Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 oktober 2014

En gång till: Juholts fenomenala horoskop

...och mardröm för högersammansvärjningen. Se bara hur chockvågorna efter Juholt och socialdemokratins halvdana övertagande efter den Alliansen, detta förklädda havsmonster, oförminskat fortgår som högermediernas konvulsioner. DN och SvD har knappt till med saklig rapportering längre, ideligen buktar sidorna ut på ett skevt och demoniskt sätt och senast fascinerade det asiatiska adoptivbarnet på SvD:s ledarsidor, en kvinna som lärt sig den svenska överhetens hätskhet som kompensation för att aldrig riktigt bli en av folket. Läs och se den onda Lögnanden i den här artikeln

Ledarskribenten kommer att leva och dö inom dessa tankefigurer, och inte ens när kroppshöljet läggs av, återkommer klarheten. Det saknas inte historier om att det som överlever den kroppsliga döden fortsätter in i evigheten som precis samma komplex som bebodde den levande människan. Det är därför det är så lätt att se vilka svenskar som var nazister i sitt just föregående jordeliv, det pyr ut genom hela deras psykiska väsen. Nu är de här igen för att låga tiden och omständigheten nöta ner deras fulare sidor och blir mer lika den goda människan.

Hur man än vrider och vänder Juholts horoskop är det svårt att förneka att det mesta på den himmelen signalerar en långt kommen människa, och det är ingen slump att den tänkvärda artikel han idag skriver i Aftonbladet återkommer till motsatsen mellan människan och marknadens och aktieägarnas vettlösa skrikande efter vinst och utdelning.


I sin självrannsakan ser Juholt att för mycket passion kan ge en individ som kör ett solorace och inte förankrar sig tillräckligt i sin miljö och sitt sammanhang.. Ja, titta på horoskopet ur perspektiv av de fyra gunas, de fyra kvaliteterna. Rajas guna, passionen dominerar totalt:


Månen/psyket som jag-position -
relationen till människor (Venus-Vågen)
fylld av liv och inspiration


När han talar om marknaden som dödar människan, är det förstås uttryck för den kalla ägaren av resurser - Saturnus hemma i Stenbocken - som begränsar och lamslår den (andligt) vackra människan - Venus i det genuint humanistiska Lufttecknet Vågen. Men en annan läsning visar faktiskt att denna autokrat och dess skadliga inverkan på den sociala harmonin var hans egen akilleshäl, precis som han säger...

Sätter man istället sitt fokus på de fyra elementen är Juholts horoskop oförminskat fascinerande:


Månen/psyket som jag-position,
en boren kommunikatör via Mars-Tvillingarna

Tre tecken har mixad färgsättning och påminner om att tecknets planetära härskare själv är inbäddad i en annan värld, ett annat element. Kvarstår faktum att hela fyra av antikens sju himlakroppar ÄGER sig själva, är härskare i sina egna hemmatecken. Det skulle jag kalla en god och robust bas att se hos en partiledare. (Jämför Fredrik Reinfeldts skrämmande svajiga grundstruktur dold bakom en avvisande taggarna utåt-personlighet i Mars-i-Jungfrun stigande i öster. Juholts ascendent är inte känd.)

Det tydligaste här är att Gud och Godheten - Jupiter/Zeus - ockuperar den sociala människans tecken Vattumannen (Samhället!) men där tyvärr åtnjuter ett mindre än fullgott stöd från sin disponent Saturnus. Nu står Saturnus i Stenbocken, ett extremt konservativt tecken och det är begripligt att Juholts tal, då och nu i sin text i Aftonbladet, inte kan räkna med gehör för sin STORA GUDOMLIGA TRIANGELN i den sanna människans element, Luften. 

Om det sociala förändringsarbete (bort från människans livegenskap under marknaden) Juholt hade visioner om tillhör hela planeten Jorden och vår kollektiva framtid (Vattumannens tidsålder är på väg!), var dock hans öde i förhållande till Sverige inte det bästa. För Saturnus som Vattuman-visionens dolda ägare står på himmelen märkt för en kölhalning av demonen Ketus typ. Det vill säga, varje rörelse i riktning mot absolut makt är förenat med livsfara för den som föds under denna himmel. Ketu, den halshuggna Draksvansen, indikerar således att den konservativa och maktägande eliten inte stöttar det Goda Samhället, vilket är vad Juholts Jupiter i 11e idealhuset tecknar. 

Med en så dödsdömd Saturnus hjälper det inte att den gudomliga Jupiter bygger upp en triangel som via hans energiska tredjehus-kommunikation påverkar folket, och Jupiters välsignelse av den vackra Venus i Vågen skänkte en vision om människor i kooperation och inte i kamp mot varandra (som i borgerlighetens/Reinfeldts samhälle). 

Man kan också notera hur Solen i härskarläge i Lejonet (den borne ledaren) står i Lejonets 30e och sista grad, symboliskt döende. Det är frestande att spekulera över om Juholts exakta födelseminut skulle de en solplacering där avgången exakt motsvarar Solens övergång i Jungfrun via sekundär progression - en västerländsk metod att räkna fram planeterna baserat på deras dagliga rörelse i zodiaken och på det viset etablera nya "ödeskartor" för vart år. Det skulle verkligen vara att, som Suhonens bok säger, "gå in i kylan". Att börja i heta Lejonet och plötsligt hamna i de kalla och förslagna profitsökartecknet Jungfrun!

Håkan Juholt kan, vartefter livet normaliseras igen, hämta tröst i att Sverige inte var honom värdig. Vi lever i en historisk parentes där låga kryp tillvällat sig makt och resurser. Men det kommer att ändra sig, fast mer troligen via en kataklysm än genom människans omsorg om sig själv. Möjligen finns det hopp om andra världsdelar, men svensk liknöjdhet skulle innebära människans undergång i totalt slaveri. Den tyska rapporten som nyss nämndes och försvann i mediernas brus, att Tysklands rika har nu tjänar 80 gånger mer än en vanlig medborgare, en ökning från en 50 gånger högre inkomst för bara några årtionden sedan, visar att planeten förebereder sig på att SLAKTA MÄNSKLIGHETEN. 

Man kan se det som att dessa superrika nu formerar sig till att bli den spillra av mänskligheten som kommer att överleva Jordens undergång (på stora skepp modell Noak, modell Hollywoods katastroffilmer) och sedan, med en avfolkad värld, börja om från början igen. Det har hänt på Jorden förr, och det kommer att hända igen. Här lämnar man dock människan och hennes ideologier och börjar plötsligt spana på planeternas inre liv. 

Den Själ som ÄR Jorden VET att mänskligheten misslyckades i den här ronden också, och stryker spelplanen (nästan) ren. Kanske kommer de superrika (och bevisligen smarta) att RÅKA formulera något bättre i nästa akt. De kommer naturligtvis att dö och då finns chans för de bra själarna att återfödas. Går onda djävlars vision i uppfyllelse och den i princip odödliga reservdelsmänniskan blir till verklighet, en sort inte längre reproducerar sig, då kan goda själar kyssa jordklotet adjö och fortsätta partyt någon annanstans.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Juholt anmärkte på denna nästan totala tystnad som sossarna har visat ang dessa uppgifter om kuppen som han utsattes för... och som vi alla vet som har följt denna följetong, så är det ytterst få av dem som har sagt något om det här.

Den f d LO-ordf Wanja ville inte alls kommentera det hela (ack så avslöjande).
Den numera landshövdingen för Norrbottens län (tvi tvi tvi vilken skam du är för denna landsända!) Sven-Erik Österberg ville först inte säga något alls, men sedan ångrade han sig och började så smått att kommentera.
Den första kommentaren som kom ur hans mun var att han inte läste "slaskböcker" (d v s Suhonens bok). Sedan sa han till NSD att "det där (Juholtaffären) var gammalt" och ingenting han orkade att bry sig om eller ens kommentera, för att till slut försvara sig med att kommentera VUs ansvar.
I alla fall lät det mesta han sa dumt och korkat, och han visade öppet vilken riktig byfåne som han verkligen är.

Mona Sahlin däremot kom med ett par giftiga kommentarer. Hon visade med sitt beteende att hon som själv kuppades bort 1995 p g a Toblerone-affären, inte hade lärt sig någonting alls. Utan tillhörde själv en av kuppmännen 2012.

Seaward sa...

Ja, ledningen liknar inte alls sociala demokrater. Eller också är det som det diskuterades i någon kommentar här för evigheter sedan, att alla mänskliga skavanker (som ett horoskop visar upp) blir synliga först när man lyfter en vanlig dödlig upp till makt och betydelse. Då håller det inte längre. Då krävs det att man som Tibet-buddisterna gjorde - går med ljus och lykta och horoskop och finkammar landet efter nästa Dalai Lama, en andlig ledare som har exakt den grad av utveckling som en ledare måste ha för att kunna bära folkets förtroende... det där Reinfeldt bara fuskade att han gjorde..