Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 7 april 2017

Sverige, landet som valde att attrahera mörker och inte ljus


Det förvånar inte att se den dödliga terrorattacken i Stockholm City ligga under samma indikation som bloggen för bara några dagar sedan noterade i Donald Trumps horoskop och där kunde ses som en krigarkonung med Guds mandat - i sig en märklig koincidens eftersom Trump strax efter publiceringen angrep Syrien! Ännu märkligare att närmast föregående inlägg varslade om en kommande "tsunami" i Stockholm city efter regeringens vansinniga utspel mot religionen. 


Ödesmakten Saturnus glider just nu in i samma position där den stod då bloggaren föddes och dessa returer kan ha en mer eller mindre global anknytning. I bloggarens fall äger t.ex. Saturnus det universella ödets 9e sektor i födelsehoroskopet - en förklaring till att han alltid fascinerats av de stora frågorna och vad som egentligen är viktigt.


Outgrundliga är Ödets vägar för det människosläkte som i stora delar mest påminner om råttor som ränner runt i ett ekorrhjul uppmanade av sina ledare att "göra rätt för sig" (i Satans valör, penningen).


Icke desto mindre en tråkig början på fredagskvällen. En mer utförlig kommentar till Sveriges första riktiga terrorhoroskop följer i helgen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar