Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 4 november 2015

Svenskarnas tankar om "bättre" och "sämre"

I DN undersöker en reporter parallellerna mellan den nazistiske rasbiologen Herman Lundborg och Jimmie Åkessons förklädnadsknep. Eftersom Herman Lungborg kommenterades i början av året i "Den svenska folksjukdomen - rasbiolog-ism" och Åkessons nattsvarta horoskop kommenterats åtskilliga gånger, räcker det att bekräfta de paralleller DN-skribenten ser genom att dubbelexponera de här två främlingshatarnas kartor på varandra, Lundborg i inre kretsen, och notera den smutsiga lergröt av Jord och Vatten som bloggen så tydligt kunnat koppla till negativa och materialistiska ärthjärnor som så ofta blir främlingsfientliga eftersom de bara dumstirrar på ytan och inte använder sina intellekt för att lära känna medmänniskorna. I synnerhet Lundborgs spänning mellan den ständigt kritiserande och exklusivistiska Jungfrun och den allomfattande, universellt empatiska och därför "världsliga förloraren" Fiskarna har visat sig figurera bland främlingsfientliga politiker. Detta måste man uppfatta som att dessa individer lutar över åt "Jungfrusidan" och opponerar sig mot "flyktingarna som kommer över haven" .

Vattentecknet Fiskarnas naturliga tolfte hus indikerar faktiskt "exil" i indisk astrologi - ännu ett tecken på att blockens bruk av den sideriska zodiaken faktiskt fått kontakt med den universella morallagen - hårdkodad i själva kosmos eller åtminstone korrekt synliggjord genom antikens stjärntydare och deras gamla schematik.

Åkesson har via samtidig aktivering av Eld- och Jord-elementet en kämpes själ, men notera hur hans fullständigt uttryckslösa och döda ansikte är en följd av att Jord dödar eller skymmer Eld. Detta kan man gestalta som att den bruna Jorden i "fosterlandets" Oxe effektivt släcker eller förmörkar det faktum att Oxens härskare Venus hamnat i dåligt sällskap med krigaren Mars i den ariska människans tecken ARIES. 

Vi känner den som Väduren, Adolf Hitlers sideriska soltecken. Detta är den dolda "pulsen" bakom Åkessons uttryckslösa ansikte. Vädurens eller det lilla egocentrerade barnets inbillning att vara den främsta och viktigaste. Hur skickligt är inte zodiaken arrangerad med ARIES som zodiakens första och på ett sätt lägst utvecklade princip. Detta är det egocentriska tunnelseendets tecken - en eon från den intellektuella och avvägande Vågen mittemot.

Det är således inte en särskilt vacker solär eller utagerande sida Åkesson uppvisar och än värre blir det eftersom denna Sol disponerar över den hårdföra kontrollören Saturnus i ledarskapets Lejon. Med den äregiriga demonen Rahu (norra månnoden) sammankopplad med diktatorns planet och disponerad av markägandets rasande primitiva världsbild, är det inte att undra på att den svenska överhetens svek mot den svenska befolkningen genom historien mycket snart kommer att leda till ett land i fullständigt kaos. Kapitalägarna bör fly det här landet snarast och lämna åt dummerjönsen Löfven att fortsätta bygga tält. 

Vad talar jag om? Jo, nationalhoroskopets avhängda folkmassa i egocentriska bebistecknet Väduren, disponerad av en sataniskt infekterad Mars i Oxen. Det bor ett undertryckt krig i den här jordbundna folksjälen. Det svenska folkets primitivitet är så kapital enligt den OBJEKTIVA VÄRDESKALA som zodiaken i sin progression från ego (Väduren) till självuppoffring (Fiskarna) tecknar, att man kan se hur "Djävulens - den världsliga materialismens - förbannelse" helt enkelt har vandrat neråt från överheten i 1809 års svenska horoskop och nu fyllt det folkliga psyket i 1974 års nationalhoroskop. 

Se kommentar till kartan i
"Svenska fattigdomens historia för dummies"

 
Gällande nationalhoroskop. Bara folkmassan (Månen) med dess
disponent Mars i 8e huset för korruption och förfall färglagd


Bloggen har tillräckligt ofta diskuterat det svenska ledarskapet och den kreativa eliten (Solen i 5e huset) och dess MISSBRUK av Luft-elementets intellektuella natur. Det är vad den rika eliten lämnar i skuggorna som intresserar oss här.

Övergången, nämnd i tidigare inlägg, från 1800-talets godsherrar till vår tids övergivna och attitydlåsta svenska folksjäl visar hur stjärnan Algols förbannelse sipprat ner från överheten och nu drabbat hela den enkla svenska folksjälen. Rudbeck den äldre må ha trott att Sverige var Atlantis - navet i en förhistorisk högcivilisation - och rasbiologerna må ha underblåst fantasierna hos ett isolerat folk om deras överlägsenhet tills den moderna Sverigekartan visar en glidning. De styrande behåller Luft-elementets fördelar för sig själva medan vanligt folk är låsta av sina materiella begränsningar och det naturliga egoperspektiv som följer av bristfällig obildning.

Och tänk er, i de yttersta tiderna företog sig den maktmissbrukande eliten till och med att börja profitera på skolbarn, gamla och sjuka, arbetslösa och nu senaste horder av flyktingar!

De verkliga maktaktörerna har nu lyckats med det oerhörda: deras geocentriska missförstånd har sparkats nedåt och drabbat folket som en neo-nationalism alltmedan Luft-elementets korruptörer istället drömmer EU-drömmen och fantiserar om att var och en ha en lågavlönad piga och städhjälp, gärna med någon klatschigt avvikande hudfärg. 

Sverige har helt enkelt havererat och den underbetalda polisen kommer inte alltid att stå på den rike mannens sida. I Sverige beter sig varken solsidans Luft ärbart eller månsidan med dess mörka och undertryckta aggression. Ja, det är den proletariserade bondens fredagsfylla och slagsmål som lever vidare i folkdjupet - går man till 1809 års horoskop var det svenska folkdjupet en mycket mer angenäm miljö! Då var det Solen - de härskande som helt uppenbart var angripna av Djävulens hesa och falska viskningar från någonstans inne i mellanörat: "Följ min väg och allt detta ska bli ditt." Jimmie Åkessons horoskop ser ut som någon från 1800-talets markägande adel som återföds just för att fånga upp det tidiga 2000-talets alienerade svenskar och bygga en arisk armé.

DN må skriva förtjänstfullt om landets mörka sida, men det missbruk av det luftblå intellektet som ledningen Wollåbarskij och Bonniers ägnar sig åt, är hårresande. Främlingsfientlighet eller omvänd, den svenska geocentrismen är en gammal synd. Medan alla engagerar sig i det här uppblossade problemen tar DAGENS SYNDARE definitiva steg för att helt krossa landets framtid. Talar allsköns handelsavtal, NATO-pakten som poänglöst håller på att realiseras, och vårt fortsatta medlemskap i rikemansklubben EU. 

Sverige har uppenbarligen inte i Mån-Väduren och dess passiviserade disponent Mars i åttonde dekadenta huset en tillräckligt vital folklig resonansbotten för att hörsamma varningarna från landets få glasklara debattörer - män som Jan Guillou och kvinnor som Åsa Linderborg - som påpekar vad som just nu sker mitt inför våra sovande ögon. Därför kommer det att fortsätta ske som nu sker. Kommer militären att resa sig och underkänna landets politiker och för folkets bästa införa undantagstillstånd och temporär militärjunda? Alla vet vid det här laget att demokratin är ett falsarium och att det är Storfinansen som styr landet som det bäst passar dess eget intresse. Fritt fram att måla upp egna framtidsscenarier!
 
"Brave new world" var det, ja. Varför saknas den här minst lika viktiga boken av Aldous Huxely på det svenska högstadiet? 

The Perennial Philosophy -
den viktigaste introduktionsbok i
konsten att tänka som givits
västerlandet (boken är en antologi)

Det är inte konstigt i tider av smartphone, selfies och ett trivialt fokus på one-liners, att PISA-rapporten visat att svenska folket snart inte klarar av att lägga två strån i kors längre! Du sköna nya värd, kanhända. Minns det gamla judiska talesättet att, "den som vidgar sitt vetande fördjupar sin sorg". Då har svenskarna snart världsrekord i aningslös och ko-dum lycka. 

Men något är fel med den här slutsatsen, svenskarna är ju inte lyckliga! Se den här insändaren i dagens DN om att arbete inte lönar sig i det rådande samhällssystemet! Vad är detta? Har DN börjat ta ett visst politiskt ansvar genom att släppa fram verkliga röster och inte den onda rike mannen som vårt nationalhoroskop från 1974 avslöjar styr landet (Solen med en "verksamt ond" Jupiter i härskarnas femte hus).


Tillägg

Aftonbladets Peter Kadhammar har raskt stigit i min aktning som en av Sveriges bästa seniora skildrare av landets undergång till följd av den "onda rikedomens Jupiter" som vårt nationalhoroskop så olyckligt placerar i det tursamma femte huset för ledarskap och makthavande. Läs hans lågmälda och sorgliga skildring om teknikfascismens högborg Kista (där "innovatörerna" som Löfven så hyllar håller till) och intilliggande underklassförorten Husby.

I den här texten ser jag för första gången någon annan än mig själv ta "inbördeskrig i Sverige" i sin mun (2010 i "Sverige under en ond demon 2002-2010")
. Å andra sidan besöker jag inte sverigedemokratiska eller hatiska nätforum, så observationen är förmodligen mer än lovligt naiv.


1 kommentar:

  1. Ett annat Judiskt Ordspråk - Om jag vore en häst som kunde prata Så skulle jag Tala

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.