Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juli 2015

EU är nu officiellt Guds fiende




Från det som var hjärtat av ett kristnat Europa med mänskliga värderingar har återigen den brutala german stigit fram som antikens resenärer berättat om i föga imponerande ordalag. (Primitiva, utan kultur eller klass, och, som sagt, brutala.)

Innan rovkapitalisterna under EU:s flagg förnedrade Grekland fanns en tid i Sverige då barn faktiskt lärde sig om Bibeln i skolorna. Här är liknelsen om den oförsonliga tjänaren:


Slaven kastade sig till marken och bugade inför honom (hans herre) och sade: "Ha bara tålamod med mig, jag ska återbetala dig allt." Slavens ägare kände då medlidande, frigav slaven och avskrev hans skuld. 

Men den slaven gick ut och sökte upp av en av sina medslavar som råkade vara honom skyldig 100 dinarer, grep tag om honom och sökte strypa honom medan han sade: "Betala tillbaka det du är skyldig mig!" (Evangelium enligt Matteus 18:26-27)

Den förste slavens herre är förstås den högre makt som alltid låter människorna starta om. Slaven själv är den onda europén koncentrerad till bankfolket och storfinansen som äger EU. Jämför bloggens granskning av vinstarbetaren Jungfrun och tecknets sjätte hus, livegenskapens, olyckans och fiendskapens hus.

Tyvärr, när den här nyheten kablats ut över hela världen kommer ännu fler terrororganisationer att övertygas (med rätta) om var världens ondska frodas, och den som med religionsspråk blivit stämplad som en Guds fiende ska inte förvänta sig någon nåd. Det kunde Nya testamentets liknelse ha lärt oss om vi ägnat den texten lika mycket tid som aktiemarknaden. 

Jag kan bara ge gamla hederskulturer rätt här, ett resonemang som också dödsstraffet i USA bygger på. Under vissa omständigheter kan man förverka sin rätt till livet och den rätten till sin egen existens har EU nu förverkat. Det lindriga sättet är att EU börjar avvecklas (bryta samman!) genom att i nästa steg Storbritannien tackar för sig. Det smärtsamma sättet kan vi inte ens föreställa oss än.



PS. Total skuldavskrivning var en beprövad och väl fungerande metod i gamla tider. Men som bloggen konstaterat lyssnar inte Hydran - den näriga Vattensjälen - till förnuftsargument. Den måste bekämpas, som Sankt Göran slogs mot Draken. Se också den esséisk-kristna Jubiléerboken som bygger på det gamla temat om skuldavskrivning och befrielse av slavarna. Kristendomen var en gång i tiden anti-kapitalistisk! Var finns den ambitionen nu?

Inga kommentarer: