Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 november 2015

Om den nutida rasismen i Frankrikes nationalhoroskop
En artikel i The Guardian knappa månaden innan Paris-terrorn i fredags är välbehövlig läsning för borgare som ylar över att terrorn lägger sordin över deras parisiska gaité och kräsmagat individualistiska livsstil - ett släkte fullständigt postpolitiskt renons på verklighetens vett och etikett. 

Själve franske premiärministern kallade efter Charlie Hebdo-massakern Frankrike för ett land av "territoriell, social och etnisk apartheid" - där generation efter generation förblir instängda i gettoliknande skitkvarter vilka DN-läsarnas franska motsvarigheter fnyser nedlåtande mot. Inte ens judeföraktet har fransmännen lyckats lägga bort, visar det sig.

Så varifrån kommer all denna skit som uppenbarligen nu lett till att IS har ögonen på landet? Historiskt är det ingen svår nöt och förra inlägget pekade på kolonialismen och en serie förrädiska och falska invasioner av muslimska länder i Nordafrika bland annat under förevändningen att de behövde Frankrike som en "beskyddare". Allt handlade förstås om att tillskansa sig deras naturrikedomar. Ingen var riktigt klok i Europa längre efter att conquistadorerna rövat så mycket guld, så enkelt, från infödingarna i Amerika. 

Men det är gällande franska nationalhoroskopet som behöver en ny liten granskning här, och det är förstås den skarpa urskillningsförmågans Jungfru som i sin dåliga version går snett och blir en diskriminerande natur. Frågan är hur usel horoskopets Venus egentligen är.Venus ligger prominent (världsligt effektiv) i det sjunde äktenskaps- och allianshuset och ett plus skulle kunna tyckas vara att Fiskascendenten, som sannerligen inte har många planeter på sin sida har lustigt nog inte ens Venus med sig, trots att planeten firar sin "upphöjelse" just i Fiskarna. Men upphöjelser och fall är en diskussion som rör de himmelska tecknen. De jordiska husen är en helt annan tolkningsnivå så man får inte blanda ihop saker och ting. (Gud vilket dumt talesätt, en sak är ett ting!)

Venus har alltså en dominant roll i den franska nationalpsykologin men planeten är "fallen" i Jungfrun och lever därmed inte upp till den sociala älskvärdhet som denna gudinna normalt uppvisar. Jungfrun är ett antisocialt tecken som hellre ser till sitt eget bästa än engagerar sig. 

Detta grunddrag reduceras delvis eller helt om tecknet misslyckas etablera sig i ett hörnhus eller om andra och viktigare hörn än t.ex. det sjunde innehåller en zodiakal princip som har en större och vidare utblick på livet än den extremt snäva och kräsna Jungfru-stilen. Isolerat, kan man likna det här tecknet vid sagans prinsessan på ärten, så extremt petig att hon till sist lämnas åt sitt eget gnäll, vilket i och för sig är vad hon vill. Fransoserna är ett folk som klagar, mycket och högljutt. 

Ingen annan planet i Jungfrun förmår lindra det här kritiska draget med dess snarhet att underkänna eller söka förminska andras meriter och det är naturligtvis inget mindre än en katastrof att det är så här fransmännen VILL VARA. Nationens atma karaka (signifikatorn för själens åtrå) är ingen annan än den giriga demonen Rahu i Jungfruns 30e grad, och eftersom denna också fungerar som en megafon för allt i tecknet (och inte minst tecknets härskare, den hyperkritiska Merkurius) förstår jag ärligt talat inte hur någon med fungerande intelligens skulle vilja besöka det här landet, som närapå intill vår tid snobbistiskt och högdraget vägrade svara på tilltal om det inte var på deras eget språk. Bara i detta ser vi en fantastisk antydan om rasism och nedlåtenhet mot allt som inte tillhör den egna etniciteten.

Vad det hela bottnar i är egentligen inte så mycket Jungfrun och de planeter tecknet huserar, utan det faktum att Fiskascendenten förvandlar så många av himlakropparna till problem. Fiskarna är som sagt symbolen för världsliga uppoffringar och hinduisk astrologi bekräftar detta genom tecknets rekordmånga "verksamt illgörande" planeter när det stiger. Inte bara tecknar Venus fransmännens usla förmåga att hantera hjärtats affärer (deras själviska och statussökande sätt att gifta sig med pengar och makt som får hinduismens kastsystem att likna rena jämlikheten), den visar också hur många människor och sociala statusnivåer denna i grunden själviska Venus-placering föraktar och vänder sig emot. Att ha en tungt aktiverad Jungfrun i sjunde äktenskapshuset är i själva verket en ren självmotsägelse. Det duala tecknet Fiskarna i öster blir således den värsta sorten av dem alla när självcentreringens Jungfru samtidigt är starkt accentuerad: Frankrike är epitomet av den falska dubbelnaturen, individer som kör med dubbel bokföring - fransk otrohet oh la la!

När till och med det agerande soltecknets härskare Merkurius är en verksam illgärningsman börjar man inse vilket moraliskt bankrutt detta land är, och vilka lögner fransosen är kapabel till för att skydda sin absolut vedervärdiga livsstil. Detta är en sanning om "det kultiverade" Frankrike så oerhört att DN:s byfåne Björn Wiman troligen saknar intelligens att kunna greppa sanningen. För det innebär att han som alla andra borgare tvingas se vilken grotesk självlögn västerlandet lever i och hur vi - likt fransmännen - mörkar och tittar bort på vårt eget lands eftersatta underklass. Jungfruascendenten (med onda Mars) Fredrik Reinfeldt försökte t.o.m. svälta ihjäl de sämst lottade tills de var beredda att jobba för de minimilöner den onda globala ekonomiska överklassen söker plantera i hela västvärlden, nu när inte Sydostasiens barnarbete ger samma vinstfördelar som förr.

Allt detta verkar antikens astrologer ha fattat eftersom de knöt Jungfruns tecken till en "fallen" Venus och den här bloggen har gjort sitt bästa för att förtydliga kopplingen mellan det agrara Jord-tecknet och myten om den själviska flickan Persephone (en som bara levde för sig själv likt en ung parisisk flicka) men som fick ett förskräckligt uppvaknande då Hades våldtog och förde bort henne. Hinduisk astrologi har uttryckligen kopplat våldets och sexualitetens Mars till Jungfruns naturliga sjätte hus och kallar detta hus för "olyckans hus". Det är Venus själviskhet i tecknet - den unga Persephones totala likgiltighet inför den sociala omvärlden som utlöser terrordåd av den typ Paris upplevde.

Men detta förstår av den svenska pressen att döma inte en enda svensk journalist. Men måste gå utanför det här förstockade landets gränser för att hitta material som förklarar, material som artikeln i Guardian, händelsevis publicerad på den här bloggarens födelsedag, den 22 oktober - en bra dag som numerologiskt har talvärdet 5, en udda typ som äger 4, i sig symbolen för den kubiska materiella verkligheten. Därför verkar detta vara Sveriges enda blogg som inte förfasar sig över terrordåden i Frankrike. De följer som hand i handske när ett land sjunkit så här lågt i rasism och snobbism. Frihet, jämlikhet och broderskap, jo jo.

Och missa heller inte hur Jupiter, den nåderika och generösa - Frankrikes rollmaskssignifikator står inlåst i det onda åttonde huset för stagnation, korruption och slutlig död. Och se sedan vem som de facto äger (förfogar över) över godhetens "stjärna"! Det är den självinneslutna Venus-i-Jungfrun i framhävd position... Om man minns att Fiskarna representerar samhällets olycksbarn, ger denna placering svaret på varför gettona inte åtgärdas i Frankrike. Fransmännens utmärkande drag är att vilja hålla alla ner som deras kräsmagade och diskriminerande folksjäl inte tycker är "partnermaterial". 

Björn Wiman borde försöka vakna och förstå sitt patetiska liv och ytliga värderingar. Lära sig SE vad människor och kulturer står för. Frankrike tillhör världens "skurkstater", utan tvekan. Vi är bara så fångade inne i vår eurocentriska bubbla att vi inte ser det stora delar av övriga världen ser.

*****


Se även en fristående sondering av individer med horoskop delvisa parallella till det franska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.