mänskligt samhällsbygge! (Det finns många äldre inlägg som benar ut kartans beståndsdelar.)

Men skedde då något kollektivt uppvaknande när Ödet växlade in Förstöraren Mars i den svenska politiken (jämför Donald Trump i USA:s politik och en mer yvig Mars i Eld i 1a huset)? 

Inte alls. Regeringen Löfven rände rovkapitalismens ärenden om möjligt än mer effektivt än den föregående och vi är nu på väg in i Nato, trots att folket inte är intresserad av att kroka arm med världens mest mordiska stormakt. Intressant nog kom tiden ifatt Alliansregeringen under Löfvens mandat och skandalerna avlöser nu varandra i Sverige, fröna sådda under Reinfeldt och tillvuxna under Löfvens omedvetna tid vid makten. Men jag ser inte någon eftertankens kranka blekhet i våra mainstream-medier... Dagens ekonomiska system får inte diskuteras, det är tidningsägarnas underförstådda villkor för en som vill ha jobbet kvar som journalist.


Tillägg.Jag hinner inte mer än återvända till DN:s förstasida och rulla ner en bit innan denna bekräftelse visar sig på min dystra kommentar om regeringen Löfvens obefintliga förmåga till etisk utvärdering: likt Irland (nu i bråk med EU) bjuder svenska djävulspolitiker in diktatorn Google att bygga ett "datacenter" i någon svensk glesbygd till, säkerligen med extremt förmånliga etableringsvillkor. 

Men vem vill ha med sådana här företag att göra? Ingen verkligt begåvad människa. Nu vet Löfven, som minsann är både svetsare och kan läsa och skriva (någotsånär) att "vanligt folk" inte tänker så. Sverige kommer att dras in i samma kräftgång som drabbat USA redan nu och kommer att bli en plåga att bara åse en bit in i framtiden.  

Världen i stort kommer om 100 år att minnas Sverige som ett av de småländer som valde att stå på Fiendens sida just innan historien vände blad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.