Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 augusti 2012

Högerregeringen, vänskapskorruptionen, festnotorna

När DN med förnyad moralisk ryggrad äntligen beter sig som en verklig tidning och inte längre som Reinfeldts megafon, duggar nu avslöjandena tätt som visar hur landet blivit allt mer degraderat under den simpla profitmentalitetens fula ansikte. 

Från nerkissade blöjor på landets gamla - för att riskkapitalisterna ska kunna sko sig - till en själviskhetens mat & vinkultur på statliga verk och i stiftelser. Folket betalar med sina skatter idag den värsta tänkbara stockholmsmaffia som beter sig precis lika extravagant för andras pengar som Reinfeldt en gång sökte misstänkliggöra svenskarna genom att kalla dem mentalt handikappade bidragstagare. 

För nu många år sedan hade jag själv möjlighet att se hur ett stockholmsföretag av mest degenererad mentalitet formligen festade bort 400 miljoner som riskvilliga kapitalister hade stuckit till dem i hoppet om himmelska rikedomar. Man kan säga att det degenererade företagets anställda (till vilka jag skäms för att säga tillhörde) utan att veta det spelade dubbla roller. Mitt i sitt partajande - "det ljuva livet" - var de också Guds straffänglar och knäppte de giriga kapitalisterna på näsan: "Tji fick du - ingen fet vinst kommer någonsin att komma ur det här it-företaget för vi är bara här för att sko oss på er." 

Att en sådan anskrämlig företagskultur kan uppstå beror på att svenskarna är obildad pöbel som tänker som fattighjon och använder de mest imbecilla mått på framgång. De lever och dör som de småkryp de är och lämnar inga lovord efter sig utan bara en hög mer eller mindre onödiga prylar i ett hus. 

*****

DN redovisar nu den senaste turen i tragedin om den fullständigt vänskapskorrumperade stockholmsmoderaten. För det är så vi ändå måste beskriva den här varelsen, även om Stureplanscentern är en utväxt av samma degenerativa mutation av vad som en gång var en ärbar sälle. (AB gräver upp en ännu större skandal om Annie Lööf och "felregistrerade" fester samma dag som DN släpper sin bomb!)

Att det är festfixaren Micael Bindefeld som lyckats fixa sig ett lukrativt deal via kontakter på regeringsnivå tycks knappast gå att betvivla. I fallet när Stockholms moderata sjukvårdslandstinget med Filippa Reinfeldt i spetsen polisanmäldes för vänskapskorruption, visade det sig mycket riktigt finnas vänskapsband mellan politiker och läkare som fick köpa ett helt sjukhus för fickpengar. Ett sjukhus som folket finansierat med sina skattepengar. Sådan är moderaten.

Bindefelds horoskop gör tyvärr inget för att ändra den här bilden. Tvärtom passar horoskopet för en extremt självtjänande individ perfekt in i den häpnadsväckande nya (men egentligen uråldriga) bild av människans milstolpar - och fallgropar - som tecknats av astrologin, och som den här bloggen börjat belägga genom tusentals sidor av enskilda studier i kombination med brett upplagda kvantitativa studier. Flera av de senare har entydigt bekräftat gamla varningar för t.ex. "den fallna" Månen i Skorpionen eller för den delen krigaren Mars problem när den hamnar i sitt fall, på defensiven i protektionismens tecken Kräftan.




Zodiakens tolv steg kan läsas som en succession av förvärvade kompetenser. I inledningen är Väduren ett enkelt livsuppdrag. Det är linslusens tecken, en som lever för att visa upp sig, eller rättare modet att våga sticka ut hakan. Med den lågt satta ribban föddes Bindefeld. Månen eller sinnet är uppknutet till den naturliga, oskolade instinkten att se allt subjektivt, ur sitt eget perspektiv. Att gilla fart och fläkt. Barnets psykologi, det lilla barnet som lever i en (illusorisk) känsla av solipsistisk allmakt innan det tvingas lära sig att kompromissa med de egna trängande passionerna som får ungen att rusa än hit, än dit.

Jämfört med det naturliga sinnet har Bindefeld satt sitt "solära livsuppdrag" en några steg längre fram i zodiaken, men inte tillräckligt långt för att undgå den katastrof DN:s avslöjande sannolikt kommer att bli för honom. 

Hade han bara fötts ett tecken senare, i Vågen, hade själviskhetens Måne kunnat brytas mot rättrådighetens Våg. Livslinjen hade visserligen varit bruten på flera ställen av alla de konflikter som en människa i reell personlig tillväxt utlöser, men något nytt hade kommit i det gamlas ställe.

Men jämfört med det adlande fullmåneuppdraget kan Bindefeld sägas ha gått åt ett sinistert håll (sinister = vänster). Hans liv har varit en regression från det Månen i Väduren aviserade: en hel värld att upptäcka. Eftersom Solen nu ställt sig i Jord räcker inte upplevelsen, Bindefeld vill också ÄGA. Och däri ligger den fallna själens penibla logiska felslut. Ingen KAN äga! Alla dör. Det bästa vi kan göra är att bidra till en bättre värld, för "det är saligare att ge än att smussla åt sig."

Om man så vill, kan man separera zodiakens positivt polariserade tecken från de negativt polariserade och skildra dem av Eld och Luft som stadda i medsols rörelse (dexter = höger) medan de negativa Vatten och Jord uppvisar en kompletterande "vänstervridning". Det är de vänstervridna som skruvar sig nedåt/bortåt från den himmelska insikten om att alla varelser hänger samma på en högre andliga nivå. 

När en själ i sitt luciferiska trots mot de gudomliga lagarna fallit ända ner till Jordelementet och på denna medvetandenivå iklätts en kropp av materia, är illusionen om att vara en separat individ total. Nu föds allsköns själviska filosofier och politiska doktriner som alla handlar om att individen ska se enbart till sitt eget väl. 

På många sätt möter den här berättelsen Vädurens symbolik, som startar med det nyfödda barnets första krigstjut och det i en kropp inbäddade andeväsendet för första gången stirrar "ut" på en omvärld efter att i himmelen tvärtom ha tittat "in" på den värld den fattade lust till och ville återfödas i. 

Man kan uttrycka syndafallet enkelt: den som inte har fallit kan bära hela världen i sitt inre med empati, de goda med de onda. De fallna själarna har fallit ut i ett tillstånd av andlig död, och tror nu att de är egon i en fientlig omvärld. Likt moderaterna stänger de svagaste av dem dörrarna till den här världen och börjar odla ett själviskt liv. Murar och övervakningskameror. I Reinfeldts hemkommun Täby har de valt pengar på bankboken som kriterium. Allmännyttan har skrotats för att de handikappade Täbyborna ska slippa se människor med enkla kläder, fula människor som "bara" bor i hyreslägenhet. 

Som höres är de här slutna människornas handikapp vad man i andra ord kunde kalla ren och skär ondska. I synnerhet när man hör hur de tänker, som Täby-Fredriks "tankar" om dem utanför hans rikemansgetto är "mentalt handikappade" soffliggare som parasiterar på honom och hans skatteinbetalningar. Det är därför de här varelserna nu söker knäcka hela välfärdssystemet - allt för att de själva ska slippa betala en enda krona till något som inte direkt gagnar dem själva. Ingrodd egoism! Så här lite förstår en själ som blivit offer för Jord och Vatten via själens sinistra vänsterskruv.  (Platon har en tidig berättelse om de två omloppsbanorna som bara flyktigt möts innan den som rör sig åt vänster faller ner i "underjorden" igen.)

I skyddad verkstad lär sig sedan dessa varelser livets lärdomar enskilt eller i små grupper vilka på materialistens typiska sätt identifierar varandra genom YTTRE markörer. En Rolexklocka på handleden eller en viss handväska kan vara klarsignalen att våga öppna sig och tala till sitt eget kynne. 

Det är så här efterblivna själar når maktpositioner och vi fått den farsot som härjar i Sverige sedan sex år. Karriärtrippare som enbart är ute för att gynna sig själva och i vänskapskorruption stötta andra de känner igen i sitt eget mentala/andliga handikapp.

*****

Bindefelds sinistra Sol i Jungfrun rör sig alltså på "vägen ned", den vänsterskruvade vägen och är i den meningen en luciferisk Sol, en andegnista inte bara på att tappa fästet i den andliga världen - själva syndafallet beskrivs bästa av Vattenelementet - utan kraschlandningen i det hårda och omilda Jordelementet vari själen slocknar helt och den rena kroppsliga människan träder i fokus. (Elementen anger bara dispositioner - skulle man ta berättelserna bokstavligt skulle en födelse till Jordelementet innebära en zombie helt utan medvetenhet, en varelse ungefär såsom de mest aggressiva ateisterna med stöd i behaviorism och biologi söker beskriva människan trots att deras bisarra myt motsägs av Livet självt.) 

Bloggen har tillräckligt ofta skrivit berättelsen om Jungfrun, den flyhänta brukaren av den enkla jorden i syfte att förbättra den naturliga avkastningen. Jungfrun är Fredrik Reinfeldts och Nya Moderaternas stigande tecken, så vi vet att det här är profitmentalitetens symbol.

T.o.m. i teorin hade man kunnat lista ut detta, eftersom motpolen Fiskarna symboliserar materiella förluster. Av någon anledning har Jungfruns tecken blivit mer förfalskat i den västerländska astrologin än andra. Det har att göra med korruptionen till en egoastrologi där varje människans ego måste smekas medhårs för att tidningarnas upplagor skulle gynnas av astrologispalten.

Den här bloggen började med ett intresse för den ursprungliga sideriska zodiaken från Babylon, noterade att Indien övertog metoden att studera stjärnhimmelen direkt och hur detta lett till att österlandets zodiak fortfarande stämmer exakt med de tolv tecknen, medan västerlandets sedan länge slutat göra det pga. vårdagjämningens precession.

Det första tecknet på att indierna bevarat en äldre tradition än den som västerlandets tidningar och böcker är fyllda av, syntes redan i Jungfruns eget hus, det sjätte. I väst låter det som väst: fitness och hälsa. I Indien är det istället "fiendens hus" (indisk astrologi tar seriöst på himlavalvets tolvdelning i goda och onda sektorer, för detta påverkar hur planeterna på himmelen klassificeras i deras verksamhet. "Onda" krigaren Mars kan t.ex. vara en verksam kraft för det goda under förutsättning att den äger "rätt" hus. 

Lite senare kunde bloggen meddela att även egyptierna under det andra århundradet hade en "ond" tradition om samma region: nu var sjätte huset platsen för "olyckan". Märkligt nog hade bloggaren säkert ett år innan den hellenistisk-egyptiska "Tetrabiblos" tillsändes honom av en anonym läsare spekulerat i kopplingen mellan Jungfruns tecken och den olycksaliga Persephone, den grekiska mytologins dotter till grödornas gudinna. 

Som ung, inbilsk och oförvägen flicka fann underjordens herre Hades henne oskyddad som en öppen och jungfrulig mark, och våldtog henne. Traditionen om den "oskyddade" stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild tycks bekräfta att vi här har fragment av ett mytiskt komplex. 

Varför den unga kvinnan till att börja med associerats med den odlingsbara marken tycks också invävt i astrologin: det är i jordtecknet Jungfrun den unga älskarinnan Venus "faller" - precis som Persephone efter våldtäkten (bonden sätter sin plog i den hårda marken för att "grusa" den) "föll" ner i Underjorden där hon, likt sin babyloniska förlaga blev Hades gemål. Jungfrun - fienden - olyckan - Hades. Jungfrun har som sagt visat prov på mörkare sidor än jag någonsin kunnat tro under åren med den västerländska astrologin som i stycken är ren desinformation.

*****
Bindefelds födelsetid är okänd, men Månen som ställföreträdande ascendent avslöjar hur festfixarens Jungfru sammanfaller med dess arkaiska betydelse. Jungfrun är zodiakens fiende! Det intressanta är att bloggen funnit Månen (det begärliga sinnet) vara signifikant överrepresenterad i kriminella horoskop och att Jungfrun figurerar flitigt i horoskopen för främlingsfientliga politiker. Just det senare är intressant, eftersom dessa politiker - likt Fredrik Reinfeldt - tycks vilja projicera sin egen antisociala tendens på en yttre fiende: mentalt slöa bidragstagarsvenskar eller flyktingar - gärna då muslimer.

Med Vädursinnet i öster blir naturligtvis Mars en "bra" planet, en "verksam välgörare". Fredrik Reinfeldt har t.ex. Mars i Jungfrun i första huset där den istället är "verksam illgärningsman". 

Men frågan är vad som händer när Mars står i fiendens hus, i privatistiska Jungfrun? Och dessutom attackerar sitt eget tecken (Väduren härskar över Väduren) och därmed sinnelaget. Kan det bli något annat än en extremt egoistisk och profitlysten individ? En som ser till att positionera sig i närheten av en regering vars ideologi är precis likadan? Att Mars (ur sinnelagets perspektiv) är en "verksam välgörare" kanske inte betyder mer här än att Bindefeld lyckas i sina föresatser att roffa åt sig de mest exklusiva uppdragen.

Modern astrologi kallar Jungfrun och sjätte huset tjänarens symboler, uppassarna av kung och nobless. Detta är en korrekt tradition eftersom Jungfrun står invid Lejonet, symbolen för stora och starka människor. I den meningen är Bindefelds karriärval i linje med soltecknet men alltför vagt. Det finns mängder av tjänsteyrken. 

Vari Bindefeld skiljer sig från en spärrvakt i Stockholms tunnelbana är hans utpräglade dragning till lyx och glamour: han är inte bara ett tjänstehjon utan känner säkerligen en stark dragning att krypa och lisma för överheten. 

När jag experimentellt introducerade den viktigaste av de fyra persiska kungastjärnorna, Regulus i Lejonkungens 6e grad, uppstod genast tanken att olika planeter på rak linje med Regulus borde ge olika resultat. I fallet Venus provade jag idén att just den kombinationen visserligen inte var direkt skadlig men heller inte till någon större nytta. Jag liknade den vid kungen Regulus och ett lismande, sockrat hov eller härskarens älskarinna (vilket ju Venus eller Ishtar i astrologisk tradition är).

Och här kommer nu Bindefelds horoskop som brevet på posten. En tjänare som bokstavligen horar för att komma åt smulorna från den rike mannens bord.

Besinnar man att det här vänslandet mellan Regulus och hans mätress äger rum på basis av Lejonets härskare Solen och att Solen själv står i den profitlystna tjänaren Jungfrun, då klarnar bilden än mer. Och att Bindefeld har Månen i jagiska Väduren är väl ändå sista spiken i kistan.

Troligen finns det många evenemangsfixare med snarlika horoskop, så vi har ännu inte nyckeln till varför Bindefeld hamnar i högerregeringens nu voluminösa hög med träck. Men att det astrologiska mönstret ställer så väl med människan räcker för nu.

Korruption kommer av egoism och girighet, och lika solkigt och nedstämmande (vänstervridet) som DN-scoopet är, lika upplyftande och hoppingivande är den friska appellen till alla tänkande människor att vakna och se vad som pågår i samma tidning, där fyra unga socialdemokrater beskriver högerns våldtäkt på begreppet "den nordiska välfärdsmodellen":



Högern har ljugit nog nu. Domarplaneten Saturnus [1] har nyligen nått rättrådighetens Vågskålar, och nu kommer skiten att träffa fläkten var vecka tills ohyran i regeringsposition undanröjts. Sverige förtjänar en omstart.

*****

Om Bindefelds lukrativa kontakter med dem i den politiska gräddfilen, se också SvD, AB

____
1. Jupiter "är" lagen men Saturnus den verkställande makten


Inga kommentarer: