Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 oktober 2014

Katrine Kielos (nu Marçal) levererar sprängstoffet

Nog för att tidningen ETC genom Kajsa Ekis Ekman var före med att kritiskt fråga sig vilka intressen EU-kommissionären Cecilia Malmström egentligen tjänade, men det är en smaskig skandal under uppsegling som fd Katrine Kielos nu redovisar i Aftonbladet - som alltjämt publicerar sånt som säljer, även om det avslöjar för oss saker om etablissemangets sanna natur. 

Det är begripligt att inhemska tidningar inte skrivit om detta, Sverige är dock landet som förråddes av regeringen Reinfeldt som för marknadens pengaflödes skull lät USA uppföra spioncentraler i Norrland med logotypen "Facebook" klistrad utanpå lådan. 

Händelseutvecklingen i Bryssel Marçal tecknar är också ytterligt ovälkommen för NÄRINGSLIVET som numera inbäddat styr socialdemokratin som den cancersjukdom det alltid varit. För om höggersosseriet (ledningen) trodde att de tigit ihjäl Daniel Suhonens bok om kuppen mot den omtyckte Håkan Juholt och till sin hjälp fick ett planterat ubåtslarm som vände allas blickar åt fel håll medan boken försvann in i kylan, då kommer falskheten dubbelt tillbaka när just en av dessa högersossar visar sig gå det amerikanska näringslivets ärenden.

Nu kanske en och annan uthållig bloggläsare påminner sig att jag redan dragit en del slutsatser, och det bara genom att granska högersossen MIKAEL DAMBERGs horoskop och också notera porträttlikheten med något av det värsta tyskarna exporterat till Sverige sedan nazismen: Fredrik Reinfeldts f.d. propagandaminister Per Schlingmann:

Är Schlingmann och Damberg bröder? (feb 2012)

Man kan ganska säkert svara ja på den frågan nu. De är bröder i anden. Socialdemokratins svek mot Sverige ser ut att bli lika stort som det Alliansen hann genomföra. Och sveket består i att partiet är helt uppätet av den vanvettiga Hydran. Var är Herkules och hans 12 stordåd nu? Vilken ande är stor nog befria mänskligheten från giriga bankdirektörer och ett näringsliv som aldrig kan få nog av rationaliseringar, ivrigt behjälpta av hela staber med IT-fascister som alla, likt Benito Mussolini, dyrkar råstyrka och allt snabbare mikroprocessorer. 

Den här civilisationen är förlorad och det är typiskt att Sverige, som tidigare, på Palmes tid, tycktes representera ett samhälle före sin samtid, nu slits sönder av den Vegetativa Själen, denna brutala natur som förvandlar alla dem till monster som inte lärt sig tygla apan inom sig eller har förvärvat ens ett uns (ounce) av genuin mänsklighet.



Så här ser alltså en marknadens representant inbäddad i socialdemokratins hjärta ut. Kanske inte att förvåna sig, arbetarens parti hade aldrig några andra ambitioner än att se till sinas anställdas bästa. Det var samma egoism som drev partiet som den som animerade den snåla och hjärtlösa Arbetsgivaren. Inte så konstigt då att då djupt fallna själar som Dambergs - över huvudet täckt i gyttja enligt horoskopet - likt Stefan Löfven inte längre kan skilja höger från vänster.

Det här månhoroskopet med sinnelaget i sitt mest sårbara och lättkorrumperade läge: Kräftan. Det är krabban som i myten rusar till Hydrans försvar men vår hjälte trampar ihjäl den med hälen. Som tack för sin envetenhet om att skydda sin miljö (den Vegetativa Själen) får krabban som belöning en plats på himmelen: Kräftans tecken i zodiaken. 

Som Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldts så tydligt visade har krabban inga som helst värderingar eller nobla ambitioner, den vill bara äta och uppehålla den biologiska livsförmågan. Att byta ut Reinfeldt mot en annan Sol-Kräfta (Löfven) var Hydrans (näringslivets) plan hela tiden. Därför hölls Löfven borta från attentatet mot "misstaget", att en genuin humanist och vänsterpolitiker vid namn Juholt råkade bli vald till partiordförande. 

Det är således helt logiskt att hitta Damberg i den värsta dyngan (Jord + Vatten) i den här EU-härvan: det finns alltså "socialdemokrater" som är redo att svika hela Europas befolkning för att USA:s storföretag inte ska riskera avbräck i sin vinstjakt! Herregud. Damberg är en sådan nyckelspelare i den här bottenlösa tragedi som är Nya socialdemokraterna att det inte förvånar hur t.o.m. enbart månascendenten räcker för att se hans funktion i det stora hela.

Han är således för frihandel med full fördel för USA och det tredje huset är definitivt det som med merkantila Merkurius som naturlig härskare har mest med handelsvägar att göra. Det är det här tecknet som visar två individer eller parter som minglar och handelsmannen Merkurius ger närapå tecknets väsenskärna. Men även "kommunikation" måste hållas i minne.

Hos Damberg placerar sig sedan den till Jord bundna Merkurius, vilket verkligen får huset att "tätna" och kretsa kring konkreta varor och hur dessa "kommuniceras" eller transporteras mellan handelsplatserna. Att Damberg är sympatisk som person är en helt annan fråga, när det gäller ideologi fortsätter bloggen bestämt att hävda att ett horoskop som ovanstående inte har i maktens boningar att göra. Intresseorientering är låg, futtig!

Sveriges senaste skamlighet på export, den köpta EU-kommissionären Cecilia Malmström har aldrig diskuterats på bloggen eller hennes karta kommenterats. Men som av en händelse ingår hon i min obskyra och egenpublicerade bok på engelska, i just kapitlet om den onda stjärnan Algol, "denna världens herre" som korrumperar oss så till den grad att vi till sist inte känner igen oss i spegeln längre. 

Boken hade redan skrivits klart när jag tillät "anden att knuffa mig" i rätt riktning och inkludera Malmström under underrubriken om "ett Ondskans potentiella verktyg". Jag hade då ingen aning om det som Katrine Marçal redovisar, men händelseutvecklingen visar på ett mycket tursamt val av exempel i diskussionen om den "banala ondskan" - alla dessa "Algoliserade" människor som tror sig göra det rätta men hela tiden är bara verktyg åt mer förslagna krafter.



Sorterar man datorfoldern med grafiska bokelement med senaste överst, ser man först en systemfil (Thumbs.db) som skapades den 28 oktober 2011 - så lång tid har gått sedan bokprojektet påbörjades. Ett sent hugskott, "sämsta Bondbruden" någonsin förkastades, men en liten bild på naturrådaren Pan inkluderades. 

En bild med planeter och härskarlägen justerades en sista gång och horoskopet för Sverige lades till (ett tvåsidigt appendix) om författarens märkliga land där de privilegierade på något sätt alltid tycks ha bildat en elit som lever på ett tydligt intellektuellt "luft-plan" medan folket hålls nere i en egocentrisk och materialistisk världsbild. Ja, så såg det ut under "socialdemokratins" mogna år (då nuvarande nationalhoroskopet kom till) och än värre har det blivit.

Dessförinnan förärades boken två små bilder på två kvinnor (för att balansera upp några foton på män), den internationellt kända bankchefen Falkengren och svenska artisten Miss Li representerar båda ovannämnda Kräfta. Det finns en hel del lokal färg i boken men jag påminner den internationella läsaren om att landet bara är en chimär, Sverige har härjats av samma marknadsliberalism som andra västeuropeiska länder, så att det egentligen är egalt från vilket land man hämtar exemplen. Platons Former är inte tids- eller ortsbundna och astrologin förvaltar ett "typgalleri" bestående av olika instinkter eller drivkrafter.

Och först därefter dyker ett nyritat horoskop för Cecilia Malmström upp. Det gjordes i somras, den 10 augusti. Det var innan den smaskiga skandal Katrine Marçal rapporterar om hade briserat och två dagar efter Kajsa Ekis Ekmans artikel i ETC. Den berörde mig så pass att jag ville inkludera EU-kommissionären i kapitlet om "Old Satan". Som tidigare noterat är Ekman också född Kräfta, dvs. ett uttryck för den Vegetativa Själen. 

För att förstå varför inte hon (eller för den delen de flesta andra som föds i tecknet) blev som Fredrik Reinfeldt, måste man återigen påminna sig hur komplext ett horoskop är, hur många olika faktorer som bryts mot varandra. Det är nästan ett under att vissa tydliga planetpositioner faktiskt har stigit fram i egen kraft under bloggarens försök att applicera den platta västerlänningens siffermentalitet på något som i sig är levande och oförutsägbara väsen! 

Zodion, "litet levande djur" - Platon ansåg att de himmelska formerna var intelligenta väsen, stjärnorna hade ett inre liv även om jordmänniskan inte ser mer än ljusfläckar och nutidsmänniskan bara ser den periodiska tabellen vart hon än i sin själsliga död stirrar ut i universum.

Som tur är har inte näringslivet - Hydran - någon makt förutom på jorden och genom de människor som säljer sig lägre än den mänskliga arten var tänkt att fungera.

Frågan man till sist måste ställa sig. Vad har AB:s kolumnist för agenda i att servera detta "sprängstoff" om Nya socialdemokraterna, att det finns en total Europaförrädare i dess mitt? Vill hon sina gamla socialdemokrater väl, och att de påminner sig sin historiska identitet, eller har hon också gått över till andra sidan, vilken förefaller villig att använda Damberg som en dynamitgubbe i försöken att krossa regeringen Löfven så att högern återigen kan fortsätta göra allt på sitt vis? 

Dessa är tider när svenska medier är så förljugna att man inte längre kan lita på en enda artikel. Allt är planterat med avsikter - svenskarna har hamnat i en totalitär stat som nu inte stavas kommunist-Sovjet utan Svenskt Näringsliv - ett huvud på den Globala Hydran!



Sveriges senaste exportskandal

PS. Jag har inte ritat ut den gynnande stjärnan Regulus i Malmströms karta, trots att Överflödets Jupiter ligger perfekt för att "adlas" ytterligare (som om Jupiter dessutom behövde kungavärdigheten!).

Förklaringen till att jag menar att Regulus inte fungerar som tänkt i detta fall kan ses i den oheliga allians mellan högt och lågt som Eld respektive Jord tecknar. Bloggen har i stort sett inte gjort annat än studera elementen i ändlösa rader horoskop, så jag kommenterar inte den här kartan ytterligare.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Dambergs fejs ser ut som en korsning mellan Mauro Scocco och Helge Fossmo.

Seaward sa...

:-) Fossmo var inte dum - hans nylle låg på näthinnan sedan nyheten häromdagen om det tidsbegränsade straffet.