Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 8 april 2017

Det Omedvetna, en kanal till kunskap - eller Stockholmsterror
I torsdags var jag tömd på kraft efter en dags jobb med att bemästra ny datateknik. Gick till sängs tidigt, redan vid tiosnåret. Men dessförinnan hade jag fått syn på en färgglad grammofonskiva som skymtade i hyllan. Otypiskt mitt noggranna jag tog jag fram och lämnade den vårdslöst kastad på vardagsrumsbordet. Nästa morgon låg den störande där och jag lutade den mot en vägg, som en skiva att lyssna till senare, när andan föll på. Det första en irrationell impuls och det andra ett lamt organisationsförsök. På det hela taget samma typ av aktiviteter människor fyller sina liv med. Först blinda impulser och sen försök att rationalisera eller snygga till det man ställt till med...

Skivan, Ras Michaels Nyahbinghi från 1975, var en av de första reggaeskivor jag köpte i tonåren. Jag var rätt besviken när den inte innehöll reggae utan ett gäng trummisar som dunkade fram traditionella afrikanska rytmer och sjöng kyrkliga psalmer med nasala stämmor och bytte alla referenser till Gud mot deras ord Rastafari. Superreligiös rastamusik men ändå långt från Bob Marley som samma år skulle bli riktigt populär i Sverige med sin live-skiva och balladversionen av No Woman No Cry.

Jag minns att jag tyckte omslaget var snyggt ritat men överdrivet med hela tre lejon. De två i ytterkanterna passade inte med designen. Först nu, när jag letade bild på nätet, kom förklaringen. Detta var den brittiska utgåvan, vars design ändrats jämfört med det sällsynta jamaicanska originalet från 1974 som var mer genomtänkt. Ett foto av Etiopiens kejsare Haile Selassie (som rastamännen såg som en gudom inkarnerad i köttet) och utan den brittiska illustrationens övertydliga identifikation av Selassie som det stridande lejonet av Juda nation (Jesus återkommen, nu som färgad ledare). Originalkonceptet funkar och omslaget har harmoni.Att hjärntrött få syn på ett omslag med trenne lejon och plocka fram det och sen gå till sängs var nu kanske inte en så irrationell handling som först kunde tyckas. På fredagen kommenterar en läsare mitt blogginlägg om Donald Trump som Guds krigare och noterar att hans administration på torsdagskvällen, Washington-tid, skickade missiler på Syrien som vedergällning för den inhumana gasattacken.

I detta sammanhang inser jag att Månen just hade gått in i Lejonets tecken då jag lyfte fram och lät skivomslaget ligga. Ett perfekt exempel på hur något meningsfullt utnyttjar det meningslösa och irrationella i den låga sinnesretningens värld för att finna ett uttryck. Djuppsykologen Carl Jung ordade om detta i sin inledning till den amerikanska översättningen av det kinesiska spådomssystemet I Ching och förklarade att det slumpmässiga i att kasta några mynt och notera om Yin eller Yang dominerade utfallet var en i sig irrationell handling men som enligt österländskt tänkande därför var den mest perfekta kanalen för "förfädersandarna" att diskret påverka utfallet. Jung valde istället för andar att betrakta det som att vårt eget omedvetna underordnade sig det kollektiva omedvetna - "Världssjälen" - som direkt avgjorde det svar som mynten genom upprepade kast byggde upp. 

Det slutkörda psyket var på samma sätt en vidöppen portal för vadhelst som ville tränga igenom - i det här fallet härskarsymbolen lejonet. 

Men först de kommande dagarna - Trumps attack och regeringen Löfvens beskäftiga utspel mot religionen (egentligen med udd mot islam - svenska högersossar hatar verkligen det genuint socialistiska sentiment islam innehåller i rikt mått) och den omedelbara vedergällningen från det stridande lejonet av Juda stam - visar att det låg väldiga lejonkrafter i luften.Månascendenten vid skivplocket just före sänggåendet upprepar i princip skivomslaget - utan att jag hade en aning om att Månen mot kvällen hunnit in i Lejonet. Regulus konungsliga stjärna i 6e graden, förstärkande Rahu i 8e och Månen i 2a bildar en tydlig hörlurssnäcka och denna fångar upp det komplexa förhållandet mellan Sol och Jupiter, mellan kaotiska Fiskarna och prydligt välordnade Jungfrun.

Den fysiska ascendenten både i skivhoroskopet och i Washington när attacken mot Syrien inleddes låg i Vågen, vilket placerar Lejonet i 11e huset för ideal eller rationell strävan. Givet Lejonhärskaren Solens svaga position i 8e huset, får man tanken om att idealet är att visa lejonstyrka efter Syriens gasattack på vanliga människor.Granska nu det nästan identiska horoskopet för Stockholmsterrorn ur samma perspektiv. Likt Trump/USA var gärningsmannen en som inte kunde lida de oförrätter hans sak tillfogats. Min misstanke är att han agerade på regeringen Löfvens antimuslimska utspel efter ett gräv om en muslimsk skola som Aftonbladet frossade rejält i. Shekarabi/Löfven och AB blev här katalysatorn men både "terroristen" och USA styrdes ytterst av Ödet, vilket är vad astrologin alltid haft som sitt enda uppdrag att påminna om. Att "Gud är större". 

Den som söker skapa en sekulär stat, som Sverige, gör sig därmed en svår otjänst och blir i värsta fall vad som i antiken kallades en Guds fiende. Och den som blivit ovän med Tillvarons Urgrund kan räkna med att konsekvenser kommer från de mest oväntade hörn. Det finns inget sätt i världen att som satanist värja sig eftersom reaktionen på det som inte springer ur identifikationen med det som är gudomligt, större än människan, med en naturlags nödvändighet kommer från det som är mindre än människan, från Satan själv. Livet är inte svårare än så, allt för unge Löfven.


Med dessa tre lördagsinlägg i följd om terrordådet har det sagts som behöver sägas. Ingen rök utan eld.

7 kommentarer:

 1. Jag trodde du skulle nämna de vita betonglejonen på Drottninggatan som vaktar mot biltrafik. Åtminstone ett rycktes med när uzbekiern körde lastbilen som lemlästade människor på färden mot Åhléns.

  http://birath.se/html/lejon.html

  (Skulptören Anders Årfelt föddes 8 mars 1934 och saknar placeringar i eldtecknen).

  Misstänkte gärningsmannen:

  https://vk.com/photo357158184_408151223

  https://vk.com/photo357158184_408302898

  https://vk.com/id357158184

  1978-12-27. Alltså Solen/Mars i SKytten, Månen i Skorpionen och Saturnus/Rahu i Lejonet.

  Källa:

  http://avpixlat.info/2017/04/08/detta-ar-den-misstankte-terroristen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skivans öppningsspår varnar "Babylon att hålla sig cool" För när "Herren kommer med åska och blixtrar", kommer människorna att ödmjukas. Detta lejon är det stridande lejonet (av Juda stam), statyerna verkar mest vara apotrapaiska besvärjelser. Lejonet är ett fruktat djur och därför djungelsn konung. Gruppen drar t.o.m. fram den gamla popdängan "The Lion Sleeps Tonight" och återför den till afrikansk ägo. Hysch, väck inte lejonets vrede.

   Förövaren: Eld och vatten. Mest aktivistiska typen av dem alla. Men som de gamla kineserna sade: "I mästarens händer är inget material otjänligt." När ett samhälle förfaller till svårt hyckleri och dubbla standarder, då plockar Ödet fram sånt här - de levande krutdurkarna...

   Det är signfikativt, tycker jag att Vattumanlandet Sveriges ondska (enligt Sol/Jupiter och en Vågascendent) här kontronteras med en gärningsman starkt under Lejonets tecken. Hans förflutna tyder ju på att han sedan länge varit ett viljelöst redskap för större krafter än hans egna. Skytten som identifierar sig med de globala sammanhangen och Skorpionen som i synnerhet återspeglar globalismens nackdelar (Skorpionen: det halvtomma glaset medan en Skytt utan Skorpion hade blivit okuvlig optimist)

   Glömde nämna att albumtiteln Nyahbinghi hämtar sin inspiration från judarna som gick runt Jerikos murar och tutade i horn. Rastafari använder den bibliska berättelsen för att beskriva hur de förintar västerlandet (Babylon) genom helig musik dedikerad till Gud. Regeringen Löfvens nästa schackdrag efter ha rensat skolan på religiösa tankar blir väl att söka förmå Universal Music Group att sluta saluföra Bob Marleys subversiva musik i Sverige...

   Radera
 2. De hängde först ut fel gubbe! Rätt person nedan. En sida med bara en bild, men datum finns även här:

  https://archive.is/3bSMi

  Det stämmer, hade han varit född 27 december hade det ju varit fråga om en 38-åring och inte 39. Korrigerade 1978-02-14 ger fortfarande Saturnus i Lejonet. Mars i Kräftan ger då lite aktivistisk Eld och Vatten igen, än mer med disponenten Månen i Väduren. Men det kan också röra sig om en Ox-Måne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för datumet, det hade jag inte brytt mig om att jaga rätt på eftersom min åsikt redan är klar, oavsett horoskop, att detta bara var ett verktyg i ett större ödesspel med adress Sverige.

   I princip garanterad Mån-Vädur - når inte Oxen förrän bara en timma återstår på dygnet i klassiska sagostaden Samarkand! Det gör hans koppling till "landsfadern" Löfven intressant. Samma psyke, samma lättsårade bas i den fallna disponenten.

   Radera
  2. PS. Och samma irrationella raseri mot ideologi X som man ser hos ärkeateisten Christer Sturmark - sekten Humanisteranas ledare som infiltrerad regeringen.

   Också han har en hyperirrationell Mars som angriper den konceptuella/ideologiska Vattumannen, vilket tyder på att dessa människor instinktiv söker något att hetsa mot, i Sturmarks fall religionen och för Akilov avsaknaden av religion och moral i det svenska samhället.

   Radera
  3. Inom parentes kan jag meddela att mannen som felaktigt hängdes ut faktiskt är internationellt efterlyst för terrorism. Han uppehåller sig lagligt i Sverige och stöder den sunnimuslimska islamiströrelsen Hizb-ut Tahrir. Ryssland ville ha honom utlämnad i januari men fick inte det.

   Man får veta en hel del om man håller sig borta från DN och Metro. :-)

   Poängen i astrologiskt sammanhang är då att den aktivistiska kartan med Eld och Vatten alltså passar som hand i handske även här.

   Vykort från Brahehus vid Vättern:

   https://m.ok.ru/profile/573305314703/album/817231827087/834440668303

   Pekfingret visar Plotinus inflytande på Islam?

   Radera
  4. Verktyg är vi alla i något avseende...
   Plotinus påverkan på islam - ett specialområde! För att ta dig på orden, verkar det inte otroligt givet att den socialistiska grundsynen följer naturligt ur hela platonismens syn på privata vinster och på Plotinus Den Ene ("allt gott åt så många det bara går")

   Och astrologin stod högt i kurs i den sena Akademin - styrd av männen i Plotinus efterföljd - och det verkar vara därifrån ämnet går rakt över till islam och de kända arabiska filosoferna som gjorde ett så starkt intryck på den europeiska kyrkan vid den tiden.

   Radera