Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 8 juni 2017

Atlasbergen, berberna och svensk hybris

Atlasbergen sträcker sig över Marocko,
Algeriet och Tunisien

Lustigt hur nyhetsflödet kan leda till samma ställe två gånger med bara några dagars mellanrum. För fyra dagar sedan den vite manmens 1700-talskarta över Nordvästafrika, så kallat "Barbarien" - en region som även idag genererar en betingad reflex i blekansikten som Brigitte Bardot som tycker livet i Sydfrankrike urratat pga inflödet av mörkhyade människor. 

Jag valde området för att alludera till den raskonflikt knuten till kolonialismen som ligger bakom terrorn i Väst just nu genom att koppla till vårt sätt att nedsättande kalla någon för "barbar" (primitiv och lågt stående) där historiskt  nordvästra Afrika var platsen för berberna, ett folk som vissa menat alltjämt har spår i sitt DNA av deras förfäder som nådde Atlantkusten från den nu försvunna kontinenten Atlantis. 

Och så skriver då Aftonbladet om nyheten i Nature, att forskare i Marocko hittat skelett av människoslag som i ett enda slag raserar hela korthuset av lösliga fantasier som kallats "Ut ur Afrika"-hypotesen - tanken att den moderna människan tågade upp ur Afrika och kom att tränga bort neandertalmänniskan i Europa. Men så då dessa mänskliga skelettdelar daterade 315.000 år tillbaka, långt tidigare än den förmodade tiden för uttåget ur Afrika!

I själva verket har ockultismen, via spiritistiska synska individer, länge talat om vågor av inflöden från Atlantis. Den mest synske av dem alla, amerikanen Edgar Cayce, talade om ett antal migrationsvågor, låt vara ingen så här långt tillbaka.

Extra roligt är det hur Aftonbladet oavsiktligt sticker hål på den dryga svenska uppblåstheten. Hos oss säger en svensk expert att "fyndet är, om inte sensationellt, så definitivt mycket oväntat." Inga höjda ögonbryn där, inte! Jämför chosefriheten och sanningshalten hos en amerikansk sakkunnig från Harvarduniversitetet, som i slutet av AB:s text utbrister: "Det finns ingen annan plats som denna, det är ett makalöst fynd!"

Amerikanen har rätt och svensken liknar mest en panikdrabbad människas försök att skadebegränsa sedan ofördelaktiga bevis dykt upp. Jag upprepar: detta är dråpslaget för hela västerlandets "Ut ur Afrika"-fantasi som fått utgöra en oomtvistade kärna runt vilken man sedan byggt sitt "case". Nu står den så kallade vetenskapen på ruta noll igen. 

Det här borde inte innebära en så avmätt ton som svensken producerar, med mindre man urartat och blivit en SCIENTIST. Sverige är proppfullt av dessa förkrympta människor som blivit tillfångatagna av sina egna tankar och nu tror dessa är verkligheten själv.

*****

Cosmos & Transcendence: Breaking Through the Barrier of Scientistic Belief var vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths första bok (1984). Den läste nog ingen i Sverige på den tid ateistsekten Humanisterna gjorde som mest väsen med sig och t.ex. kampanjade mot Guds existens i Stockholms tunnelbana.När man några år senare tittar tillbaka, är det lätta att skaka på huvudet och undra om svenskarna är dumma i huvudet eller åtminstone en betydande del av dem som ägnar sig åt opinionsskapande. Tyvärr/lyckligtvis registreras sådana här attityder i "himmelen" (hinduerna säger "i akasha, i universums grundsubstrat") och Humanisterna med flera är moraliskt ansvariga för att Terrorn nu sökt sig till Sverige. 

Sedan man gjort sig till det intelligenta universums och därmed Guds fiende, står man i skuld, och i vår galna tid av den sena och förgrovade kapitalismen blir även skillingen varmed skulder regleras motsvarande förgrovad. I Platons skildring av Atlantis undergång "på en dag och en natt" framgår det att människorna (som vanligt) drabbats av hybris och att naturkatastrofen var gudarnas straff. En sliten historia som tycks repetera sig i cykler av olika tidsomfång.

I astrologin ligger hybris närmare den expansiva Jupiter än någon annan planet. En illa fungerande Jupiter ger bubblor som brister. Och hur skulle detta lilleputtland Sverige kunna ha något annat än ett akut hybrisdrabbat horoskop? Som bloggen sagt många gånger är landets själva identitet - Solen - kopplad till en "verksamt ond" Jupiter i 5e ledarskapshuset. Hela föreställningen om att vi skulle vara ett världsledande land är således bara ett utslag av hybris. 

Och det blir ännu värre eftersom symbolen utspelar sig i ett Lufttecken vilket gör landet till en nation av tänkare som helt gått överstyr - världens mest sekulära och gudsförnekande land - det är vad nationalhoroskopet varnar för. Eller i äldre och klokare kulturers språkbruk: ett land som gjort sig till Guds fiende. Och gissa vem ett sådant land inbjuder? Hämndänglarna! De kommer dolda vilka kroppar som helst, "pursvenska" eller "utländska". Poängen är ett det är skulder i akasha-krönikan som måste regleras och detta verkar ske på ett lagbundet sätt som astrologin möjligen kan förutsäga.

Om Storbritannien nu drabbats av upprepad terror under en bedrövlig planetär cykel som aktiverar deras verksamt onda hybris-Jupiter, vad kommer då att hända med Sverige som inom några få år går in i sin motsvarande ödescykel? Om det har jag spekulerat i ett och annat inlägg bland de f.n. 34 som taggats Sveriges planetära cykler.

4 kommentarer:

 1. Intressant med människans ursprung. Jag läste den där artikeln i morse och tänkte också på att tidpunkten för homo sapiens uppträdande bara tidigareläggs och tidigareläggs hela tiden allteftersom nya fossilfynd dyker upp. I stället för att förkasta hela teorin om "Ut ur Afrika" så försöker man ständigt modifiera den efter varje nytt fynd som inte stämmer med den.

  Det som också var intressant för mig med det här inlägget var kartan, som till största del upptas av Algeriet. Just i dessa dagar är landet nämligen i mina tankar mest hela tiden, ja jag t o m drömmer om det på natten ibland... Jag sysslar nämligen intensivt med att få färdigt en översättning med handlingen förlagd till just Algeriet skriven av en algerier. Betoningen är på 'det mörka årtiondet' - inbördeskriget på 90-talet och dess följdverkningar.
  Och jag minns för ca ett år sen, då var det en bild på en senegales på bloggen, och då hade jag just själv blivit kontaktad av en senegales.
  Visst är det fascinerande med synkronicitet! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som de antika kosmologerna sade: Det är inte vi som tänker våra tankar, det är det kosmiska intellektet!

   Astrologiskt kanske det är bådas deltagande i Vågens form eller idé som ligger bakom den här typen av sammanträffanden. Hela Vågens natur handlar ju om parallallelism eller förmågan att uppfatta harmonier.

   (Sedan är det ju upp till var och en att bedöma vad som upplevs som meningsfullt, dvs en synkronicitet i Jungs mening)

   Radera
  2. Mera synkront. Undertecknad har ju Skorpion-AC baserad på Mars i Jungfrun. Igår eftermiddag när fullmånen i Skorpionen befann sig mindre än två grader från min AC, och den aktuella AC:n stod i Jungfrun, fick jag i samband med en healingsession höra att jag i ett tidigare liv, sannolikt det närmast föregående, varit en asiatisk pojke som dog vid sju års ålder av skadorna från sexslaveri. Har aldrig förut fått någon tidigare liv-läsning och minns inga föregående inkarnationer. I samband med detta tänker jag osökt på Hades & Kore, som av och till avhandlas på bloggen.

   Angående grundämnet så var det ju alldeles nyligen som DNA-belägg påvisade att forntidens egyptier har närmast släktskap med européer och turkar, men inget alls med afrikaner. Mumie-DNA:t ligger tydligen närmast dito från europeisk brons- och yngre stenålder. Och för ett tag sedan hittade man käkfossil i Bulgarien och Grekland, 7,2 respektive 7,1 miljon år gamla, som indikerar att den stora delningen inom gruppen homininer kan ha skett i medelhavsområdet i stället för i Afrika.

   Radera
  3. En bekant fick för årtionden sedan hos en synsk person höra om ett avlägset asiatiskt liv som övergiven flicka som levde ett kort och miserabelt liv på gatan.

   Den synska personen "såg" hur detta liv var kärnan i individens nuvarande (också ensamma och olyckliga) liv. Kvinnan har Venus i nybörjaren/barnet Väduren hårt hållen av Saturnus i "snåla" Stenbocken. Antingen gjorde den synska en "cold reading" och läste av kvinnans nedkylda natur och fantiserade fram ett förflutet, eller också hittade hon något!

   Jag är släkt med henne och har egna asiatiska/kinesiska tidigare liv-minnen. Dessa dök upp i 20-årsåldern men är känns nu som ett tidigare liv som lagts till handlingarna - det livet var uppbundet till "karma" med bekanta från den tiden men som nu försvunnit.

   I egna släkten har flera personer åkt på semester till Kina (utan att jag påverkat dem med några kinesiska griller) och det slutade med att sagda kvinna adopterade ett kinesiskt flickebarn - för att läka sitt inre asiatiska barn, misstänker jag!

   På rak fråga minns kvinnan inte ens längre mediets berättelse om den lilla föräldralösa asiatiska flickan. Selektiv glömska som bekräftar att livet inte var särskilt lustigt och inget att gå och ruva över i detta liv!

   I en mytologisk historieskrivning härstammade de tidiga egyptiska härskarna (tänk 1a dynastin och tusentals år dessförinnan) av atlantier (som också steg i land i Europa - Cromagnonmänniskan - och på Nordvästafrikas kust).

   Jag har kvar en bok jag läste vid 20 som är svår att ta ställning till. En tysk yoga-lärarinnas självbiogfraiska skildring av hur hon drabbades av blindhet och fysiska besvär vilka föregick ett andligt uppvaknande där hon i detalj minns sitt liv och prästinvigning i ett tidigare liv i Egypten. Här figurerade, om jag minns rätt, kopplingen mellan atlantier och de tidiga härskardynastierna... (Elisabeth Haich - Initiation, 1960, till engelska 1965)

   Jag har alltid svårt att smälta sådana här texter, det är bara alltför lätt att misstänka ett spekulativt hopkok på allmän ockultism och Platons legend om Atlantis... I synnerhet som Edgar Cayce redan på 1930-talet avhandlat samma koppling mellan den försvunna världen och Medelhavsområdet.

   Ska erkänna att jag har dålig koll på DNA-forskningen, även om jag läst om mDNA går det in i ena örat och ut genom det andra. Saknar helt intresse för "den lägre världens" verktyg för att svara upp mot "Världssjälens formativa impulser". De här forskningsframstegen (fascinerande som de onekligen är) är mer typiskt Jord- och Vattenelementets barn! Fast detta motsägs av han som sökte ta patent på det mänskliga genomet men misslyckades. En tydlig Luft-människa om jag minns rätt. Tror det var detta fallet:

   https://ghr.nlm.nih.gov/primer/testing/genepatents


   Radera