Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 2 maj 2017

Snea figurer: Unionen, den falska fackföreningen


Utföraren...

...och Vilddjurets tecken
  
Hur kan Unionens ordförande Martin Linder hävda att det är för lite arbetskraftsinvandring till Sverige (SvD)? Jo, genom att verka som näringslivets nyttiga idiot. Arbetsgivaren, som är en sketen kapitalist in i märgen, vill ta in hur mycket folk som helst för att pressa lönerna, förutom att han naturligtvis hellre anställer "just-in-time" anställer folk från utlandet med prick rätt kvaliiikationer för ögonblickets utmaning än bekostar en utbildning för de svenskar som nästan är uppgiften kapabel (eller faktiskt är kapabel om man använde bättre instrument än mediokert HR-folk vid rekryteringarna).

Själv fick jag blankt nej hos Arbetsförmedlingen för en påbyggnadskurs i datateknik för att åter bli konkurrenskraftig i ämnet, trots att jag redan hade en intressant bredd av kunskaper som på många sätt placerar mig över begåvningsnivån hos en enkel teknokrat. Tydligare illustration går det inte att få av den groteskt onda struktur som marknad och regering är rörande ense om. Ta in nytt folk från utlandet och peta ut svenskarna i periferin - allt för den heliga vinstens skull.

Peps Persson beskrev redan 1976 om de här mänsklighetens förrädare i en enkel sång om de snea figurer som styr vår värld. Lyssna på den och hur han faktiskt översätter Peter Tosh-originalet (i samma länk) så väl att resultatet är bättre än originalet!


https://secondhandsongs.com/performance/361587/all
https://www.musixmatch.com/lyrics/Peps-Blodsband/Vilddjurets-tecken


Missa heller inte den här ögonöppnaren om det giriga monstret Obama, vars horoskop är så likt Fredrik Freinfeldts att man nästan kunde förutsäga vad han skulle göra efter sin presidentperiod. Hålla tal för Wall Street-männen för 400.000 dollar per timma. Tala om etisk härdsmälta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar