Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 10 juni 2017

Sannfinnländarnas senaste rasistledare
Frågan om zodiaken och rasismen har bloggen lagt på hyllan för tillfället, men när dömd islamofob blir ny partiledare i Finland vaknar intresset upp igen. Av någon anledning tycker jag människan både som yngre och lite äldre påminner om Dagens Nyheters chefsateist Lena Andersson. Var hon står i frågan om främlingar tror jag ingen kan veta - hon skriver så tillkrånglade texter att jag knappt tror merparten av DN:s flata läsare bryr sig om de krönikorna...

Men riktigt intressant blir det när Jussi Halla-alo visar sig född i "ariernas" tecken Väduren (lat: Aries), precis som Lena Andersson (och superariern Adolf Hitler). Det kanske är något med zodiaktecknen som verkar på en lite djupare nivå än bara ytliga likheter? Föddes min association för att båda människorna ser i djupet plågade ut och därmed rätt otypiska för den fräsiga och framåt Väduren?

Finnen har onekligen ett plågat horoskop! Han landar mitt i den värsta "ont när knoppar brister"-sektorn där Hades underjord (Oxen) övergår i Väduren eller debutanten på spelplanen! (Ett annat sätt att säga det: När barnet separeras från Jordmodern/Oxen.)Och det är nazi-dags här också, formalistiska yt-planeten Saturnus fallen i Väduren (runt 1970-71, precis som när Hitler startade 2a världskriget). Och Satans onda stjärna Algol träffar denna Saturnus med bara några graders avvikelse

Samtidigt bildar denna krampaktiga Saturnus i psykets inre (Månen) en "satanisk axel" med den expansiva Jupiter i Skorpionen, vilket för den här människan symboliserar förhatlig expansion eftersom Jupiter inte gör Oxen i 1a huset något gott. Istället för 7e-huspartnern så indikerar den verksamt onda Jupiter i syndabocken Skorpionen de utlänningar den här stackars förloraren INTE vill alliera sig med. 

Apropå 7e partnerhuset, var min första tanke när jag googlade Halla-alo och såg foton var, "herregud detta är ju en kvinna återfödd i manskropp". Mån-Oxen baserad på den mest kvinnliga av alla Venus, den i Fiskarna, indikerar ett alldeles för impressionabelt sinnelag! Det skulle inte förvåna mig om det är där problemet sitter - han har bara maskerat sin inre disharmoni med sig själv genom att söka upp en yttre syndabock som illustrerar den egna låsningen mellan kropp och andesjäl. 

När en månascendent som här skjuter in Solen i 12e finns alltid risken för att individen står helt främmande inför sin egen djupa solära identitet och det leder med lätthet till underliga attityder till andras. Se bara hur martyriskt denna Sol upplever angreppen från dess eget fundament, Mars i Stenbocken som aspekterar och tycks vilja kriga om vem som är herreeasen! 

Ibland blir en Sol i 12e till hat och rasism pga. dunkla martyrtendenser, ibland omotiverad identifikation med andra folkgrupper som i fantasin får representera något haltande med det egna livsödet... Ordet "whigger" kom och gick för flera år sedan, men lite white nigger var bloggaren själv i tonåren när han lyssnade intensivt på gettoreggae från Jamaica och nickade instämmande åt domsorden över det vita samhället (Babylon), så jag vet vad jag talar om här... Bara att Jussi Halla-aho föddes under en himmel man inte mest bästa vilja i världen kan tycka är särskilt bra... Lustigt hur rasismen gång på gång på gång dyker upp under horoskop som dukat under för de två låga elementen Jord och Vatten...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar