Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 9 juni 2017

Theresa May - social mobberska och snart själv utstött


Från det att Therese May aviserade standardsänkningar för Englands gamla hade den här konservativa blogsugaren begått politiskt självmord. Varför hon anklagats (och folket har sett) en ytligt populistisk falskhet beror på att hon trots kungamakaren Regulus välsignelser dock inte är född till ett ledande Lejon utan i Jungfruns tecken. 


Detta anpassliga tjänartecken utsätts i här för enorm energi som utgår från folkkollektivets Vattumannen. Detta kan förklara varför hon är en så splittrad natur, en vindflöjel som halvt är ur kontakt med befolkningen och halvt söker behaga den (efter att hon insett att hennes planerade ekonomiska terror mot landets gamla helt slagit slint).

Och inte nog med det, kvinnan har fötts med den värsta formen av det sociala mobbarkomplexet som här kan ses slå i båda riktningarna. Dels hennes utfall mot landets gamla och fattiga och folkets omedelbara reaktion som nu ses i Tories usla valresultat. Kvinnan är nu själv den socialt utstötta och bör avgå. Tekniskt skulle man kunna tänka sig att utstötningen bara rör hela befolkningen (Vattumannen) som en tänkbar allianspartner, men eftersom den mer personliga Månen trasslar in sig i den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionen och Vattumannens härskare inkluderas May själv i "diskrimineringen". Folket har nu sagt sitt i valet.

Hennes hjärtlöshet förklaras också väl av den extrema (Rahu) känslokylan (Saturnus) där djup empati med de värnlösa i hemmet (4e) borde råda. Här en kvinna som inte fått mer kärlek med modersmjölken än sociala nedbrytarmonstret Fredrik Reinfeldt och som därför blir helt kallsinnig inför landets utsatta.

Det är kort sagt inte mycket som fungerar på den här stjärnhimmelen. Vissa föds till privilegier bara för att Ödet sedan ska klä av dem och blotta all deras skam. Det fascinerande är att hennes goda karma enligt detta sinnelagshoroskop (obs, inte det mest auktoritativa horoskopet) är uppbundet till hennes hem (Månen) och i detta fall är extremt tydligt: det är den privilegierade överklassens planet Jupiter som representerar purva punya eller den goda karman. 

I sinnelaget har hon alltid känt sig som en av de lyckligt lottade, men denna astrologiska pluspoäng kunde alltså inte neutralisera den vidrigt antisociala attityd som Skorpionen och Vattumannen tillsammans kokar ihop och som i djupet (4e huset) skapat denna empatistörda människa som säger det hon tror folket ska känna för. Att hon inte fattade vad attacken mot de gamla skulle innebära är ett perfekt exempel på hur fel den känsloimmuna Saturnus står i 4e huset för empati och välmående...
2 kommentarer:

  1. May blev alltså premiärminister när hon genomgick sin andra Saturnusretur. Om några dagar kommer Liemannen att backa in i Skorpionen igen. För närvarande är den ju i Skytten och hugger mot hennes födelse-Sol.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saturnus är en hård domare...

      Radera