Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)



måndag 28 januari 2013

Se hur maktens lakejer ljuger dig i ögonen



Varför detta i DN, hack i häl på insikten om att ungdomen ingenstans har att bo längre i ett högersamhälle som snålar på nybyggnationen för att de med bostad vill kunna tjäna mer pengar, särskilt på dem som strömmar mot Stockholm i hopp om att göra lyckan?

Det är naturligtvis ett rent beställningsjobb att omdefiniera den rotlösa ungdomen som en skojighettens tid i livet, och dessutom utsträcka den upp till trettio! Så här länge vill marknadskrafterna att du ska hänga i tomma intet eftersom man satt en sådan prislapp på det privata boendet att du kommer att få kämpa många år för att ha råd med! 

De gamla onda härskarnas teknik lever och har hälsan: Härska genom att söndra folket och göra dem till små maktlösa individualister.

Och sedan, efter bara tio år som "vuxen", är plötsligt Arbetsgivaren inte särskilt intresserad längre, med mindre du är ett chefsämne (och det är inte värst många). Den svenska åldersfascismen på arbetsmarknaden sägs vara värst i hela Europa.

När lögner och myter duggar alltför tätt uppstår till sist en känsla av Lustiga huset - en värld av falska spegelbilder som väl inte en enda människa längre kan tro på.

Medierna i Näringslivets ledband har förlorat allt förtroendekapital. Det ÄR en konspiration, det du möter varje sekund av ditt vakna liv. NÅGON vill inte att du ska börja lägga ihop 2 och 2. Naturligtvis kan man inte längre kommentera sådana här försåtliga propagandaartiklar i DN. Mindfuck is the name of the game, fråga Nya Moderaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar