Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 2 april 2017

Trump som Guds krigare

I någon artikel uppsnappade jag hur Trump av amerikanska kristna ses som en frälsare och nedbrytare av den globala ordningen med dess få superrika upprätthållare. Andra - i synnerhet svenska falskmedier - pekar på att han skapat sig ett kabinett av män med en förmögenhet som aldrig någon annan president. I kommentarfältet till en artikel i svenska Newsvoice.se hittar jag länken till en YouTube-video med Trumps kända tal (nedredigerat till fem minuter) mot den superrika kapitalistmaffian. Jag kan inte låta bli att imponeras och uppfatta honom som insiktsfull och kraftfullt direkt i sitt hot mot den globala världsordningen.

Är detta bara en bluff? Lyfter han fram den djupa sanningen bara för att vinna en valseger? I så fall återstår inget av västvärlden efter Trump. För är han en Antikrist, som låtsas agera mot globalismen och sedan själv bara söker profitera och vidmakthålla den, så är Trump själva triggern för Domedagen!

Trumps horoskop har kommenterats hela femton gånger före denna publicering, men inte i frågan huruvida han är direkt styrd och tillsatt av Ödet på det sätt kristna tror. Frågan Trump är så mycket större än de korrupta mediernas försök att smutskasta honom, och som bara halvengagerad gick jag på bluffen en gång slösade tid på att kommentera någon uppblåst sexskandal som ingick i försöken att vilseleda massorna från det sprängstoff han levererade i videoklippet här ovan.

Närmast en problematisering av Trumps äkthet är november 2016-inlägget "Trump är Herkules och han dräper Hydra". När jag snabbsöker på "9e" eller "nionde huset" inser jag att texten saknar kopplingar till detta ytterst viktiga hus, som ju tecknar den universella dharman och kan avslöja en individs koppling till världsödet.

Nu underlättas frågan rejält genom att platshållaren för det universella ödet är ingen annan än krigarkonungen Mars själv, den som välsignad av kungamakaren Regulus stiger i öster vid Trumps födelse! Lejonet av Juda stam för den som förstår en äldre tids judenhet, före vi fick det som brukar kallas "sionister" men som bara är simpel och korkad antisemitism. Det är helt onödigt att snedvrida den Onde mannen, kapitalisten, på detta sätt och "rasifiera" eller "etnifiera" Ondskan. Det är så obegåvade människor hanterar frågor som har sin hemvist på det abstrakta ideologiska planet. 

Också den förfallna materialismen designas i "Himmelen", och att förklara den med kött och blod är verkligen att inte förstå något alls av den antika flervärldslära som bloggen återkallat genom Eld, Luft, Vatten och Jord. De som knyter politiken till etniska betraktelser är själva fångar under slavarnas låga mentalitet, Vatten och Jord, medan de som skapar både ont och gott i denna värld verkar från en högre och osynlig plattform. Andarnas värld betecknas här som Luft och den intelligens som driver världsspelet framåt är förstås Eld - rå kognitiv kapacitet höljd i Luftens tankeformationer.Innan man fastslår att Trump är den mest utvalda makthavare den här bloggen någonsin ritat horoskop för, bör man kanske se om det finns någon faktor som kan bryta den här förbindelsen mellan människa och det Gudomliga Samvete som 9e huset också sägs representera och som Trump adresserade på ett regionalt plan när han talade till den amerikanska samfälldheten.

Med det 5e huset, också lyckosamt och dharmiskt, var det ju så att svåra problem kring detta hus kunde knäcka dess innebörd av purva punya, av god inflödande karma från själens tidigare liv, vilken i detta yttrar sig som talanger, ledarskap, skapandekraft - i hög grad beroende på hur 5e huset är konfigurerat. 

(Ledtråd: Trumps tillfälliga femtehusägare är Jupiter, spekulation och stor förmögenhet och den står närmast övertydligt placerad i 2a huset för personlig ekonomi. Här är med andra ord tydliga tecken på en lyckad finansman även om de satansdrivna medierna velat framhålla hans dåliga lönsamhet.)

Vad som står i vägen för hans dharmiska uppfyllelse är redan noterade satansaxel mellan de maktlösa hushållen (4e) och makthavarna (10e) och eftersom han själv har Solen (sin identitet) i 10e makthavarhuset kan man undra om detta knäcker hans koppling till den gudomliga viljan/den universella dharman. Och det är väl problemet som upptar hela världen. Är han äkta, denne man eller bara kapitalismens senaste trickster?

Jag har tyvärr inte tillräckligt lång erfarenhet med den indiska tolkningsmetoden för att avgöra det här horoskopet. Solen med hungrande Rahu i primitivt materiella och ägandefixerande Oxen tyder på en materialistisk falskspelare. Men samtidigt skulle den ofattbart starka kopplingen mellan 9e och 1a personliga huset kunna tyda på en "vägledd" natur, en som hör eller visuellt SER verkliga fakta. Siare kan ha rätt i sak även om de får en siffra fel - det är helt korrekt att Trump agerar från inspirerad Eld snarare än från någon råttaktig faktabitarmentalitet. Den sortens orientering brukar sortera under Jordelementet som aldrig kan överge det fysiska för att lyssna till den större och bakomliggande sanningen. "Anden ger liv men bokstaven dödar."

Ska man rangordna planeternas betydelse, vilket låter sig göras när födelsetidpunkten är känd, så går dock den sataniska axeln bort. Solen i 10e makthuset drivs nämligen av en Venus som parkerats i den världsliga förlustens 12e hus. Det Trump gör som aktör i maktens boning (10e) gör han således inte för egen vinning! Detta omen är nog så tydligt och gör kusten klarar för hans roll som "angeliskt sändebud" - en funktion som bloggen tidigare pekat ut genom den perfekta placeringen av Merkurius (ängeln/budbäraren) i sitt eget positiva hemmatecken Tvillingarna (och därtill i 11e idealhuset). 

För ett härsklystet Lejon i öster är nu budbäraren en av de "verksamma illgörarna" - Lejonet är dåligt på fakta och det har Trump redan visat. Men trots den här lilla fnurran på tråden (som tydligast visar sig i Trumps låga värdering om medierna). Ett annat perspektiv är att Lejonet bara har en väg från sitt självklara ledarskap och det är detronisering. Varje budbärare kan bara komma med dåliga nyheter för den som känner sig som den utvalde som redan "är där". Lejonets tecken har således vissa ouppklarade problem med sin egen storhet och bör lära sig kommunicera på ett mindre dominant sätt! 

Men detta är ingen avgörande kritik eftersom Merkurius i hemmaläge samtidigt är en skarp position som mest tyder på att Trump inte får medierna med sig. Och detta måste bero på att han agerar utifrån det högre samvetets röst och gör sig själv till dess krigare, precis som i hans omskakande tal i YouTube-videon. Han hotar världens rika minoritet i det han säger och visar sig vara en stridande ängel eller kanske Ari-el, Herrens utvalda lejon. 

ARIEL

Någon antisemit i NewsVoices kommentarfält påpekade att det är mycket judiska ingiften runt Trump, vilket naturligtvis är den intelligensbefriade nivå en satanist har att resonera från när det högre synfältet skurits av. Givet reinkarnationen har alla hunnit genomleva både den ena och den andra nationaliteten och för dem med den minsta sensibilitet är kroppsargumentation tecken på väldigt låg begåvning. Var lämnar det landet Sverige med dess kroppstränarfixering?


Tillägg 170415.

För senaste tankarna i dokusåpan USA och dess befälhavare Trump, se inlägget om bomben MOAB.

13 kommentarer:

 1. Det här med Trump och den ambivalenta inställning till honom man kan ha, fick mig att tänka på ett program i tv som jag såg en gång, som verkligen var udda. Där framträdde Stanley Sjöberg och Ulf Ekman och argumenterade för att EU var Antikrist. Det här måste ha varit i början av 90-talet, i samband med att EG blev Europeiska Unionen och Sverige stod i begrepp att ansöka om medlemskap. Jag var redan då EU-motståndare, och eftersom jag också har ett andligt perspektiv tyckte jag diskussionen väldigt intressant, och förstod vad de menade. Speciellt Ulf Ekman är ju ingen jag gillar, tvärtom, karln är en psykopat - men även en sådan kan ju ha rätt om någonting någon gång.

  Så om Trump i det här talar "utifrån det högre samvetets röst" eller själv är Antikrist, det återstår att se...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer bra med vad jag tänker och hur horoskopet verkar indikera sakernas tillstånd. Personen själv kan vara anskrämlig och likväl vara ett verktyg i större plan eller nyckelspelare i ett segment av den...

   Här är Merkurius "ren" som kanal och 9e huset oslagbart starkt genom dess direkta koppling till 1a.

   Men i 12 ting som dels ligger honom till last men också har nedsatt världslig påverkan. Hans nedtryckande sexism t.ex. (Venus och Saturnus båda verksamt onda), tycks inte alls spelat någon roll trots mediernas försök att använda det för sina drev)

   Radera
 2. Man kan gott tro att Trump har svalts med hull och hår av Träsket han skulle dränera (det militärindustriella komplexet/Wall St/neocons/neolibs/Israellobbyn). Först petas Bannon från ett av sina uppdrag och nu markerar Trump kraftigt mot Syrien efter attacken med kemiska stridsmedel. Att Assad skulle ligga bakom är långt mindre troligt än att det var en false flag-operation för att berättiga USA:s fortsatta inblandning i konflikten, naturligtvis på "rebellernas" sida. Då slår de amerikanska krigshetsarna två flugor i en smäll eftersom Putin är Assads allierade. Avskummet John McCain är nyligen hemkommen från ett hemligt besök i Syrien. Märkligt, eller hur? Den nya säkerhetsrådgivaren general McMaster är enligt McCain ett "utomordentligt val". Nu säger utrikesminister Rex Tillerson att "Assad kan inte få styra Syrien". Trump kampanjade ju för att USA skulle sluta lägga sig i andra länders angelägenheter. Om han nu inleder nya krig på falska förespeglingar (som Obama och Bush före honom) är han rökt hos sin väljarbas. Men CNN och DN kommer förstås att säga att presidenten äntligen tagit sitt förnuft till fånga.

  Den enda chansen till fred i Syrien är att Assad får sitta kvar. Facit visar hur det gick när USA petade bort Saddam Hussein och Muammar Khadaffi. Assad är också enda hindret för en naturgaspipeline från arabländerna till Europa som måste gå genom Syrien. Han avböjde förslaget av hänsyn till sin allierade Ryssland, som är den ledande leverantören av naturgas till Europa.

  För att få inleda nya krig är ingen lögn för stor för USA. Minns hur Colin Powell blåljög i FN:s säkerhetsråd 2003:

  "My colleagues, every statement I make today is backed up by sources, solid sources. These are not assertions. What we’re giving you are facts and conclusions based on solid intelligence."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den vassa sammanfattningen. Jag har inte följt nyheterna pga. brottningsmatcher med datatekniker - inte minst operativsystemet Linux - som jag aldrig tidigare plockat med. Senaste Ubuntu eller om det var Linux Mint har tre drivrutiner till välkända HP-skrivaren P1505 och ingen av dem fungerar.

   När jag efter två dagars ansträngning fortfarande inte fått igång ett professionellt ljudkort som sades funka i 64-bitarsmiljö trots att det härrörde från 32-bitarstiden (stort plus i så fall för Unix-plattformen), så gav jag upp. Förblir vid det förhatliga Windows om DETTA är Unix-världens alternativ. Ubuntu och Mint var för medelsvensson och uppenbarligen krävs mycket förkunskaper för att kunna hantera Linux på den mer "brutala" nivån där användaren själv tweaker och fixar till alla buggar. Datavärlden har en sjuk förmåga att suga all energi till sig själv.

   Men du har rätt, så lätt ger sig inte "the powers that be", som förstås är större än enbart det militär-industriella komplexet. Imperiet USA är sig likt igen, Trump som en tom tunna som skramlade högt för en kort tid...

   Radera
  2. Transiterande Rahu är i gradexakt konjunktion med Trumps Mars i Lejonet. Igår 20:40 amerikansk östkusttid skickade Trump 59 Tomahawkmissiler mot ett flygfält i Syrien och han utlyser en koalition för att avsätta Assad. Välkommen till tredje världskriget. Eller är det bara ett skickligt multidimensionellt schackdrag för att komma undan anklagelserna om samarbete med Putin?

   På läktaren applåderar John McCain, Hillary Clinton, Al-Qaeda och IS. Etablissemanget har stoppat alla Trumps politiska inrikesförslag. Kontrollera utlänningar vid gränsen? Nej, för fasen! Ny sjukvårdsreform? Aldrig! Bomba ett land på andra sidan jorden med oförutsägbara konsekvenser under lång tid? Inga problem!

   Det är förstås svårt för en ensam president med bakbundna händer att kontrollera detta:

   https://s11.postimg.org/97fywxwdf/cia.jpg

   Radera
  3. Glöm inte Stephen Bannon som vad jag förstått är den verkliga Harmageddon-förespråkaren. Jag uppsnappade bara via någon rubrik att Trump petat bort honom en bit utan att det påverkar hans verkliga inflytande värst mycket.

   Bannons karta saknar klockslag men tiden för gårdagens anfall innebär ju såväl Måne som Rahu i tidiga Lejonet - och kanske en hjälp att precisera Bannons Mån-Lejon. Den står vid lunchtid i 5e graden, jämfört med attackens måntransit i 4e.

   Rahu är förstås en generell tid av ambition för ett Mån-Lejon men kanske kan Månens egen rörelse tjäna som "sekundvisaren".

   Som trigger med Charles Carters engradiga differens ger det en födelse vid lunch för Bannon eller också runt 8.30-10.00 för en universalistisk och expansiv Skyttascendent med Jupiter i 7e som en indikation på en tillväxtorienterad partner (Trumps Merkurius-Tvilling) stämmer in bra här som perfekt samtalspartner eller kanske partner-in-crime...

   Helt spekulativt förstås, men det hade varit konstigare om flygattacken INTE intimt knöt an till Bannons horoskop...

   Radera
  4. Nja, missilattacken mot Syrien inte har ett smack med Stephen Bannon att göra. Han är inte globalist. Det är i stället ett tydligt tecken på Bannons minskade inflytande till förmån för Jared Kushner/Ivanka Trump, Gary Cohn och Dina Powell. Det är svängdörrar mellan Wall St och Vita Huset under varenda amerikansk regering, tyvärr.

   Radera
  5. Antiglobalism är en dimension, Harmageddonfixering (ja, t.o.m. viljan att starta en Sista Strid) en annan. De står inte i konflikt med varandra, vilket delvis är varför jag givit upp försöken att spela allvetande storsvensk utan att faktorera in den ultimata spelplanen bortom politiken. Om den vet ju människan så lite, med mindre man får intuitiva glimtar eller äger extrem klarsyn.

   Som muslimerna tydligare än någon annan rörelse uttrycker saken - "Om Gud så vill". Dvs. det numerologi och astrologi pekar på (som du intresserar dig för som utan att betrakta dem som mer än lättare underhållning) - som vaga och diffusa återklanger - är existensen av en intelligent vilja (tonvikt på enhet) som verkar genom härvan av partiella särintressen och ibland grusar den världsliga visheten...

   Som du märkt håller jag gärna mina kommentarer nära det här tvåvärldsschemat vilket förenklar frågorna och kanske ligger närmare strategen Banners mytologiska världsbild än den som enbart - likt en Stefan Löfven - bygger på mänskliga tankar och faktorer.

   Konspirationsteoretiker är i min mening urspårade sociologer som söker belägga odokumenterade maktstrukturer. Bara av begränsat intresse för den som förstått vad astrologi handlar om, om de ultimata maktinstanserna! (Vilket ändå förblir den här bloggens huvudämne, trots rikliga utfransningar.)
   :-)

   Radera
  6. Det bästa scenariot vore om Trump gjorde detta som ett spel för galleriet för att blidka alla krigshökar i etablissemanget och få lite andrum. Det verkar som att ryssarna (och därmed Assad) förvarnats om attacken. Tydligen träffade bara 23 av 59 missiler och gjorde mest kosmetisk skada på flygfältet. Samtidigt satt Kinas president i Trumps sommarpalats i Florida och så fick den amerikanske ledaren visa upp lite handlingskraft.

   Jag säger inte att det är så, men i så fall skulle det här inte innebära någon riktig fara världspolitiskt. Vi får ju se.

   Radera
  7. Ja, i brist på reell makt och förmåga att "göra skillnad" får allmänheten betrakta det politiska spelet som en whodunnit-deckare! :-) Ditt scenario uttrycker uppenbarligen hopp om att Trump innebär någon slags skiljelinje (som han själv sade i sitt statsmannalika tal inför valet). Jag är mer kluven än jag nånsin varit som Våg (och det vill inte säga lite).

   Radera
  8. Jag nämnde kosmetisk skada, men det var fel. Attacken dödade 20 människor. Förvarningen till Ryssland kom 50 minuter före missilbombningen och det går inte att tömma en så stor anläggning på så kort tid. Män, kvinnor och barn låg och sov eftersom attacken med sedvanlig feghet genomfördes fjärrstyrt och på natten. Flygbasen är Syriens centrala bas för att bekämpa al-Nusra, d v s den syriska filialen till IS och al-Qaida. Israel har också ett starkt intresse av att få bort det syriska försvarssystemet, eftersom de genomför flygräder i området.

   USA/Israel/Saudiarabien/Qatar/Turkiet har gjort allt för att stödja de mest extrema islamisterna i Mellanöstern. Intressant är att i de länder man angripit och förstört hade ofta de kristna och judiska minoriteterna antingen reellt eller konstitutionellt skydd.

   http://www.telesurtv.net/english/news/teleSUR-Exclusive-Syrias-Assad-Says-Trump-Is-Puppet-of-US-Deep-State-20170426-0021.html

   'the U.S. president "has no policies," but is rather implementing decisions made by "the intelligence agencies, the Pentagon, the big arms manufacturers, oil companies, and financial institutions." (...) "That’s why it is unrealistic and a complete waste of time to make an assessment of the American president’s foreign policy, for he might say something; but he ultimately does what these institutions dictate to him. This is not new. This has been ongoing American policy for decades."

   Israels plan sedan årtionden är att stycka upp arabstaterna i mindre områden efter etnisk grupp och klantillhörighet för att minska ländernas inflytande. Det är därför USA stödjer t ex kurderna, vilkas kamp har romantiserats i medierna. De som står för de största insatserna i striderna mot IS är irakiska armén och Syrien/Ryssland.

   Radera
  9. Ja, man kan känna sig dum som dragits med en bit i mediahajpen runt presidentvalet. Egentligen är inget nytt under solen.

   Läser i länken Assads omdöme: "amerikanska politiker ljuger vanemässigt för att genomdriva sin politik - deras ord bottnar inte i verkligheten". Det känner t.o.m. jag igen som knappt har ett ljumt intresserad av politik, inrikes eller internationell.

   Att folk inte märker skillnaderna mellan retorik och verklighet säger något om hur belåten regeringen är över ett folk med trubbiga intellektuella redskap. Utbildningar kontrollerade av "marknadens behov", skyndsam utexamingering och sen in som kugghjul i produktionen. I nationens intresse. Ett folk som lärt sig tänka och analysera innebär livsfara för dem med makthunger, dvs. yrkespolitiker som inte snabbt nog kan buga inför den rika överheten och svära dem lojalitet till den rådande ordningen.

   Radera
 3. Det Trump och Putin håller på med är reflexiv kontroll för att råttorna ska göra bort sig . Hittills har det funkat bra .

  SvaraRadera