Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 november 2015

Frankrike och Syndens lön
En försynt påminnelse medan sekularismens anhängare ömsom sörjer och ömsom rasar. Den hinduiska termen karma (gärningar) är inte enbart kopplad till individer och mekanismen som reglerar själarnas återfödelse. Den universella orsakslagen (dharma) verkar på vilken nivå man än sätter sitt fokus på och byter i relation till individuella fenomen namn till just karma

Det fanns en tid när Frankrikes girighet var en styggelse för världen att skåda, även om väst inte kunde se detta eftersom alla stormakter var involverade i samma huggsexa på jakt efter "underlägsna folk" och deras gratis naturtillgångar. Högerpressen har alltjämt inte upptäckt historieböckerna, att döma av hur det låter efter Paris-attackerna. 

Det är faktiskt olustigt att vara vaken människa i dessa tider när västerlandets materialism gör att ingen längre ens bemödar sig att se de långa historiska perspektiven som perfekt förklarar varför detta är en bra dag för Väst att dö. 

Jag insåg just att svenska medier av någon anledning vägrar anamma den internationella förkortningen ISIL och envisas med sitt IS, Islamiska staten. Förklaringen verkar vara att den svenska särprägeln söker förneka att rörelsen rotat sig, har markkontakt och därmed är en verklig aktör. Istället söker man ömsom söker göra islam ansvarigt för all världens skit (ultrahögern) och ömsom (bland de som börjat tänka) väljer man att betrakta IS som en rent mental konstruktion. 

Att som internationell press kalla fenomenet Iraks och Levantens Islamiska Stat, det klarar inte dessa övervintrade kolonialister - de avslöjar sin låghet genom just det Jordelement de inte vill erkänna att rörelsen fått grepp om. Alternativt är det judeägda Bonniers så inflytelserikt att vi i redan detta faktum har förklaringen till svenskarnas alltmer orealistiska språkbruk. Även i detta fall är elementet Jord vanvettigt laddat. (Slå upp termen  apotropaisk magi, den klargör vad det svenska språkbruket handlar om.) Kanske behöver man inte gå så djupt: redan i svenska nationalhoroskopet visar hatiskhetens Mars i landbackens Oxe ett folk med attitydmässiga låsningar till naturtillgångar eller landbacken som sådan...

Tiden rör sig fort nu, så det gäller att vakna upp. För inte så länge sedan såg man realistiska texter om "IS" tillväxt som en verklig stat och tankar på att dialog var vägen mot framtiden. Men dessa texter verkar hu helt ha försvunnit ur den borgerliga pressen och efter terrorattackerna i Paris lär väl aldrig mer en sådan artikel accepteras till publicering.

På min nystartade engleska blogg återkom jag till den brist på rationalitet som västvärlden nu under sin svanesång uppvisar och hur detta närmast magiskt reflekteras i vilket soltecken som alla dess dominanta ledare är födda under:

Western loss of Plato's ideas exposes it to terrorism from within

Men man skulle kunna säga att Frankrike förlorade vettet redan med dess första konstitution så att det nationella negativa karma som började ackumuleras under dess kolonialkrig förr eller senare måste vända åter till utgångspunkten. Och som jag noterade i ett relaterat (och välbesökt) inlägg tyder planeternas positioner på att detta (återigen) är en av dessa knutpunkter där historiska skuldfrågor ska regleras. 

Frankrike är inne i sin "Saturnusretur" just nu. Tyvärr föddes det moderna Frankrike med en barlast från det förflutna: nationen är ringmärkt med Saturnus i Skorpionen, dödens tecken. Därför börjar Hollande vråla krig det första han gjorde efter attacken. Detta är den franska maggropsreaktionen under dess effeminerade parfymslöjor och ständiga otrohetsaffärer - den så kallade franska kulturen. Under ytan bor en förråad själ som lärt sig maskera sina verkliga uppsåt.

Inför dessa väldiga ödesrörelser sitter nu svenska borgare i tidningarna och gnyr över att allt det roliga och lustfyllda Frankrike lärt dem verkar ha tagits ifrån dem. Man skäms över den nivå svenskarna lägger sig på inför den oerhörda nya Tanke som testar västerlandets beredskap på en rättvisare värld:IS eller ISIL är bara ett litet verktyg i förändringens vind, men det tycks inte en enda svensk politisk bedömare förstå. Förklaringen är förlusten i västerlandet av vishetsperspektivet. Vi har helt oss själva att skylla att vi bara blev ettor och nollor och tappade förmågan att se holistiskt på tingen, bortom vår precisa "data mining". Jesus sade enligt Nya testamentet exakt detsamma om sin tids så kallade experter, de kunde varenda versrad i urkunderna men ingen av dem kunde tyda Tidens (Saturnus/Kronos) tecken. 

I en läsvärd artikel berättar antropologen Scott Atran att mer än en fjärdedel av Frankrikes unga uppskattar IS trots att bara 8% av dem är muslimer. Atran påpekar hur fantasilösa berättelserna är som t.ex. en människa som Mona "extremistkrigaren" Sahlin erbjuder dagens unga, berövade en framtid av deras vuxna kapitalistiska utsugare. Sahlin är uppvuxen i yttersta intellektuella armod och har materialism som yttersta orsaksförklaring. Det är inte att undra på att man inser att försöken att kriga mot ISIL tycks futila. Europa kommer att förvandlas inifrån som jag skrev (före jag läst Atran). Den ogudaktiga världsdelen kommer att sprängas av dess egen avkomma, en generation som struntar i "arbetslinjer", och barnen kommer sedan att börja om från början igen. Som när Zeus gjorde sig av med fader Kronos.

Den som inte förstår vad Livet söker säga en, är ute ur räkningen redan innan det börjat. Som de som besökte rockkonserten i Paris med ett satanistband från USA. Trots utländska mediers åtskilligt större skarpsinne än de svenska var det ingen som noterade symbolvärdet i det band som spelade den kvällen!

*****

Se även fristående fortsättning: Om den nutida rasismen i Frankrikes nationalhoroskop.

6 kommentarer:

 1. Eftersom du på nya bloggen tar upp Kräftan som gemensam nämnare bland Europas ledande (kardinala :-) politiker, nämner jag en dagsaktuell till, som inte finns i länklistan. Frankrikes premiärminister Manuel Valls.

  http://www.astro.com/astro-databank/Valls,_Manuel

  Han besökte Sverige för två månader sedan, bland annat för att delta i ett möte om flyktingkrisen och ett rundabordssamtal om kampen mot våldsam extremism och förebyggande arbete mot radikalisering. Jag kommer ihåg att TV-nyheterna visade när han besökte ett mångkulturellt klassrum.

  Solen och Rahu i Kräftan, Saturnus i Stenbocken. Månen är antingen i Skytten (liksom hos Hollande) eller Stenbocken. Den osäkra födelsetiden ger Solen i sjätte och Jupiter i första med Saturnus som horoskophärskare.

  Mars i Tvillingarna disp. av Merkurius i Lejonet. "A talented and passionate public speaker" (Källa: http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/manuel-valls-not-concerned-about-europe-301448)

  'On the right of the PS, he is an advocate of social democracy in the style of Germany and Scandinavia. In the past he has described himself as a "Blairiste" (after Tony Blair) and a "Clintonian" (after Bill Clinton) and talks of "economic realism" and "individual responsibility".'

  (Källa: http://www.theguardian.com/world/2014/apr/01/manuel-valls-french-prime-minister-profile)

  Den brinnande blicken påminner lite om Novak Djokovic (deras enda gemensamma placering är Mars i Tvillingarna).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser jag att du har nämnt honom i det senaste inlägget, postat medan jag skrev på ovanstående kommentar. :-)

   Radera
  2. Jungs synkronistiska sammanträffanden! Risken med att börja stapla instanser av Kräftan genom ett bidrag som ditt är att den ursprungliga tankekonstruktionen går sönder. Med den tydligen rättskaffens premiärministern lämnar man frågan om enbart Kräftans princip och börjar, som du gör, lista alla andra ingredienser som ger en levande individ i vissa förhållningssätt till dessa ingredienser.

   I det engelskspråkiga inlägget om Kräftan talar jag bara om Kräftans princip i isolation och hur självbevarelsedrift inte är en hållbar ledande princip, särskilt inte om involverade länder själva har skapat den obalans i Mellanöstern som nu spiller över på dem själva.

   Redan franske premiärministerns opposition mellan Kräftan och Stenbocken ger en spänning mellan hög och låg - just det han bekymrar sig om i talet om Frankrike som ett diskriminerande apartheid-land. Den sjukdomsinsikten lyckas sällan en "renodlad" Kräfta uppbåda eftersom den befinner sig subjektiv i klorna på sin lägre instinktiva "vegetativa själ". Kräftans princip fungerar bäst som värnare av sin familj och naturen. Att, som svenska medier gör, försvara rätten till en bukfylla (Kräftan = assimilation) på ett Paris-café är kanske inte tecknet i dess noblaste manifestation...

   Radera
  3. Ja, Valls verkar mer vara typen som kliver fram när det gäller, till skillnad från Asplöfven och Ruinfeldt som gärna gömmer sig längst in i Rosenbad när det blåser upp till kuling.

   På temat Kräftan som den skyddade zonen kommer jag att tänka på Carl-Henric Svanberg, som brukade flina brett och brösta upp sig väldigt när det skulle presenteras nya flaggskeppsmobiler från Ericsson, medan han var som bortblåst i veckor när kritik riktades mot firman. Mindes inte hans karta, men bloggens länklista ger minsann att han är Mån-Kräfta.

   Radera
  4. Manuel Valls har Vattumansascendent enligt Astrotheme. (kl 20.00). Månen hamnar då i Skytten i 11:e. Född spanjor, fransk medborgare sedan 1982. Mamman fr italiensktalande Schweiz, pappan katalansk konstnär, farfadern gömde präster som förföljdes av trotskister och anarkister. Och en släkting komponerade FC Barcelonas hymn :-) Allt enligt Astrotheme.

   Radera
  5. I Spanien, läser jag mot slutet av Paul Masons översiktliga "Postcapitalism" ("vart ska vi ta vägen nu då, när hela skiten rasar?) att det i Spanien finns samtida och goda exempel på kooperationer som slutat tänka utifrån profit-motivet. Exempel på hur en helt ny ekonomi skulle kunna växa fram ur spillrorna av den döende värld som allt fler börjar upptäcka (inte minst bloggaren).

   Det spanska ursprunget passar ju väl med den här progressiva politikerns vilja att medge att allt inte står väl till med Frankrike...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.