Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 augusti 2012

Stockholms skadliga invånare



Från den lilla skrubben på Aftonbladet där en politisk redaktion håller ställningarna i ett hav av Schibsted-ägd konsumtions- och fördumningsjournalistik, nås läsaren av ännu en varning om att Fredrik Reinfeldts Nya Moderater håller på att "experimentera" sönder Sverige med sin fanatiska privatiseringsideologi. 

Så fanatisk, faktisk, att hans hemkommun Täby gått över gränsen, och likt en fasciststat förbjuder kollektiv företagsamhet för allas bästa. Allmännyttiga bostadsformer finns ej mer.

Skribenten Jonna Sima konstaterar lakoniskt att Reinfeldtsekten nu är i full färd med samma remake för Stupstockholmen, den kungliga huvudstaten. (Hög tid för Konungen att sätta ner foten om han nu verkligen är statschef?)

Det märkliga denna måndagsmorgon i sagda stad, är att högerorganet Dagens Nyheter råkar avslöja samma sak, tydligen utan förstå att sanningen om sakernas tillstånd ofta smyger sig på genom arketypernas fenomenala förmåga att tala genom skilda fenomen, symboliskt!


En råtta är Människans fiende, de tar sig in i våra lador och förråd och knaprar i sig våra gemensamma tillgångar (den skatt vi betalt in), precis som Moderaterna just håller på att sälja, i fas ett, stockholmarnas gemensamma sociala - samhälleliga! - bas.

Det intressanta är att Stupstockholmen är ett företrädesvis blått område så vad de här inflyttade eller "etniska" skadedjuren ägnar sig åt, är alltså att underminera sin egen sociala verklighet. Men att begära intelligens av råttor som på sin höjd är gatsmarta, det vore väl för mycket.

Bloggen har under viss vånda för vad dess upptäckter om den antika zodiaken inneburit för många trevliga människor, fastslagit att den gatsmarta råttan, den typiska moderatanhängaren, skildras av Jungfruns zodiaktecken. 

Tecknet är ett komposit av olika begrepp. Det ingår i den materialistiska Jordelementet, dess "grovhet" kallas Sattva, dvs. rörligt i intellektet (men kanaliserat mot just det jordiga - mot fakta och siffror som relaterar till det praktiska). 

Tecknets relativa position i zodiaken, mellan Lejonet och Vågen, avslöjar det därtill som symbolen för den mest extrema självcentreringen och det rent olycksaliga sista steget i egoutvecklingen, just före den sociala kompetensen och den genuina människan föds.

I Vågen, zodiakens sjunde kapitel, öppnas ett större verksamhetsfält än den åkerlott Jungfrun sökt klämma maximala skördar ur. Fokus är inte längre "jag och mitt arbete på att bygga privat förmögenhet". Vågen har istället förstått att rättvisa mellan alla samhällsmedlemmar är en förutsättning för ett samhälle överhuvudtaget. 

Inte för att Jungfrun ännu bryr sig. En symbol är en som en evig funktion. Den tar vissa ingångsparametrar men är helt oresponsiv för andra. Därför har människor så svårt att förstå varandras argument, de fungerar med skrämmande begränsade gränssnitt. Jungfrun tycks ta färre ingångsparametrar än de flesta tecken. (Fiskarna 180° mittöver i zodiaken, definieras av symbolens avsaknad av avsnävande definitioner!)

Serien av horoskop som tillhör extrema egoister och där Jungfrun dominerar är skrämmande. Inte för att stockholmare bryr sig om Zlatan. Själv underklass som jobbat sig upp ägnar sig stockholmaren åt shopping och låter slummen i förorten idolisera framgångssagan Zlatan. 

Det tillhör symbolens innersta väsen att sakna intresse för sambandet mellan den isolerade och privata cell den uppfattar som Idealet, som ÄR Jungfrun. Det är därför svårt att kritisera en Människa för att vara "Jungfru" - hon lever just nu ett jordeliv där själens disposition av någon anledning är att jobba med ett mindre synfält än t.ex. föregående tecken, dess arbetsgivare Lejonet (Solen). Skillnaden är himmelsvid.

LejonSolen äger en en intensiv blick för helhetens bästa och där Stockholm i dag kyler ner Sverige där skänker Lejonet värme och livsglädje. Om det är en god och älskvärd ledare som skänker folk glädje svenskarna söker, sky Nya Moderaterna och Stockholm som råttpesten!

Guilty as charged
Bloggens kanske första insikt om hur landet låg var Greta Garbo och hennes kända filmreplik i en barscen (dit andra går för att socialisera): "Jag vill bli lämnad ensam." Engelska Wikipedia sammanfattar det liv som var Sol-Jungfrun som, "Garbo never married, had no children, and lived alone as an adult."


  • Nya Moderaternas horoskop 
  • Fredrik Reinfeldts horoskop (material till en hel avhandling och privatismens patologi!)
  • Thomas Mattsson - Expressens chefredaktörs horoskop, en ledare så privatistisk att tidningen inte ens längre är intresserad av att utbyta länkar med bloggosfär eller husera läsarkommentarer på sin tidningsyta
  • Sistnämnda observation påminner om undersökningen om främlingsfientlighet som på Mattsons sätt inte heller vill se någon blandning av hög och låg och där, inte helt otippad den exkluderande Täby-mentaliteten dominerade bland de främlingsfientliga horoskopen.
  • Vi har också genomgången av 402 brottsdömda horoskop där Månen (aptitens planet) i Jungfrun visade sig vara en duktig lagbrytare! 
  • Figurerna JR i Dallas och Gordon Gekko i Wall Street - personfikationer av den hjärtlösa och själviska människan, båda rollerna spelade av män med Solen i Jungfrun.
Gemensamt för dessa punkter är således att det är Jungfruns tecken som driver tendensen att avskärma sig från normal mänsklighet och kooperation. Och ett studium av gamla myter och traditioner tyder på att mänskligheten alltid har ägt den här insikten, astrologin är bara samma sanning med en annan dialekt.

Som sagt, bloggen hade, då den startade, inte en aning om att antikens astrologer ansåg Jungfrun för att vara den princip genom vilken Olyckan och mänsklighetens Fiender manifesterar sig! Det har gradvis blivit allt tydligare genom faktiska undersökningar och ett studium av några antika texter.

Det är när människorna kommer samman och tillför resurser för en fungerande omvärld - en mänsklig civilisation - som individen får sin beskärda del av lyckan. Moderaternas framtidsvision är istället ett rikemansgetto av fullständigt neurotiska stockholmare som med vapen och tredubbla dörrlås och privata vaktbolag söker försvara sin skamliga mentalitet mot felfördelade förorter som angriper i vågor. Runt dem faller världen sönder för tecknet faller kort om social ambition som ödet Greta Garbo så ikoniskt visat! 

Jungfruns tecken kodar också  den uråldriga insikten att ett privat påtande på sin åker (besatt fixande med sin fitnesskropp) är ungmön Persefones invitation att bli våldtagen av underjordens herre Hades! Så drabbas den extrema självcentreringen desto mer våldsamt av knackingen på dörren, påminnelsen om att det finns en värld därute också!

De som direkt drivs av den här principen (utan att förstå) tycks lagbundna att upprepa våldtäktsmyten i sina egna liv, förr eller senare kommer den flitiga och i egna ögon så prydliga jungfrun att förlora sin oskuld. Stockholms alla knaprande och tillslutna råttor står inför ett obehagligt uppvaknande. 

Vem är då Hades för vår tid? 

Ska ett underjordiskt "slukhål" öppna sig i Sverige där Stockholm för tillfället ligger? Det skakade till betänkligt i havet mellan Danmark och Sveriges inavlade sydvästliga delar under morgonen (DN). Kanske ett tips om att jordklotet irriterat börjat tröttna på vissa fickor av ovärdigt mänskligt liv.


5 kommentarer:

John Arthur Ekebert sa...

Tråkigt, tillgjort fikonspråk! Du skulle vinna mer om du själv placerade dej på jorden.

Råttvän sa...

Hur i hela helvete kan du jämföra det underbara, vackra, smarta och inte minst bevisat både metakognitiva och altruistiska djur som brunråttan är, med moderater!? Jävla pucko! Uttala dig inte om sådant som du inte vet något om!

Råttälskaren sa...

''En råtta är Människans fiende''

Nej, hos mig är de familjemedlemmar!

Seaward sa...

@familjemedlemmarna
-Råttan är en metafor, vilket föregående kommentator såg. Människan med stort M är ett brott med modern svensk grammatik men anknyter till - och kräver kunskap om - Platons idealistiska filosofi.

Anonym sa...

inte är den personen som driver den här sajten helt frisk..