Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 november 2015

Den dubbla dubbelmördaren och ekonomiska bedragaren




AB presenterar bilden av en djupt störd psykopat, ex-jugoslaven som inte bara lurat av en massa människor pengar utan också gjort sig skyldig till dubbla dubbelmord över "äh, gammalt groll".

Intressant nog påminner horoskopet om mytomanen inom moderaterna (en av dem) Ulf Kristersson som också han lurar människor för att gynna sig själv. Folk bör inte glömma hur han skaffade sig bostad i Stockholm...

Det är helt klart att en viss gränslöshet tycks uppstå när man har med Eld och Luft att göra, på plussidan innebär särskilt axeln mellan Skytten och Tvillingarna att intellektet är vaket för möjligheter och "vinklingar" (bloggaren har den här axeln). Men tillstöter fula ting på himmelen kan det tydligen ta en ända med förskräckelse.




Om astrologin vore så enkel att den bara bestod av de tre kvaliteterna, Sattva för det goda ljuset och Tamas för det onda mörkret och så Rajas (passionen) sliten mellan de två, skulle Radovanovic kunna tyckas tillhöra de goda. Jag var direkt efter upptäckten av de hinduiska metoderna lätt irriterad av att den populistiske främlingshataren Geert Wilders tekniskt sett hade så mycket av den lätta och begåvade sattviska kvaliteten. Det krävdes flera studier av hans karta för att se att det faktiskt gnisslade en hel del...

Här är då ännu ett exempel på hur hög medvetenhet - sannolikt en mycket hög och slug intelligens att döma av hur mannens ögon ligger infattade i kraniet - inte behöver betyda godhet. Jämför den extremt intelligenta komikern Steve Martin för samma ögonfattning med ögonen djupt in i kraniet. (Jag leker  halvprovokativt med frenologin här bara för att reta någon enstaka vetenskapsdyrkare som av misstag råkar landa på den här sidan.)

Som ett nyligt studium av 665 brottshoroskop avslöjade, var det först när psyket eller Månen angreps av hela tre illgörande planeter som de hinduiska aspekterna visade prov på att faktiskt fungera som en skeptiker vill se saken presenterad: i termer av statistisk signifikanta avvikelser från slumpbruset. Som synes uppfyller den här kvadrupelmördaren med råge kriterierna och om någon minns att diskussionen också innefattade frågan om huruvida Solen är en verksam illgörare, så är detta horoskop identiskt med massmördaren Anders Breiviks, i det att också Solen angriper psyket/Månen via opposition.

För Tvillingarnas tecken i öster är Lagens och även de stora och lätta pengarnas Jupiter en verksam illgörare, och det är nog knappast någon karaktärsstärkande ingrediens att i psykets (begärets, föreställningarnas) horoskop se drömmen om Jupiter i mäktiga tionde huset. Stora och lätta pengar till vilket ondskefullt pris som helst, den här mannen har verkligen hittat sig ett nytt hem i Sverige, vars ledare (Solen+Jupiter) enligt nationalhoroskopet arbetar utifrån exakt samma omoraliska perspektiv. Även där är Jupiter en verksamt ond planet.

Men dessa månnoder... Jag hade inte en susning om hur de fungerade för sju år sedan, men ihärdigt studium av horoskop här på bloggen har övertygat mig om att den indiska astrologin har rätt. Noderna relaterar till månsidan eller begärsnaturen och de är inte bra. Åtminstone dyker de stadigt upp i nyckelroller i horoskopen för människor som gör illa. Ovanstående horoskop är ett skolexempel.

Vad som verkligen drar ögonen till sig är förstås sinnelagets "icke-relation" med en svart illgärningsman i syndarens och dödens åttonde hus: pengar och gränsdragning (Venus och Saturnus) tycks vara exakt den symbol för ekonomiska tvister som slutar i att han tar till döden för att dra sin gräns... Men ett liknande budskap ges faktiskt genom aggressionens Mars och halshuggna Ketu i ett Eld-tecken (han försökte elda upp spåren efter sina mord) som via Mars hinduiska 210-gradersvinkel riktar sin vrede mot 2a ekonomihuset.

Minns att detta bara är ett månhoroskop. Det föddes tusentals barn bara i Sverige under exakt detta horoskop! Ser vi här en kosmisk "svacka" som släpper fram mängder av själar med tydliga karaktärssvagheter? Hur många flera födda med en girig Måne i Tvillingarna denna vinter 1963 hemföll till brott? Astrologin utlöser fler frågor än den besvarar.

Inga kommentarer: