Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 4 juni 2017

Englands oturliga expansionsvilja - kolonialismen - hemsöker nu landet


Fem terrorförsök avvärjda i England under de senaste 3 månaderna. Med tanke på att terrorn lyckats i både Manchester och London är försvarsarbetet inte alls så bra som svenska terror-"forskaren" Hans Brun låter påskina - nästan vart tredje attentatsförsök har lyckats.

En granskning av Storbritanniens officiella horoskop, där t.o.m. auktoriteten Liz Greene fick nöja sig med midnattstimman den 1 januari 1801, visar att det är britternas onda kolonialism som nu kommit åter för att bita landet i ändalykten. Detta är dålig karma på nationell nivå vilket tycks bekräfta det jag hela tiden sagt: IS är Västs onda skugga och de längre historiska kopplingarna är viktigare än de kortare turer som Väst sökt peka mot för att slippa se sin egen förskyllan när nu kriget planteras mitt i det Europa som blev rikt på andras bekostnad. 

Det är inte någon slump att Englands öde liknar Nya Moderaternas brott i Sverige, i utplundrandet och trakasserandet av de svagaste för att muta den breda medelklassen att säkra en plats i Etablissemanget för halvvarelser som f.d. statsministern Reinfeldt Samma fiendeskapande Jungfruascendent i både det brittiska horoskopet som hos Reinfeldt och Nya Moderaterna och samma onda välståndsplanet Jupiter för britter och nymoderater!

Britternas horoskop är ett färgfyrverkeri, det är sällan man ser så många teckenhärskare befinna sig på ett annat våningsplan/i ett annat element, illustrerat av teckenhärskarens tillfälliga elementplacering som en färgklick som läcker tillbaka in i dess hemmatecken. Ta t.ex. Jungfruascendenten med en grön underton till följd av den intellektuella Merkurius hyperskarpa och giftiga placering i Vattentecknet Skorpionen i 3e mentalitetshuset. Här är britternas oerhört precisa språk och engelskans makalösa uttrycksförmåga! Och också deras fulhet och elaka tunga - Jungfrun är en rasist ut i fingerspetsarna och kombinationen med Skorpionen är klassisk för kalla människor utan empati. 

I grund och botten handlar det om extrem rädsla (Jungfrun som antikens "ensamma och oskyddade") som bottnar i en ännu djupare rädsla och önskan att skorpioniskt slippa involvera sig. Skorpionen, terrorns eller fasans eller dödsskräckens tecken ligger alltså som en djup nivå under britternas spelade lugn och civiliserade yttre (Jungfrun). Och de här komplexa budskapen är ändå bara början på en tolkning som avslöjar hur komplext och mångfacetterat det fascinerande drömlandet England är. Arthurs eget Avalon!


Men det brittiska nationalkynnet kompletteras av sinnelagets Måne i - återigen - intellektuella och snabbtänkta Tvillingarna. Men via Månen får vi också upp spåret på den udda brittiska humorn, dess "whimsy" som kommer sig av att nationalpsykets orientering mot rationell Luft undermineras av - återigen - Merkurius i instinktiva och knivskarpa Merkurius i den irrationella själens Vattenelement. 

Men det går inte att stanna där eftersom det sätt på vilket britterna tar in världen och arbetar sig framåt tecknas av Solen i Skytten som dock befinner sig i det mest hemkära av hus: det fjärde. Detta är en sann självmotsägelse, att ha den jupiteriskt expansiva Solen i den hussektor som söker sig hemåt. Skytt-Solens härskare Jupiter står i hemmets tecken Kräftan som ett ideal i 11e och berättar samma sak! Men tänk valfri film om britter på utlandssemester och du ser direkt vad detta är: alltid tar de med sig sin hemkultur och serverar sig en kopp te som om de fortfarande var hemma i vardagsrummet! Britternas expansionslusta går hand i hand med rädslan i Jungfruascendenten att tappa bort sin särart och förlora sig i värdkulturen. De tar med sig sitt engelska vartän de reser. 

I dessa jupiteriska budskap ser man den kolonialistiska särarten. Solen må stå i det hemkära huset (och hemmets Måne i världshärskarens 10e hus), men dess disponent Jupiter är nog så aktiv i sin expansion och ambitionen att göra hela världen till britternas egen komfortzon. Rule Britannia. 

Men, som tidigare noterat på bloggen, Jungfrun är en träl eller sidekick och skall icke expandera alls, skomakaren ska förbli vid sin läst. Därför blir Jupiter, fastän en välgörande och lyckosam planet en VERKSAM ILLGÖRARE - konsekvenserna av dess expansiva natur är skadliga för britterna. Deras intensiva invandrarhat och EU-vägran på senare år har rötter ända tillbaka till detta nationalhoroskop från 1801!
 
Hur viktig den expansionshungriga (kolonialistiska!) Jupiter är för Storbritannien avslöjas av dess konstitution under just Jupiters cykel enligt Vimshottari dasha-metoden. Givet planetens karaktär som verksam illgörare bör det ha varit problem just i starten av Storbritanniens historia med Irland inkluderat. Tyvärr har jag inte historiekunskaper om den här perioden men den intresserade kan säkert gräva upp politiska eller andra "expansionsproblem" i samband med George III:s välde - kungen som blev sinnessjuk.
Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Jup:  1790-12-15  -  1806-12-16
 Sat:  1806-12-16  -  1825-12-16
 Mer:  1825-12-16  -  1842-12-16
 Ket:  1842-12-16  -  1849-12-16
 Ven:  1849-12-16  -  1869-12-16
 Sun:  1869-12-16  -  1875-12-17
 Moo:  1875-12-17  -  1885-12-16
 Mar:  1885-12-16  -  1892-12-16
 Rah:  1892-12-16  -  1910-12-18

Britternas horoskop är gammalt och har redan passerat genom hela dasha-cykeln. Programmet Jagannatha Hora låter användaren bekvämt knappa sig vidare till omstarten:
Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Jup:  1910-12-18  -  1926-12-18
 Sat:  1926-12-18  -  1945-12-18
 Mer:  1945-12-18  -  1962-12-18
 Ket:  1962-12-18  -  1969-12-18
 Ven:  1969-12-18  -  1989-12-18
 Sun:  1989-12-18  -  1995-12-19
 Moo:  1995-12-19  -  2005-12-18
 Mar:  2005-12-18  -  2012-12-18
 Rah:  2012-12-18  -  2030-12-19

Nu börjar det brännas. Storbritannien genomlever Rahu-cykeln för tillfället och fast jag inte kommenterade månnodsaxeln som löper mellan jaget/ascendenten och Storbritanniens förhållande till allierade partners, är den uppenbarligen av största betydelse för den här isolerade landmassan ute i Atlanten. Landets extrema ovilja till närhet är ett givet redan med Jungfruascendenten och Merkurius i den reserverade och t.o.m. avvisande Skorpionen. 

Att till detta dessutom ha den svala och intresserade Ketu i första huset gör kartan närapå till en parodi på en självmedveten individualist. (Tänk Jungfruascendenten Reinfeldts brist på empati och tiodubbla den.) 

Men det är ju britternas "aloofness" vi ser här, en perfekt bild av en gentleman så sval och korrekt att de bara tigger om att släpas ner i Hades, likt den obekymrade och självcentrerade unga flickan Persephone i myten (en parallell till Jungfrusymboliken - en så här fläckfri attityd tigger om att tas ner i Underjorden).

När det gäller aggression står Mars riktigt illa, stark i Väduren men inlåst i det 8e huset från gammal dålig karma. Denna bullriga Mars är en äldre sorts engelsman som lever kvar i 1801 års horoskop som en låst attityd - britterna trodde väldigt länge att de var de främsta, arier faktiskt, långt innan Adolf Hitler lanserade samma barnsliga tanke om tyskarna som herrefolket.

En annan tendens till brittisk separatism och fixering vid social status (hackordning) är just den sociala hierarkins axel mellan Stenbocken och Kräftan som här är aktiverad via de mjuka planeterna Jupiter och Venus. En fruktansvärt simpel biologisk attityd som också lånar sig till rasism och främlingsdiskriminering. Nej, Storbritannien på tröskeln till 1800-talets vita kolonialvälde hade verklige laddat upp med alla astrologins sunkigaste symboler - för den som förstår tecknens och elementens både starka och svaga sidor.

Och nu är alltså Terrorn på Jorden för att straffa de forna kolonialstaterna och det är de civila som lemlästas precis som britter och andra europeiska herrefolk brukade roa sig med att hugga händerna av afrikaner. Tills Europa förstår sin skuld, kommer Terrorn att fortsätta och förståelsen av skulden är detsamma som att kapitalismen tackar för sig och lämnar den historiska arenan. Den är nämligen arvtagaren till det gamla koloniala härskaridealet - vissa skulle kalla detta för patriarkalismen...

Saturnus - patriarken - har dock en besynnerlig position i Storbritanniens horoskop - den står i det förlustbringande huset och skulle kunna tolkas som att landet saknar självdisciplin inför den irrationella hackordning som den sociala streberaxeln indikerar. Storbritanniens önskan att förvandla hela världen till sitt eget vardagsrum och deras egen komfortzon får verka utan de strama tyglar som Saturnus skulle bjuda på. Det finns något obalanserat över hela detta nationalpsyke som det såg ut en mansålder innan industrialismen och britterna inrättade det moderna slaveriet för sin befolkning - återigen en aning om hur iskallt psykopatisk den här nationen är. 

När inte ens mäktiga f.d. Volvo-chefen Pehr Gyllenhammar lyckades vinna insteg bland engelsmännen och känna sig hemma där, då är provinsialismen sjuklig! Jupiter i Kräftan som ideal i 11e och Venus - vem man vill harmoniera med - i ras- eller klassåtskiljande Stenbocken (och Saturnus i härsklystna Lejonet som ett 12e husproblem och en källa till förluster för Storbritannien). Jag säger det igen: horoskopet är hur komplext och komplexfyllt som helst! Och gamla kulturnationer som odlat sina särdrag över långa tider, kanske får sådan här svåra kartor som stillbilder på var nationalsjälen befinner sig vid tiden ifråga.

Terrorvågen mars-början av juni infaller förstås när Jupiter passerar genom Jungfrun - nationens 1a hus, samtidigt som dasha-cykeln är Rahus, vilket fäster uppmärksamheten på 7e huset och relationen till de allierade. Denna Rahu är en ond demon eftersom den bara förstärker sin värd, som här är den kolonialistiska erövrarplaneten Jupiter - britternas gamla ideal om att infiltrera världen och göra den till sin. Någon mer som ser att cirkeln är sluten nu? Det är gamla kollektiva synder som hemsöker britterna. Dessa ting kan inte stoppas eftersom det är Ödet som aktörerna själva alstrat - kanske under århundraden av felaktigt tänkande och agerande.

*****


Se också några kompletterande tankar i nästföljande inlägg om Londonterrorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar