Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 1 april 2017

Systembolaget råljuger och ägnar sig åt tvärtomspråkInte ens den här bloggaren har missat Systembolagets osmakliga reklam när man projicerar sin egen närighet på en syndabock, en djupt osympatisk amerikansk rådgivare som försöker få butikschefen att planera för maximerad försäljning. 

Matlagningsspecialisten Bo Hagström ryter nu till i SvD om just detta - det är ju Systembolaget självt som ÄR den där vidriga amerikanen som enbart tänker på vinsten. Budskapet är en iskall rålögn som exakt spegelvänder verkliga fakta. Jag säger det: reklambyråfolket kommer att brinna i helvetet, de med.

Och vad om det infama svenska folket, de som låter sig vallas runt som boskap generation efter generation och överkonsumerar på befallning? (Se för övrigt hur reklamen genast förvandlar "nysvenskarna" till samma hjärndöda mesproppar och mähän! Vilka är det som sätter den här agendan om hur "folksjälen" ska utvecklas över tid - eller rättare sagt, inte utvecklas alls?)

En bitske Bo Hagström låter precis som den här bloggaren när han tycker han fått till en drapa rätt bra, och minsann här "hittar" de bådas horoskop varandra över tid och rymd och det i tionde graden av Ardra, den kanske sämsta portionen av Tvillingarnas tecken enligt den hinduiska läran om att även månpalatsen (nakshatras) - en slags zodiak i zodiaken men som följer månens bana - har en märkbar inverkan i ett horoskop, och då inte bara på den astrologiska Månen utan även de andra planeterna.

Segmentet Ardra symboliseras av en tår från ögat, någon som begråter sakernas tillstånd eller kanhända tårar av ilska eftersom gudomen som "äger" området är Rudra, den vredgade vind- och stormguden? (Luftelementet eller andarnas värld är kapabel till att piska upp åtskillig vrede!)

Wikipedia ger en lite annan men alls inte oförenlig bild: "Ardra ligger helt och hållet inom Tvillingarna och har Rahu som härskare, det är därför en Merkurius/Rahu-kombination. Den kan betraktas som kombinationen av intellektuell känsla med passionerat tänkande." Bra för en författare således.

I författaren Bo Hagströms karta hamnar Solen, Merkurius och estetiska Venus alla i regionen 10-11 Tvillingarna men utifrån det världsliga sinnelaget (Månen) i jordnära Stenbocken dessvärre i motgångarnas hus (det sjätte). Jag förstår att en som använder hela sin intellektuella Luft-kapacitet till att analysera jordens håvor får många tillfällen till besvikelse och ilska!

Faktum är att man skulle kunna kalla Bo Hagström ett misslyckat livsöde eftersom den intellektuella gåvan är oerhörd i horoskopet, men dess applikation (orientering mot smaklökarna) så hejdlöst trivial. Varför kartan tappar höjd är inte svårt att se:Säg den som kan betvinga den extremt negativa kraft som bor i den ömsesidiga receptionen mellan de planetära härskarna över de primära Jord- och Vattentecknen, och i synnerhet om man tar Månen som psykisk ascendent så att den här axeln flyttas fram i betydelse jämfört med alla andra horoskopindikationer!?

Stenbocken och Kräftan tillsammans är naturligtvis en perfekt symbol för Jord och Vatten - att koppla dem till land och hav fungerar inte när det handlar om sötvatten och att odla och vattna grödor på torra land. Mellan sig skapar Stenbocken och Kräftan den prosaiska materiella verklighet som enbart handlar om att få tillvaron att blomstra och att insidiöst upprätta hackordningar som håller lådvin för att vara något lägre och sämre än ett vinhus med gamla anor. det är tidens herre Saturnus som har en sällsam förmåga att skikta på detta vis och ALLA saturnier deltar i den här "naturliga" processen, antingen som Bo Hagström genom att påminna om kvalitetsskillnader eller, som i vänstern, att blunda och låtsas som om inga skillnader i den kroppsliga världen existerar.

Bo Hagströms kapacitet till ilska över sakernas tillstånd märks också på krigaren och vredesplaneten Mars olyckliga placering i 8e huset, som min första astrologiska läromästare, författaren Charles Carter, beskrev som ett hus som tycktes påverka sinnelaget till det sämre. Han hade noterat dåligt humör som en återkommande effekt av viktiga planeter i detta hus. Hur viktig Mars nu är i Hagströms karta kan diskuteras, men ett är säkert, den här korrumperade elden angriper sitt negativa hemmatecken Skorpionen i 11e idealhuset. 

Sett ur den extremt fordrande Stenbockens sinnelag har vi att göra med en ultranegativ och extremt fordrande typ av idealitet - exakt som man föreställer sig dem som driver sin uppmärksamhet på sinnesdata för långt. För var det inte Platon som sade att sinnevärlden aldrig kan annat än göra dem besvikna som fått korn på perfektionen i den osynliga Idévärlden (enligt astrologin synliggjord genom de komplexa sammansättningar som stjärnorna i skyn bildar). 

Hagström står tungt förankrad i den supralunära Idésfären genom den urstarka trippeln i Tvillingarna, men sen börjar olycksomina dugga tätt...Minns att det var samme man som upptäckte hur en ung kvinnlig författarinna, lika samvetslös som Systembolaget i deras lögnaktiga marknadsföring, plagierat stora stycken från någon av hans matböcker. Den bragden fick mig att skapa taggen "plagiarism" som dock bara använts några få gånger. Den som vill jämföra originalet Hagström med härmapan kan ta sig till det första av de taggade inläggen, daterat redan 2009.


PS. För en annan ständigt kritiserande medlem av Tvillingarna, se impressarion Bert Karlsson (första inlägget är från 2010).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar