Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 juli 2015

Grekerna och deras tortyrmästare Kapitalet




Tar man Aten som utgångspunkt för öppnandet av de grekiska vallokalerna resulterar detta horoskop för folkomröstningen.

Vilket sällsynt mörker, med Satans axel (2a huset för egna pengar och 8e huset för andras pengar) aktiverad av den mest giriga och hackordningsorienterade zodiakaxeln (Kräftan/Stenbocken). Här är Månen (folket) och Venus (pengar) och Jupiter (våldsamt stora pengar) sammanbundna, medan fiendens sjätte hus är en av Satansstjärnan korrumperade Överherre (Saturnus). Det är inte så svårt att lokalisera Trojkan i det här horoskopet.

Men nu är frågan Folket och deras grad av sadomasochism. Vill de fortsätta under den onda tyrann och slavdrivare som är de rika bankirerna som sedan begynnelsen våldfört sig på EU-konceptionen?

Tyvärr ser det som om ja-sidan vinner, det blir fortsatt tortyr från de rika djävlarna i Europa mot de svaga och därmed har Europa tagit ännu ett steg mot fullskaligt inbördeskrig, ett krig som kommer att utkämpas på gatorna mellan "de som har" och "de som inget har".

Folkets röst betecknas av ascendenthärskaren Merkurius som passande nog representerar tankens vokala eller skriftliga uttryck. Men Merkurius är bortrövad och stoppad i fängelse i det tolfte huset för (fortsatta) världsliga bedrövelser och förluster. 

Venus är märkligt komplex när Tvillingarna stiger i öster. Essentiellt är Venus god och det indiska schemat med planeternas verksamma natur, deras karaktär beroende av vilka hus de tillfälligtvis äger (och kanske besmittas av). Hur kan hinduerna ha kommit fram till att Venus fortfar att vara god även i sin verksamhet trots att den borde vara besmittad av det onda tolfte huset som den tillfälligtvis äger (genom Oxens tecken)?

Jag har osäkert nuddat vid ämnet några gånger redan, men vill den här gången föreslå en mer komplex situation som jag tror indierna hade i åtanke när de gav sitt omdöme. Venus äger också det alltigenom goda och tursamma femte huset (via Vågen) och synergin mellan de två Lufttecknen, Tvillingana i öster och Vågen i femte, är så stark att de förmår neutralisera det förlustbringande tolfte huset. Faktum är att Tvillingarnas tecken är känt som något av en älskare (se tidigare resonemang om Mithuna/det älskande Paret) och påminner man sig en mindre känd indisk tradition om det tolfte huset, "huset för sängkammarens hemliga nöjen", börjar man ana att Tvillingarna - av alla tecken - är det som förmår vända den onda förlusten i tolfte till något gott. Tvillingarna för kärleken (Venus) till de förlusttyngda.

Så hur kan då säga att grekiska folket kommer att tacka ja till mer tortyr från det onda EU? Helt enkelt för att den Stora Förmögenheten (Jupiter) är de onda rika människornas synsätt för Tvillingarna i öster, Jupiters expansion och ständiga "mer mer mer" (särskilt i begärsfyllda Kräftan) kommer att representera de onda Finansinstitutionerna och inte det grekiska folket. Den alltigenom god Venus umgås i riktigt dåligt sällskap och påverkas negativt till att bli en sadomasochistisk hora. Tillräckligt många greker är tillräckligt dumma för att vilja vara kvar i EU för att tortyren ska fortgå.

Man ska heller inte missa första husets budskap: Mars och Solen stiger, båda är planetära vänner (har båda Eld-natur) men båda är verksamma illgörare för Tvillingarna (och dess Merkurius som satts i tolfte husets fängelse därför att disponenten Venus, fastän god, blivit en hora i minglet med de Mycket Rika och fallit in i den sataniska axeln som enbart rör materiella frågor).

För en verksamt ond Mars i första huset kan man påminna sig Fredrik Reinfeldt som just innan han smet från politiken hävdade att han skulle slåss intill döden för förtrycket av de sjuka och arbetslösa, hans och moderatmonstret Littorins så kallade "arbetslinje". Vi ser därför en soluppgång med Mars som i någon mån återspeglar samma hjärtlösa syn på svaga människor. 

Jag bröt förra året umgänget med en it-nisse från en tidigare karriär eftersom hans födelse i soluppgången i Tvillingarna exakt lät - i tanke och tal - som den onda budbärare som istället för att vara oberoende, som medlare eller som budbärare, har tagit parti för Ledningen. Mannens inskränkta hjärna lät exakt som Svenska Dagbladets ledarkrönikor och Luftelementet till trots fanns ingen genuin tankeförmåga. (Saturnus blockerade hans soluppgång från 11e idealhuset vilket gav en seriöst trångsynthet och oförmåga att tänka utanför lådan.) 

Jag har tidigare diskuterat hur vissa tecken har få planetära vänner och Tvillingarna och Fiskarna tycks verkligen inte tillhöra den breda folkligheten - se bara Åsa Romsons dåliga opinionssiffror, Solen i Fiskarna och Månen i Tvillingarna! Det är inte mer fel på Romsons tankar än någon annan politikers, utan bara svensk mobbningsbeteende att hon lyfts fram av särskilt Aftonbladet, Sveriges både största och ondaste tidning.

Beträffande folkomröstningen har vi alltså en remarkabelt svag soluppgång där krigsglödens Mars (på gott och ont) dämpas av Solen som är mer stabil men likväl en narcissistisk illgörare i första huset - Mithuna, det älskande gudomliga Paret ägnar sig åt REN kärlek, inte Solens dominanta översitteri! Att disponenten Merkurius är fängslad i det världsligt ineffektiva tolfte dämpar således lystern i denna onda soluppgång, men är en reduktion av något i grunden ont ett omen att jubla över?

Dessa är de enda hörnplacerade planeterna och således horoskopets dominanta budskap: Merkurius i 12e tecknar förlust eftersom kärleken valt att alliera sig med den onda Storfinansen. Grekerna är lika vettlösa som svenska folket och fortsätter tro på en livsstil och ett politiskt system som alltid kommer att svika dem. Den rike mannen har för länge sidan kapat demokratin men folk är antingen för dumma eller för ointresserade av omvärldsbevakning för att förstå vilket lögn de lever inbakade i.

Astro-tekniskt är horoskopet för folkomröstningen ytterligt intressant. Se vilken mängd placeringar i zodiaktecknens tjugonionde och trettionde grad! Ascendenten och Jupiter 29 och hela tre planeter i 30e graden slåss i ett slags "planetärt krig" om vem som ska få vara atma karaka, symbolen för "det den grekiska själen åtrår". Något säger mig att detta är en helt perfekt indikation om sakernas faktiska tillstånd.

Som läran om planetärt krig lyder vinner den planet (exkluderar sol eller måne) som tronar högst på himlavalvet i sitt tecken. Latituderna för kombattanterna är dessa:

Merkurius i 30 Oxen:  -1°26'
Venus i 30 Kräftan:    0°0'
Månen i 30 Stenbocken: 3°17'


Den ansiktslösa folkmassans planet Månen krigar inte och dessutom är detta inte skolbokens typ av planetärt krig.. Överför man graha judha-resonemanget vinner ändå Månen kampen, inte minst som den assimilerar allt och gör även fienden till sin vän. 

Folkets begär är också folksjälens åstundan. Så passande. Men Månen befinner sig i det onda åttonde huset där psyket är höljt i mörker och det förflutnas omedvetna styrning av begären. Månen i Stenbocken är helt fixerat vid att äga och besitta (som individ eller indirekt genom maktpositioner). 

Men eftersom folkets disponent Saturnus OCKSÅ befinner sig i ett av de onda husen, inser man resignerat att detta folk inte vet sitt eget bästa utan är helt derangerade av de materiella omständigheterna. Därför kommer, så långt får en känsla av det här horoskopet, ett gäng dårar att rösta ja till mer terror från Kapitalismen. Det är en sorglig tid på Jorden just nu, för tidigt för organiserad slakt på den handfull djävlar som håller mänskligheten gisslan i en blodig global statskupp men en Tid redan så långt fortskriden att det mänskliga lidande även i Väst nu är påtagligt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man inte läsa Saturnus placering i sjätte huset som något väldigt positivt: den besegrar ens ovänner?

/Specsavers

Seaward sa...

Jupiter är segraren och lagerkransen. Jupiter uppfyller och tar sig i uppfyllelsen förbi de (snäva) gränser den onda plågoanden Saturnus sätter.

Fredrik Reinfeldt hade Saturnus i Vattumannen i sjätte och där resonerade jag att han såg det socialdemokratiska (kollektivistiska) samhället som sin fiende. Men Reinfeldt lyckades aldrig besegra den svenska modellen, bara trasa sönder den rejält. (Sveriges öde är inte helt avgjort än…)

Anonym sa...

Jag är rädd för att det blir ett grekiskt "ja" till EU.... Själv så hoppas jag att grekerna har stamina nog att säga just NEJ. Om det blir ett "ja" så blir knappast situationen bättre för dem, tyvärr.

Anonym sa...

EURON skulle det vara....just det.

Nej, I det här fallet så kan man titta på Sverige och säga att vi är med i EU men än så länge inte med i Euron. Det har än så länge varit ett bra val.

Havsörnen sa...

"Nej" vinner. Farage, Le Pen och Jonas Sjöstedt hyllar det grekiska folket och skickar välgångsönskningar. Kul att nyliberalerna får en stövel i ansiktet både från höger och vänster! :-) Nu hoppas jag att britterna lämnar EU-skutan nästa år. Rör om i grytan bara.

Dygns-AC ger Vattumannen i första huset, Solen i femte, Månen i tolfte, Saturnus i tionde. Högsta goda Venus och goda daimonen Jupiter ockuperar sjätte. Hur modifierar det din tolkning?

Seaward sa...

Modifierar inte eftersom det är ett helt annat horoskop. Jag praktiserade lite svart magi här, och åkallade universums goda krafter genom att måla upp ett värsta-scenario :-)