Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 november 2015

Tillönska moderaternas senaste idiotprojekt många mall rats





Okej, tonläget anges av skribenten i SvD som undrar om de intellektuellt bedövade svenskarna verkligen behöver ännu ett KÖPTEMPEL uppfört till Mammons ära (hälften av det där var mitt). I skenet av moderata Solnas fiaskobygge Friends Arena står det nu helt klart att de här högerpolitikerna inte ställer den typen av frågor. 

Det börjar mer och mer likna något slags småsyskonkomplex till Stockholm, det vill säga sämsta tänkbara bas för att fatta beslut om kommunens profil och framtid. (En bloggläsare pekade ut en intressant artikel om medborgarnas infantilisering i AB häromdagen, se "Dags att växa upp" för en lämplig kontext till den här etableringen.)


Varför inte titta på köpcentrets horoskop när nu skribenten halvt om halvt frågat om framtiden för denna helveteshåla för alla själar som fallit för den myten att konsumtion är svaret på de sorgliga och dystra hål som det jobbfixerade samtida samhället gröper ut i medborgarnas inre... 

Köptemplets födelse- eller öppnandetid är förlagd till kvällen eftersom man tydligen förväntar sig att folks ska gå man ur huse bara för att titta på ännu ett affärskomplex. 




Det här är nog det sorgligaste horoskop jag sett. ALL KREATIVITET på himlen är dödad. Det enda ställe där det pågår gnistrande planläggning (Luft + Eld) är i det i grunden råttbruna andra penninghuset. När det gäller köpcentrets egen ekonomi (lönsamhet) har det inte spillts någon tankemöda.

Men istället dödas besökarnas individualitet i det femte huset där folkmassans Måne hålls fången av en ond Saturnus som förtrycker all den egna skapandekraft folk kunde ha haft om de inte lurats att konsumera sig genom sina liv! Bemärk att sinnelagets Måne är "vän med alla", så att konjunktionen med överherren Saturnus mest liknar ett fall av Stockholmssyndromet. Köpcentrets besökare kommer att identifiera sig med dem som tar deras pengar i utbyte mot undermåliga varor tillverkade av High Tech-material som designats att gå sönder dagen efter att produktgarantin löpt ut...

Det här är ett så sataniskt ondskefullt horoskop att jag förvånas att inte djävulsstjärnan själv, Algol, har en ännu mer tajt stråle riktad mot den ansiktslösa och tomt konsumerande folkmassan (Månen = bukfylla) där den står i elfte ideal- och församlingshuset som ett hånleende hån mot allt vad mänsklig sammankomst och idealism heter. Det är, tyvärr, "näringsprincipen" Kräftan i öster som resulterar i ett så pass modest idealhus som ett i Oxens tecken (basnäring och pengar). 

Att sedan Satan går igång via Månen mottagande position mittöver, ger så att säga en nidbild av vad som annars kunde ha varit ett oinspirerande men rätt genomsnittligt horoskop av Kräftor som söker sig till stora eller stora palats eftersom de resonerar med den Trygghet som slutna utrymmen ger illusionen av (tills någon terrorgrupp tränger in och spränger skiten i luften, vilket ju händer då och då).

Vad gäller den kreativa Solens (självtillräcklighetens) naturliga fiende, den artificiella och organiserande Saturnus i Solens eget skapandehus (5e), är detta naturligtvis inte ett optimalt budskap. Dessa är människor som verkligen inte kan skapa något ur sitt eget solhjärta utan shoppar (och inte sällan med viss snobbistisk urskillning) men likväl röjer sitt slaveri eftersom Saturnus representerar massproduktion utifrån mallar (inget avsiktligt skämt på engelskans "mall"). 

Saturnus är ju till syvende och sist raka motsatsen mot den levande människans eget hjärta, Saturnus är bara den yttre formen och den räknar det här shoppingcentret kallt med att kunderna ska köpa hos dem. Vi har således att göra med en plats där dussinmänniskan fylkas och alla är formpressade efter samma depressiva form (Saturnus). Saturnus konjunkt Månen ger inte psyket någon distans att reflektera kring formerna - man blir det överherren säger att man ska vara. (Annat är det med Månen i opposition till Saturnus.)

Det är värt att notera att det är Kräftan som stiger i öster klockan 20.00, det typiska tecknet för näringsliv eftersom det representerar ebb och flod, dvs. det falska livets obeständighet och ständigt halvt otillfredsställda väsen. "Shop till you drop (dead)" - detta är faktiskt Vatten-element när onda människor utnyttjar den här världens halvdanhet.

Men don efter person, det finns nu människor, och många av dem, som knappt höjt sig över djurens nivå. Och av Kräftan i öster och dess "ideal" i Oxens grundläggande identifikation med det materiella förstår man att vissa människor bara vill ha något materiellt - en pryl eller en byggnad att klänga fast vid. Det är meningslöst att kräva spirituella resonemang från alla människor. Vissa klarar inte att tänka och prata om de inte har en PRYL framför ögonen att bygga sin kommunikation runt. ("Prata väder och vind") Det är därför vi har den lägsta kasten, handelsmännen, som tillhandahåller den här basala nivån, där TINGEN står i centrum.

Brottet uppstår först när politiker och näringsliv i symbios söker binda människosjälen på denna låga nivå och inte ens har ett program för att upplyfta befolkningen. Dessa brottslingar kommer att få betala i kommande liv genom återfödelse med så låg intelligens att de på sin höjd kan bli skoputspojkar i den tidens samhälle. Samtidig kommer de att ha härsklystnad och hunger kvar som dispositioner i själen och i kombination med en förfärande låg IQ nu bli riktigt otrevliga människor i det framtida samhällets absoluta bottenskikt. Det är dessa vi i våra tidningar fascinerade läser om i kriminalreportage efter reportage. Dit är Solnas kommunalpampar och de drivande franska krafterna bakom detta köpcentrum destinerade. 

Vi får tillönska stället riktigt många mall rats, som enligt säljtexten till ungdomsfilmen från 90-talet varken är där för att hjälpa till med omsättningen eller för att de är anställda. De bara hänger där men ger färg åt en fängelsekasern där enbart plastmänniskor med tomt brinnande shoppingögon skulle ge en helt deprimerande stämning. Låt råttorna fylla gångstråken!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns andra sätt att konsumera
https://www.youtube.com/watch?v=kh_wPWQrWZA

Jesus slängde månglarna ur templet. De tog hämnd och gjorde tempel av shoppingen.

Seaward sa...

En helt riktig läsning av undertexten.