Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 23 juni 2018

Ygeman pressar Kristersson och indikerar kanske dennes sinnelagYgemans ärligt plågade uppsyn.
Kristerssons falska kalla ormblick - Storfinansens man!


Moderatledaren har en svårbedömd Måne som byter tecken just efter lunch. Han är visserligen redan som SolSkytt med Jupiter i Vatten en opportunistisk, slipprig och falsk figur. Ygeman (s) - annars ingen jättefavorit på den här bloggen - pressar honom med rätta på ett svar om han tänker dra Sverige ner i helvetet genom att samarbete mad SD (Expr).

Allt pratar med och om alla inför valet, men i just den här texten har Ygeman en ton av sanning, hans varsel för vad som kommer att ske med (m) och (sd) är horribel läsare för alla svenskar som inte bor på Solsidan. Publicerad på midsommardagen klockan fem på morgonen tar Ygeman dessutom till orda samtidigt som DET RENA INTELLEKTETS MERKURIUS i sitt positiva härskartecken i Tvillingarna stiger över DN/Expressenhuset i Stockholm. Månen passerar genom rättvisetecknet Vågen som gör Tvillingarna i öster allt gott eftersom dess rättviseplanet, Venus, är den enda vän här i världen som Tvillingarnas härskare, budbäraren eller ängeln Merkurius, har.

Det är därför Sanningen som bryter fram just dessa minuter och så typiskt att den här bloggaren som slöskrollade Expressens förstasida valde att klicka på just denna och bara denna länk. Han har själv Tvillingarna i öster och dagens Merkurius ligger i exakt harmoni med bloggarens egen Luft-Merkurius i Vågen. (Tyvärr tillåter inte hinduisk astrologi det argumentet eftersom bara Överguden Zeus/Jupiter kan bilda 120-gradersvinklar!) 

Vad om Ygeman, själv född i den precisa tänkaren och kommunikatören Tvillingarna, genom att rikta sig till Kristersson vid just denna tidpunkt i själva verket avslöjar Ulvens faktiska månplacering? Det räcker med att gå fram till klockan 13.00 för att Månen ska ha parvlat sig in i Tvillingarna, vilket ger en särskilt relation mellan Solen Ygeman och Månen Kristersson. Ygeman brassar på med solenergi och avkräver den märkligt undflyende Kristersson på ett ärligt svar så att väljarna vet om de får en fasciststat eller inte.

Ygeman:Kristersson, hypotetisk: Jag kanske varit för kritisk mot Ygeman i tidigare inlägg! Placerar man Solen i 1a huset är Tvillingarnas enda vän i livet, Venus, visserligen simplistiskt placerad i näringens och den ständiga hungerns Kräftan och dessutom i det 2a huset för pengar och föda och det som 1a hus-varelsen behöver förbränna för att hålla sitt biologiska liv igång. Men detta är ändå en grundläggande godhet: en vilja att se till att folk har så de kan leva. Det är därför Ygeman låter genuint äkta när han kräver ormen Kristersson på besked om han tänker bli en gammalmoderat av en sort som Sverige inte sett på länge.

Naturligtvis kvarstår en hoper andra problem på Ygemans himmel, vilka jag kommenterat tidigare. Hans solhärskare Merkurius har en buffeltendens i 12e huset eftersom Oxen inte tycker om att känna sig som en loser (12e indikerar världsliga förluster). Då hårdnar Oxen och blir extremt kategorisk och i en del fall också fysiskt våldsam. Men sossen får högsta betyg för sin empatiska Venus. Även högersossar i armkrok med den svenska industrin, på säljresa för att kränga raketer och bomber till höger och vänster är att föredra framför samma djävlar men dessutom med hat till folket och en tro att de enkla måste tuktas och disciplineras. (Margareta Andersson låter tyvärr stundom som en sådan kryptofascist i sitt fjäskande för kryptonazisterna i rikemanskvarteren.)

En födelse under den exakta fullmånen för Kristersson skulle förstärka det hala och opåligliga som man så tydligt känner. Visserligen finns Ketu i 1a huset men det är just den som tonar ner och får honom att söka finta massorna med missvisande prat om "vuxet tilltal". Ketu sägs ge neurotiska tendenser, psykiska störningar om den inte fungerar väl och här befinner den sig i ett problematiskt Eld/Vatten-krig - vinna eller försvinna - Solen i Eld har sin disponent, framgångsplaneten Jupiter i Vatten, som söker den rakt motsatta vägen: martyrskap och förlust, offer av denna världen. Troligen denna klyvnad mellan den framgångshungriga Solen som spelar med dolda kort (Ketu) och Fiskarna som backar ur denna värld av fåfängt bemödande som kostade Kristersson så många år som "loser". Det var Reinfeldt som seglade förbi honom inom partiet. Och nu händer det igen - Jimmie Åkesson har gjort Ulven till tvåa på den otäcka delen av högerspektret! (På engelska en kul dubbelmening eftersom "spectre" också betyder spöke/vålnad - någon som inte längre har något liv i sig!)

Fullmånen är också en "bära eller brista"-signal men nu inte av den emotionella frustrationens typ utan en riktigt farlig chanstagare. Solen i Skytten är spekulativt lagt och under fullmånen kan man lätt göra felaktiga analyser, särskilt om intellektets Merkurius hamnat i motsatt läger. Hinduisk astrologi gör ingen stor sak av detta men i västtraditionen kallas Skytten för Merkurius "detriment". Kristerssons omskrivna ineffektivitet i sin förra position kan ha att göra med dels den undertryckande Ketu och dels med denna "skadade" Merkurius. Solen baserad på Jupiter i hit-och-dit-tecknet Fiskarna skulle också kunna vittna en brist på fokus som han döljer för världen genom att hålla korten nära sig och "prata vuxet". Fullmånen blir då en ytterligare ökning av det labila och föränderliga i denna natur och Ygeman har helt rätt i att ställa honom mot väggen. Det här är verkligen en hal ål, ovärdig svensk politik eller kanske just sådana politiker vi är värda...

Många planeter i Sattva guna, Ljusets kvalitet, sågs också hos den populistiska rasistpolitikern Geert Wilders. Annars kan jag inte påminna mig värst många politiker som haft dominant Sattva. Att kalla kvaliteten "godhet" stämmer  inte. Det krävs att planeterna i de sattviska tecknen gör ett bra jobb. Det gör de visserligen hos en Kristersson med Månen i Tvillingarna. Solen och Månen och Jupiter är de tre sattviska planeterna och de ligger därför alla rätt. Dessutom hamnar de alla i världsligt inflytelserika "hörnhus" vilket antyder att en solascendent troligen inte är den riktiga. Visst blev han efter många många om och men partiledare, men som jag nyss sade: nu är han plötsligt återigen bara tvåa efter Åkesson. Man skulle förvänta sig mer flyt med tre tydligt sattviska budskap i hörnhusen (och kanske mer av genuin godhet!). 

Det är högst troligt att människan föddes med någon kroppslig ascendent som ligger i vägen och stör. Under de välskurna kostymerna tycker jag mig se en ytterst spinkig och outvecklad kropp med karaktärslöst sluttande flaskhalsaxlar, en tunn människa helt enkelt. Saturnus har en tendens att "urlaka" en människa och skapa ömsom slanka och t.o.m. graciösa varelser, men också knotiga eländen. Skytten i 1a huset har problem med bara två planeter, Venus och Saturnus som båda är verksamma illgörare. Saturnus, som "äter sina barn" på det sätt Kristersson nu vill förslava och utmärgla samhällets sämre lottade om han skulle få det förtroendet av detta folk som inte förstår sitt eget bästa...

Jag misstänker därför att Saturnus (som samtidigt är en maktstreber av Guds nåde) har en dominant roll. Detta år står den hemma i sitt negativa och materialistiska samlartecken Stenbocken och en Stenbocksascendent skulle rimma väl med den gängliga kroppstypen. Eftersom Stenbocken i 1a får Solen och livsglädjen som en fiende och verksam illgörare skulle denna, ögonens planet, kunna förklara hans kalla och beräknande ormblick... Ska man vara mer noggrann är faktiskt inte Solen någon fiende till Stenbocksascendenten utan en neutral faktor (Stenbockar är likgiltiga för nästan allt förutom ordning och reda, och de accepterar livets Sol med en axelryckning.

Men säg då att Ulven istället har kallt stirrande fiskögon, för bakom den för maktspelaren Stenbocken passabla Solen i Skytten styr Jupiter i Fiskarna, och den ständigt kursändrande Jupiter är verkligen Saturnus fiende och en illgörare! 

Men skulle Kristersson ha Stenbocken i öster blir därmed hans eget bultande hjärta (Solen) och det han ser med sina ögon (Solen) ont! Den här mannen har ingen kärlek i sig. Oavsett vilken den korrekta ascendenten är, är människan en fullständig gåta, astrologiskt, och det brukar vara ett tecken på att man bör vara försiktig. 

Extra observation.

I Ulvens födelsestad Lund stiger Stenbocken mellan 9.40 och 10.45 vilket skulle innebära att Månen trots allt ligger kvar i slutet av Oxen. Det skulle dock ge samma senfärdiga och handlingsförlamade Saturnus-i-Jord-i-1a-huset som Barack Obama och den för all del vänliga men groteskt vonOben Venus i 1a huset. En typisk Lundabo. Problmenet med det här horoskopet är att Solen, Merkurius och Mars rasar in i 12e huset för världsliga förluster, vilket skulle sitta perfekt med hans improduktivitet och oförmåga att lysa starkt och tala klarspråk. 

Hans "vuxna tilltal" är precis vad geriatrikens Saturnus-i-Stenbocken skulle säga! Konservativ är bara förnamnet. Solen i Skytten i 12e skulle kunna indikera en vilja att fängsla eller sätta dit de jävla kommunisterna som sprätter iväg skattemedel på losers - föga anar denna Stenbocken att han själv är den förloraren - hans Sol, hans identitet, har fängslats i detta liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.