Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 september 2015

Paul Masons profetia: i praktiken går EU under nu. (Inte en dag för tidigt)


Min kopia av ekonomijournalisten Paul Masons POSTCAPITALISM ligger alltjämt oöppnad överst i "att läsa"-högen. Men i The Guardian tittar han nu på Europas omedelbara situation i skenet av flyktingkrisen snarare än vart världen som helhet måste gå. Jag översätter hans slutknorr:
Europas utmaning står klar. För att kunna absorbera flyktingarna behöver vi en helt ny regeluppsättning för var deras ärenden behandlas och nya arrangemang för resor inom Europa. Och därtill krävs en ny social konsensus om vilka som är välkomna, vilka som inte är det och var de ska leva och arbeta. Och, ytterst, en massiv ekonomisk stimulans.

Om EU inte klarar av allt detta kommer medlemsnationerna att ta saken i egna händer. Och under loppet av en enda sommar kommer flyktingkrisen att kraschlanda i euro-krisen och den gemensamma minsta nämnaren är vårt misslyckade ledarskap, förutseende och visionär kapacitet.

Mason placerar EU:s utmaning i "villkorad presens", men givet att sommaren redan är så gott som över så säger han att 2015 i praktiken var tiden i historien då det genomruttna rikemansprojektet EU slutligen gick under TACK VARE MILJONER UTSUGNA OCH FATTIGA NÖDLIDANDE PÅ MARSCH.

Så kan också en civilisations självgodhet näpsas!

Som i flera av bloggens inlägg på sistone, fast utan att åberopa astrologin, konstaterar Mason således att det är Europas usla ledare i säng med marknadsliberaler och rovkapitalister som ytterst ska klandras för Fort Europa inte ens klarat av att leva upp till denna skämmiga appellation. 

Tydligen är det NU Europas alla forna slavdrivare och kolonisatörer kallats att svara för sina gamla illgärningar. Hur överspelade är inte de efterblivna SD-anhängarna och deras råtthjärneperspektiv på närmiljön i detta större scenario! De är säkerligen själva gamla slavhandlare som återfötts och nu har så dåligt samvete att de går i spinn så fort de ser en "neger" på bruksorten.

Själarnas återfödelser är ett djupt och beslöjat ting. Vem vet, de hemlösa flyktingar som nu INSTINKTIVT vandrar mot Europa kanske är onda europeiska livsöden som nu straffas för deras synder i tidigare liv och nu INSTINKTIVT söker sig till en glömd tidigare existens då de var kungar och adel i Europa. Problemet med den hypotesen är att de kommer i sådana antal att det måste vara alla generationers adel i alla europeiska länder som nu återfötts samtidigt för att genomlida folkmördaren al-Assads upptåg i sitt Syrien. Är det möjligt? Då är detta HARMAGEDDON som just har börjat. Då är alla själar tillbaka i jordekroppar för Domedagen, eller åtminstone det europeiska kapitlet i ett mer omfattande bokslut för världen som vi kände den. 

Planeterna står som nämnt flera gånger de senaste veckorna spektakulärt illa till. Döden (Saturnus) i syndarens och dödens Skorpion attackerar det privilegierade och högvälborna Lejonet, som just nu gästas av överklassens - de rikas - planet Jupiter. Astrologins komplementära motpoler är således konstellerade nu och det ser ut som om de välmående jupiterianerna dragit det kortaste strået när Himmelen skipar Rättvisa den här gången. Missa inte hur Paul Masons tal om uselt ledarskap EXAKT motsvaras av den tunga och letargiska Saturnus som via sin aspekt renderar ledarskapets Lejon odugligt.

Löfven. Nämn inte ens namnet! EU-staterna har byggt upp denna växande inkompetens pö om pö medan marknadskapitalismen givits fria tyglar. Låt skiten braka ihop och flyktingar och infödingar bekriga varandra på gatorna. SD hade på sitt sätt rätt i sin skräckpropaganda men som högerextremt parti saknade de ärlighet att våga se att det är kapitalismen som skapat allt detta och att de själva är skyldiga som Synden själv.


PS. Syriens ledare al-Assad är passande nog född i Lejonet och således i allra högsta grad berörd av transiterna på himmelen just nu. Hans natala Saturnus i Vattumannen aspekterar Skorpionen - där samma planet rör sig i transit. Utifrån mina iakttagelser kring Norge-horoskopet och Breiviks massmord fällde jag tanken att även de natala planeterna "ser" sig själva i sitt transiterande tillstånd och kan aktivera ödesbestämda processer. Vanligen menar man ju att det bara är transiterna som agerar mot det givna horoskopet.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Konungen snart skall till bröllop oss kalla!"

SVT har nyligen kört gamla "Hela Kyrkan Sjunger" från Pingstkyrkan i Umeå. Plockade den här låten från SVT Play och la upp:

http://picosong.com/JVep

Lägg märke till domedagstrumpeten som inleder. Jag brukar tänka på ärkeängeln som blåser i den när jag går förbi Södra Kungstornet i Stockholm och ser den bevingade tornfiguren som blåser i en basun, men en snabb googling ger vid handen att det ska föreställa segergudinnan Victoria (grek. Nike). I andra handen håller hon en förgylld L.M. Ericssontelefon, då byggherren var dennes fastighetsbolag!

Hur som helst så svämmar nätet över av domedagsprofetior angående september-oktober 2015. Mängder med händelser inom ett flertal olika ämnesområden sammanfaller då på ett sätt som inte alls var fallet 2012. Vi behöver inte vänta länge på att se att inte ett skit hände. Eller så gör det det. New Age-rörelsen ser så här positivt på saken:

http://micahangel.weebly.com/michaels-blog/unprecedented-cosmic-wave-to-impact-earth-in-late-september-2015

Seaward sa...

"förgylld L.M. Ericssontelefon"
:-)

Se just utlagda "Sverige sett från sjunde himmelen" för en viss bekräftelse på denna byggherrehybris