Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 augusti 2012

Moderaten: Inte bita den hand som föder en



"Nej nej, ingen diktatur",
sa Bill och Bull och viftade
statsmannamässigt med händerna
(SvD har en prisvinnande bild
här i genren ofrivillig komik)
 
För moderaterna existerar ingen moral som betyder något när det kommer till kritan (som drar en skiljelinje), ingen skillnad på ärbara och svikare, lögnare och hedersamt folk. Den har gjort det så enkelt för sig, människosorten som seglar under en blå piratflagg genom att enbart se på allt här i livet i termer av pengar.. De är nästan som ofärdiga barn som lever sina liv efter en enklare matemaik än de normalbegåvade begagnar sig av. 

(Och det kan man bokstavligen misstänka eftersom just moderater gång på gång avslöjar att de inte ens förstår det elementära problemet med att påstå något och hänvisa till absoluta tal, medan andra faktorer gör att man måste redovisa data som procentuella förändringar. Det fattar t.o.m. undertecknad som valde "enkel" matte en gång i skolåren.)

När nu moderata försvarsministern Karin Enström vägrar bita den hand som föder henne - den Saudiarabiska diktaturen - hittar jag ett redan beräknat men aldrig använt horoskop. Man kan väl säga att det var en katastrof som bara väntade på att hända. 

Att en Reinfeldt-minister fegar är inte nytt, och den "enskilda händelsen" som den härska genom att söndra-fixerade Reinfeldt brukar säga, är knappast en katastrof heller. Men det är det skrämmande mönster som Nya Moderaterna lämnat för svenska folket att besinna. 

Ett parti som inte drar sig för att ljuga folk rätt i ansiktet om inte statistiken visar prov på de framgångar man utlovat (de kanske ändå kan räkna, moderaterna men är så oärliga att de GÅNG PÅ GÅNG försöker redovisa nedslående siffror på fel sätt i hopp om att allmänheten är just så korkad som man kan befara eftersom moderaterna kom till makt till att börja med).

Jag kan tänka mig ett skäl till att Karin Enströms horoskop beräknades vid något tillfälle, men sedan bara blev liggande. Det är i särklass tråkigt! Precis som bara de allra vackraste blir skådisar i Hollywood - och de fulaste för de "originella" rollerna eller skurkrollerna, så varierar stjärnhimlen från tid till annat. Vissa perioder är helt enkelt inte lika spektakulära som när Fredrik Reinfeldt eller en Anders Borg föds, båda dignande under den monstruösa oket av Mörkrets kvalitet (en dåres besatthet att nå makt och sedan sitta på den).



Det är nymåne i sideriska Fiskarnas tecken, tecknet där själens uppgift är att rentvå sig i det sattviska, renande vattnet. Här är förklaringen varför Jesus gåtfullt talade om ett "livets vatten" som om det också fanns andra typer av vatten.  Indisk astrologi har tre gunas eller kvaliteter Sattva, Rajas och Tamas, och därmed tre olika typer av Vatten. Fiskarna är det sista Vattentecknet eftersom att Kräftan inlett syndafallet genom Vatten i passionens eller Rajas kvalitet. I Skorpionen förhärdas naturen genom mörka, dödliga vatten, Tamas. Och först med det strömmande vattnet i Fiskarna kan själen befria sig ur girighetens snaror. (Vatten relaterar särskilt till osund åtrå och den djuriska lägre själens begärsnatur.)

Karin Enström borde med andra ord tagit in på kloster i sin ungdom och ägnat sitt liv åt själens rening. Istället blev hon moderat, politiker och dessutom försvarsminister? Vad är det för fel på den här himmelen?

Det skulle bära för långt att reda ut, och dessutom begränsar en månbaserad karta. Månens tecken är nu inte en fullvärdig ascendent. Men man kan ändå  låta Månen i Fiskarna ange första huset ur den lägre begärsfyllda själens perspektiv, och studera förstahusföreställningen om att man är en individ definitivt avskuren från kosmos och andra människor - i sig en bisarr paradox eftersom det är i Fiskarna själen återupptäcker sitt intima andliga samband med alla andra själar och därför inte borde tramsa om vän eller fiende. Intressant nog är det kanske just detta som får Enström att sväva så betänkligt på målet om Saudiarabien och inte "föra listor" på det simplistiska sättet. 

Det är typiskt Fiskarna att vara så här vaga eftersom de till skillnad från den rastistiska Jungfrun mittemot INTE ägnar sig åt diskriminering och definitioner in absurdum. (Fiskarnas problem är snarare det motsatta, att drunkna i sin all-acceptans, vilket är precis vad andligt självförverkligande kräver, men som kan leda problem med journalistkåren som bloggen misstänker i huvudsak i Sverige kan beskrivas via Jungfruns tecken snarare än den andra kommunikatören, Tvillingarna.)

Trots månascendentens tillkortakommanden ger oss Månen, Solen och kommunikationens Merkurius i första huset ett intressant perspektiv på talesättet att "att hålla någon om ryggen", dvs. backa upp och stötta. För i den motsols vandringen genom zodiakcirkelns har man alltid någon i ryggen och i det här fallet är det diktaturens Saturnus som ""håller henne om ryggen"!

Guden håller kungen i Mitanni-riket
om ryggen - ett vanligt motiv
i det antika Främre orienten.

Det här är en logiskt rimlig läsart även om astrologisk tradition ofta talar om det tolfte huset som ett "omedvetet" hus jämfört med första husets association till det dagmedvetna egot, som, i ärlighetens namn, är fullständigt banalt jämfört med det högre medvetandetillstånd som ser egots relation till helheten, ser den subjektiva människan som en imbecill eller en råtta som ränner runt som en fånga i en labyrint, är allt som behövs är att människan offrar sitt ego, lyfter sig tio meter ur kroppen och ser sig själv ur fågelperspektiv. 

Då är man plötsligt en frisjäl, vilket är hela budskapet från den luftburna Vågen, egoprincipen Väduren nödvändiga motpol. Först när man ser hur skrämmande ful egoisten är där den stångar sig fram som en bagge mot egna fördelar, kan man höra upp med dessa brutalt primitiva levnadssätt som är just det moderaterna förespråkar. Penningens väg ger fula människor och fula samhällen.

Tittar man på den indiska läran om planeters verksamma natur (till skillnad från deras essens) är Fiskarna som ascendenttecken rekordhållare när det kommer till att få många planeter emot sig! Hela fyra stycken är verksamma illgörare, Solen, Merkurius, Venus och Saturnus. Att nymånen därför släpar på den essentiella illgärningsmannen är därför kvinnans minsta problem. Krigaren Mars är en välgörare i hennes fall - och hon är försvarsminister, ett jobb högst involverat i frågan om krig.

Men att den styrande Saturnus håller henne om ryggen och här är både naturlig OCH verksam illgärningsman, lämnar inte mycket åt fantasin. Detta ÄR en Saturnus som manifesterar sig på sin lägsta och sämsta sort, som just en ondsint diktator. Och att den står hemma i folkets eller samhällets tecken Vattumannen hjälper här inte. Det är en dåligt samhälle som använder "det goda vapnet" från Sverige för att dominera sin hörna av världen.

Karin Enström är i likhet med den övriga svenska högerregeringen så kåta på pengar att de inte klarar att göra flerdimensionella analyser. Det enda man hör från Enström är Fiskarnas Vatten just i zodiakens upplösningstillstånd (moksha = befrielsen) där man inte längre bryr sig om vem som här vän eller fiende för att man, idealt, har skådat en högre sanning. Men Enström har inte skådat någon sanning. Hon är bara ännu en av alla dessa förvirrade moderatpolitiker som leder Sverige som druckna dårar. 

Med tanke på alla resarversioner astrologin har, och där till och med en timmas skillnad samma dygn kan förändra mycket, är det riskabelt att anföra exempel på sideriska Fiskarna från 1966 flera dagar från det här datumet. Men jag har två exempel som båda var spritt språngande tokiga! Den ena på ett tragiskt sätt (Skorpionascendent). Kanske pga. av våld från en styvfar i ungdomen utvecklades en hysterisk-aggressiv natur som nu medicineras för att blockeras från sitt förorenade själsliv (i Sverige botas inga sjukdomar, man drogas bara ned). 

Det andra fallet jag har någon personlig inblick i, var paradoxalt nog mobbad i skolan pga. sin far (en lärare på samma skola). Paradoxalt nog en Tvillingascendent (och dess koppling till grundskolan!). Här utvecklades en artificiell och mytomanisk persona, som för att aldrig mer riskera att bli dissad. Resultatet blev istället att individen universellt dissades eftersom folk direkt såg igenom de tafatta konstruktionerna!

Jag skulle vilja föreslå att turbulenta Mars passage genom Fiskarna, vare sig "verksamt god" eller inte, ÄR ett problem. Det här här djupt sittande psykiska trauman äntligen lossnar eftersom Vattnet är sattviskt. Själen är på väg att helas i detta tecken, men många av dem genomgår därmed extrem katharsis! Hela detta liv kan vara ett enda långt (upplevt) lidande, exakt som tecknets djupa innebörd är. Dess naturliga hemvist i tolfte huset är som sagt den onda ängelns hus!

*****

I medierna om velande kring ordet diktatur: SR/Ekot, DN, SvD, AB


Inga kommentarer: