Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 24 maj 2017

Här har inte Löwengrip alla hästar hemma...


 
Jag misstänker att Aftonbluddret lägger ut en del filmklipp för att skapa reaktioner bland det som en gång var läsare - nätt och jämt - men nu definitivt är dumt gloende tittare. Sverige åter till grottfolksnivån - en analfabet kan inte tala för sig och gör den fortsatta utrullningen av låglöneland Sverige enklare, den plan RenSvält och Borg påbörjade på den rike mannens diskreta signal när de chockhöjde fackavgifterna för att bryta ner folkets röst!

Isabella Löwengrip var som bekant språkrör för nymoderaterna innan det uppdagades att hennes korrupta natur (textreklam på bloggen) och "orena blod" tycktes kopplat till adhd. Att hon därför låter som stans värsta luder och tar kreditupplysningar på dejter rimmar därför bra med den sjukdomsbild som hetsiga och tanklösa moderater visat är utbredd i det här landet.

En repris av Löwengrips karta och några nya kommentarer:Det är svårt att hitta ett horoskop som är tydligare med att det här är en ren guldgräverska fast i negativ version eftersom hon driver eget företag. Men principen är densamma även om Skorpion-Månen känner terrorfasa inför att dra på sig en grabb med ekonomiska skulder, vilket skulle tära på denna ultraegoistiska kvinna. Hon måste nästan vara född så att den demoniserande satansstjärnan Algol står väldigt exakt hennes eget sinne och 7e huset för partners blir den plats där hon är som allra mest korrupt i sin själ.

Eftersom Vågens tecken är så stark, Solen, Merkurius och Venus, och så inspärrad i 12e huset världsliga förluster, ser det ut som om hon valt hel väg som kapitalismkramande entreprenör. Situationen förvärras när man tar sinnelagsascendenten med den fallna Månen attackerad av sin egen härskar Mars i dess mest fantasilösa och penningfixerade läge i Oxen. 

Redan här ser man hur sen "sataniska axeln" drar ner hennes syn på partners på nivåer man inte sett sedan nazismens iver att rensa ut stalinister, judar och andra underlägsna sorter. Löwengrip skulle säkert kunna vara en nazitysk som släntrat in i tyskarnas ariska idealland Sverige som sin nästa återfödelse på jorden. Man märker ofta den onda arrogansen - se förra inlägget om den generösa Roger Moores "skugga" - samma skugga har nu kommenterat fackets utlåtande i en tvist och gör det värsta självmål jag sett: korttänkt skrävlar han om att han minsann skulle kunna snacka omkull fackrepresentanten för sin rätt att flytta omkring arbetsschemat för anställd (undertecknad) enbart för att undvika att förlora pengar på röda lediga dagar. 

Mannens penningfixering under den sataniska axeln är så pervers att jag inte ser någon framtid i anställningen och kommer att skicka hans självmål direkt till facket och låta dem bestämma om det ens är värt att instruera honom i hur avtal i Sverige ser ut. Det verkar som den sataniska axeln ofta ger ren och skär dumhet, oavsett vilka planeter som bildar den. 

Det här skulle dock kunna vara en projektion administrerad av Intighetens herre själv (!), och en supersnabb kontroll av de smartaste av de smarta, 706 Nobelpristagare t.o.m. 2015, stödjer inte tanken att den här axeln trögar ner en individ. Axeln har flest pristagare av de tre Jord/Vatten-axlarna och är tvåa totalt. (Jag tycker mig dock minnas att det döda ämnet KEMI attraherat en väldig massa pris för Jordelementet, en fascinerande bekräftelse på vilket våningsplan Djävulen härskar över.)

Sol-Sat i tecken 1 och Sol-Sat i tecken 2 (vilken som helst av de sju klassiska planeterna i båda tecknen ger en träff):

Ari/Lib 114
Tau/Sco 99
Gem/Sag 94
Can/Cap 85
Leo/Aqu 94
Vir/Pis 88


Att Väduren/Vågen (Eld/Luft) tar förstaplatsen - även om det knappast är ett statistiskt säkert resultat - stämmer med några sporadiska minnen bloggaren har av sällsynt klartänkta människor. Det kanske ligger någon subtil sanning i att Solen (intelligensen) är "upphöjd" i Väduren, även om den här kontrollen gällde själva axeln som sådan. Vad jag menar är att Väduren kan vara ett naturligt ljushuvud eftersom tecknet har överensstämmelser med Solens karaktär. 

Dess sämre sida: otåligheten, självupptagenheten, är alla sidoeffekter som man brukar förlåta genier. Bara i frånvaron av de goda egenskaperna blir Väduren en pain-in-the-ass och fumlig bråkmakare. Vågen är motpolen, inte alls särskilt framåt utan istället lugnt reflekterande och övervägande det bästa i situationen. Det säger sig att den här teckenkombinationen kan vara en vinnare (även om den också ser ut som modern till alla sekulära människors skilsmässor).

Nå, en bättre test hade varit att undersöka Nobelpristagare med känd födelsetid och undersöka om den här materialistiskt orienterade axeln längsmed 1a egohuset och 7e partnerhuset drar ner prestationsförmågan som den uppenbarligen  gör i sinnelaget hos Löwengrip. Tyvärr är mängden kompletta Nobelpristagarhoroskop för liten för att det ska vara meningsfullt att undersöka saken.

Det är uppenbart att Vågens låga profil i Löwengrips horoskop istället sätter näringslivets Vattenelement i första rummet. Problemet är bara att Månen med dess disponent Mars som de nu står degraderar psyket och frågan är om hon alls kan höra budskapet uppe från 9e huset för det gudomliga samvetet. Jag tror inte det. Istället härjar det 12e husets "onda daimon" runt med henne så att kartan beskriver en enorm slirighet mellan Luft och Vatten. Den rationella Vågen är här instängd i ett "vattnigt hus" och det är hennes begärsfyllda Mån-Skorpion som gör att Vågen i meningen "parrelationer" verkar helt körda för henne. Hon är så destruktivt konstruerad enligt sinnelagshoroskopet att hon aldrig kommer att uppleva lycka i relationer med mindre hon hör sin onda moderata materialist. Löwengrip behöver gå till en djävulsutdrivare, en exorcist.

Jag börjar smått fundera om det t.o.m. är någon "sataniskt" angripen figur på Aftonbladet som hjälper Löwengrip att skämma ut sig i Sveriges största tidning? Eller är slaskjournalisterna så bedagade att de inte alls tänker på något annat än vad som ger "klick" och med detta i princip hjälper gamla "Blondinbella" att befästa normen i Sverige: här är vi låga materiella fascister med en människosyn som enbart baseras på vår egen vinning.

(Som någon kanske förstår struntade jag högaktningsfullt i att klicka och utstå åtta minuter av kvinnans klokskap.)


Tillägg 170525.

Någon gång mellan halvsju då det här inlägget publiceras och sjutiden morgonen därpå inser Aftonbluddret att blänkaren kanske inte var så välskriven. Med det första alljämt på Ettan dyker även ett positivt spinn upp där Löwengrip plötsligt andas rekorderligt förnuft:


Vi kan med andra ord utesluta att någon på tidningen har ett horn i sidan till Löwengrip, men att det det är si och så med kompetensen på landets största tidning

Det handlar troligen om textreklam för Löwengrips härnadståg, att i rådgivarrollen göra alla flickor till cyniska guldgräverskor. Detta har åtminstone det goda med sig att de kommer att lära sig uppskatta asiater och andra som rasistiska svenskar av tradition sett ned på. Om inte annat för att gulingarna tjänar pengar - till skillnad för svenska män, detta överblivna, skuldsatta och obehövda patrask. 

Med Löwengrip i landet behöver folket inte några yttre fiender. Här bedriver kapitalismen fullskaligt krig mot medborgarna för att förgifta dem och framskapa individuella - avskurna från helheten och därför svaga - arbets- och konsumtionsenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar