Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 17 juni 2017

Fördärvaren Ygeman och Aftonbladets tystnad

Brukar i allmänhet nöja mig med att skanna av AB:s förstasida för slaskpressens nyhetsvärdering men råkade nu titta förbi Expressen och ser en hårresande bekräftelse på min sågning av Ygemans horoskop för ett år sedan. Intressant och förutsägbart nog inte ett knyst om detta på Aftonbladet - inte vad jag sett i alla fall.

Det är Expressens Lotta Gröning som i sin artikel neutralt lyfter fram både skurkpolitiker åt höger - som Anders Borg som fick sitta kvar i maktställning trots att han skattefifflat med svart arbetskraft - och den gamla vanliga skandaldonnan Mona Sahlin "åt vänster" (men något mer högervridet är svårt att föreställa sig, om man med höger menar materialistiskt självtjänande).

Jag hade när jag skrev principiellt om svagheterna i Ygemans karta inte den blekaste aning om att mannen är ett rent haveri med 32 betalningsanmärkningar och allt vad det nu var! Att nu skumma den texten i skenet av Grönings uppgifter är lite kusligt och samtidigt oroande.

För om ett barn detta dygn kan bli ett sånt vrak som Ygeman blivit och helt uppfylla tidens onda omen, vad har det då blivit av Sveriges övriga kanske 2000 barn som föddes samma dygn? 

Har vi en oproportionerlig topp i brottsstatistiken för födslar den 17-18 juni 1970? Jag saknar tillgång till rätt register att finna ut det, men kanske någon sociolog med en djupare människosyn än genomsnittet en dag kommer att prova den hypotes jag just framkastat...


2 kommentarer:

  1. Nu blev det visst lite fel... Pascalidou och Smith är födda 17/7 som det står, men Ygeman är född 17/6.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beklagar - skorpiontemat stämde så bra! Men med sommaren kommer värmen som ytterligare försämrar min syn trots läsglasögon... Med Ygemans eget datum saknas helt paralleller, vilket man kan tolka lite olika (se efterföljande inlägg som noterar Per Schlingmann och hur hans "sort" helt lyser med sin frånvaro bland Nobelprisvinnande författare - en signifikant underrepresentation av mediokert författarskap bland de eminenta. Här gick astrologi och verklighet perfekt hand i hand...

      Radera