Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 september 2015

Glädjen i ett "vad var det jag sade"




Naturligtvis kommer SvD och övriga medier att låta Annika "Fallskärm" Falkengren slippa ta ställning till sin korrupta och oetiska väg genom livet. Det blir inte några mediedrev som när högersosseriet och borgerligheten gjorde sig kvitt vårdvinstkritikern Juholt. Detta är bara tomt spel för gallerierna. Banken är rädd att förlora pengar på hennes engagemang i dagens storkapitalistiska skurk. Men tro inget annat än att kapitalets hyckleri just nu väcker Himmelens totala förakt och med kosmiska morallagars nödvändighet kommer det att bli en motreaktion.

Likväl känner bloggaren en bekräftelse i sina till synes överdrivna litanior mot t.ex. Falkengren, detta exemplariska exempel på den moraliskt tomma lägre natur som i olika inlägg även kallats för den Vegetativa Själen, närighetslivet, den Irrationella Själen, monstret Hydran eller det astrologiska Vatten-elementet. Sistnämnda synonym måste dock kvalificeras eftersom vatten är en livsnödvändighet och en bas för jordelivet. Det demoniska Vattnet (som en subtilt fysisk storhet) uppstår först när det som i Falkengrens fall hopar sig diskutabla omen på denna tillvarons våning där själarna faller i synd.


Det viktigaste sades egentligen i inlägget från 2010, "Astrologiskt stöpt för pengabunkring". Det finns själar som fallit så lågt i intelligens att de helt enkelt inte kan faktorera in en sänkt levnadsstandard för sig egen del. Då vet man att det handlar om en dysfunktionell version på den biologiska lägre själ som fruktar och fasar en försenad måltid mer än något annat. Detta är verkligen världens undergång för dem som helt låter sig styras - i tanke och handling - av sin vegetativa själsnivå. 

Det är i detta helvete marknadsliberalism och tillväxtekonomi och alla dessa andra termer och system föds ur, system som alla saknar förutsättningar att fungera i verkligheten eftersom de skapas utifrån en subhuman nivå. Kapitalismen bygger på tänkande som är ovärdigt mänsklighetens sanna essens - den inneboende ande som gör människan till människa. För en gångs skull är Aftonbladets buttre politiska ledarskribent Anders Lindberg en smula rolig, men å andra sidan har den här bloggen länge hävdat att högersympatier beror på sinnessjukdom. Nu tycks det dock finnas forskningsstöd för den åsikten. Två stilpoäng till bloggen samma dag!


Teknikaliteter.

Falkengrens Måne med hungriga Rahu behöver inte kommenteras ytterligare, men det kan vara intressant att fungera över relationen mellan den lilla och trygga klanen - Kräftan - och hur denna lilla människotyp per definition måste mörklägga de större sammanhangen - Vattumannen i åttonde huset - för att inte känna sig snuvad på sin livsuppgift. Falkgengrens giriga sinne, "för mig och mina kompisar i styrelsen", tvingar därmed in Vattumannen i det åttonde huset för andras pengar. 

Eftersom detta onda hus som söker livnära sig på andras medel har sin härskare Saturnus ute i sjunde allianshuset, ser man att Falkengren och hennes sort har en osviklig förmåga att alliera sig med folk att likt en vampyr suga livet ur. Med Saturnus förankrad i resurskontrollens Stenbocken på just sagda sätt blir hon en sinnebild för den perfekta bankdirektören i en tid  då bankerna blivit helt moraliskt bankrutta och i praktiken är vår tids superkriminella. 

Det hade varit märkligt om man INTE hittat Falkengren i VW-styrelsen! Inte konstigt att hon "duckar" nu, hon är naturligtvis skyldig som synden, hon med.

Missa inte att Venus i Väduren kan läsas ungefär som glassreklamen för Magnum: "Jag och mina pengar". Och var finns disponenten Mars? Jo i Fiskarna som är illa tilltygade av sin herre Jupiter i korrupta åttonde huset. Sådana här indikationer finns i massor av horoskop, men den lilla människan får sällan eller aldrig chans att förverkliga sina sämsta potentialer. Det är därför folk som Falkengren eller den sparkade VW-chefen med sitt hårresande primitiva horoskop uppvisar en så klen karaktär om man skrapar bort den professionella jargongen och tar av dem deras dyra kläder.

Inga kommentarer: