Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 oktober 2014

Lycka (Garner - Gervais)


The Invention of Lying (2009)

På filmdatabasen IMDB ligger ett födelseklockslag som normalt skulle anses opålitligt. NÅgon anonym har slängt in födelsetimman 10.00 för den bedårande aktrisen Jennifer Garner men inga uppgifter om källan. Jag hittar referensen hos Astrotheme.fr som okritiskt accepterar den.

Jag gillar Ricky Gervais finurliga men lite håglöst vemodiga film "The Invention of Lying", där han som första människa upptäcker att man kan tänka lurigt. I en värld av aningslöst bokstavstrogna kreatur manipulerar han sig till framgång och den vackra kvinnan (Garner) som normalt spelar in en mycket högre division.

Ricky Gervais har verkligen handplockat Jennifer Garner perfekt. Hon är bedårande och har inga problem med att spela fullständigt kodum. (Det krävs viss begåvning för det, en medelmåtta hade inte klarat att skära bort intelligensen eftersom medelmåttan till att börja med inte vad vad i sitt register han/hon ska strypa.)

Och det är just den astrologiska matchningen mellan de likalydande Garner och Gervais som för mig säger att 10.00 är ett korrekt klockslag. Den korpulente lille men hyperintelligente britten har uppenbarligen unnat sig en liten favör genom att helt klart "casta" kvinnan Garner som enligt astrologin också är hans perfekta drömkvinna!

Det finns inget astrologiskt möte som är lika starkt som det mellan den enes kroppshydda (ascendenten) och den andres solära energi. Och se hur perfekt Ricky Gervais Sol bekräftar vilken kropp Jennifer Garner har:

 


Födelseuppgiften 10.00 låter an aning avrundad, så vem vet, kanske är den ynka grad som skiljer hans Sol i tionde från hennes kropp i elfte i själva verket en fullständigt exakt matchning.

Jag läser kommentarer om att Jennifer Garner är en varm personlighet, vilket inte Tvillingascendenten i sig skulle bestyrka, särskilt inte som dess härskare Merkurius befinner sig i normalt kalla och behövande Vattentecknet Fiskarna.

Men här är det ju den Eld-placerade Jupiter som välsignar horoskopet på ett formidabelt sätt. Dels strålar den joviala och vänliga planeten rakt mot kvinnans kropp och personlighet (se hennes leenden!) och dels är Jupiter disponent över Merkurius i Fiskarna. Hetta värmer kallvattnet så att tolkningen blir den omvända! Slutligen välsignar Jupiter också hennes upphöjda Sol i Väduren i 11e idealhuset. Detta tyder på en uppseendeväckande hög intelligens, särskilt som tredje intellektshuset ägs av just Lejonet, dvs. Solen.

Det träffsäkra födelseklockslaget förklarar också för bloggaren varför han dör varenda gång han ser en film där Garner är med, trots att han inte ens gillar hennes beniga typ. Men med Månen/ascendenten vid 10-12 grader Tvillingarna hamnar han (precis som Ricky Gervais) exakt vid den punkt som samlar Eld-Jupiter och manifesterar den för världen! Tänk att stjärnorna stämmer så exakt, varenda gång det gäller någon artist som verkligen påverkar en.

Ett Jennifer Garner-citat på IMDB är roligt, hon beklagar sig över att det är hennes halvkända (från någon tv-serie) make som alltid drar uppmärksamheten till sig och att folk får för sig att hon är hans agent eller promotor. Tittar man på den här klart lysande Solen i Väduren borde det inte vara någon tvekan om att alla uppfattar hennes identitet. Men så är det inte, för Solens disponent Mars har gått och gömt sig i anonymitetens tolfte hus, och disponenten verkar ofta nog viktigare än själva den manifesta planetpositionen!

Men märk väl att detta inte gör henne omedveten på något sätt, 120-gradersvälsignelsen från den hörnplacerade Jupiter väger mer än väl upp Mars svaga position.


Lycka: kropp och ande i förening; ascendent och Sol
upplever samma högre verklighet

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Garners make, Ben Affleck, har AC 15,05 grader Tvillingarna och Venus 13,59 grader Tvillingarna. Liksom Gervais har han Månen i Vågen och Mars i Lejonet. Garners f d man Scott Foley, som är född precis en månad före Affleck, har Solen i Tvillingarna och Mars i Kräftan. Affleck har Solen i Kräftan och Venus i Tvillingarna. Båda har Merkurius i Kräftan. AC okänd på Foley. Venus och Saturnus 23:e resp. 26:e graden Oxen, där Garner har sitt fyrplanetsstellium. Skådespelerskan ansökte om skilsmässa p g a "irreconcilable differences".

Seaward sa...

Stora mängder okommenterad data, men vilken är slutsatsen? Att Garners Tvillingascendent kan sägas dubbelt bekräftad, via Afflecks dominanta tecken och via den sliriga gränsen mellan Tvillingarna/Kräftan som förre maken utlöste? Det är mitt försök att hitta en avsikt med den här dataströmmen.

Affleck var en tacksam information, jag visste inte ens att de var gifta. Han tycker jag ger ett sympatiskt intryck, och det är väl typiskt att han gift sig med en kvinna som gjort exakta samma intryck på bloggaren. Och nyckeln till denna SUBJEKTIVA upplevelse är då bloggarens egen Mån-Asc-Tvilling. Så kan man övervinna egot och så att det äntligen gör lite nytta i objektivitetens (och vetandets) tjänst!
:-)

Anonym sa...

Titta på bilder av Gervais. När han ler eller skrattar gör han det aldrig rakt, utan visar tänder. Det vill säga kindmuskulaturen drar ej munnen utåtuppåt utan de drar dem rakt uppåt.