Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juli 2015

Den onda EU-dignitären Schulz




EU-parlamentarikern Malin Björk (v) pekar i AB ut en särskilt ondskefull maktmänniska som sökt störta grekernas folkvalda vänsterregering genom sina uttalanden: själve presidenten för Europaparlamentet Martin Schulz!

Ibland känns det som om bloggen korsat sina egna spår så många gånger att varenda astrologisk ingrediens hunnit figurera båda på mörkermänniskornas sida och hos dem av den goda viljan. Det tog inte bloggaren lång tid att upptäckta hur "kriminella" horoskopen för jurister såg ut och han rationaliserade detta som att allt annat vore märkligt med tanke på att yrkesgruppen ägnar hela sitt liv åt skurkstreck, antingen som försvarare eller som åklagare.

När Vattumanens princip (Folket) inte fungerar
är det adjöss med förståelsen för demokrati


Vid en snabb anblick skulle man kanske vilja placera den onda Martin Schulz bland de goda. Har han inte samma idealistiska och starka axel mellan folkets Vattuman och ledarskapets Lejon som den socialdemokratiska Nobelpristagaren i ekonomi där jag nyss gav samma inspirerade och ideologiska Luft & Eld-axel högsta betyg. 

Se: "Ett skamfullt ögonblick i Europas historia"

Schulz har därtill axeln aktiverad via sinnelagets Måne och välviljans Jupiter oden senare, den Stora Välgöraren, nuddas av "kungamakaren" Regulus. (Som sagt: president för Europaparlamentet).

Men tittar man en gång till på Schulz karta ser man att den här axeln skiter sig därför att psyket (Månen) är skadad genom den hatiska eller sociala störning som drabbar när ideologins Vattuman har sin härskare Saturnus i Skorpionen, ett tecken som vägrar delta i Vattumannens sociala natur. Det är lätt att se Schulz agera ut den här egna psykiska störningen i mötet med motsträviga greker och hur han skuldbelägger dem.

 Vad han inte ser eftersom han är sinnessjuk (ja, maktmänniskor är rötäggen) är att det är hans egen mobbningsinstinkt som driver honom. Av alla sliriga möten mellan irrationella Vatten och rationalitetens Luft är nog Skorpionen/Vattumannen den mest problematiska. Här finns mänsklighetens mest fanatiska hatare och galna ideologer och det förvånar inte det minsta att hitta "det sociala utstötningssyndromet" hos just den EU-höjdare som sagt de saker han sagt.

Sedan är det alltid roande att ta fram färgkritorna och kludda hans karta SVART som synden. Så tråkig svensk politik blev sedan ärkedjävlarna Borg, Reinfeldt och Hägglund försvann! Dessa ulvar i fårakläder som förstörde och sålde ut Sverige rejält innan folket lamt tackade nej till an akt ytterligare. De hade alla tre storkorset i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), vilket enligt den mustiga indiska mytologin tecknar fullständigt vansinniga människor, så fast i sina egna tankemönster att ett nådaskott är enda sättet att rädda världen undan dem. 

Att så få såg förre statsministerns attitydbundna galenskap beror naturligtvis på svenskarnas ytlighet. Den självtjänande men pimpinätta Jungfruascendenten var allt man såg, och den falska ascendenten är fena på att manövrera allt till sin fördel om inte härskaren Merkurius är urstark. Och det var den inte i Reinfeldts fall (Merkurius fånge i onda 12e huset).

Martin Schulz födelseklockslag är okänt, men månascendenten - när Månen ligger i ett av de Mörka tecknen - ger naturligtvis det värsta tänkbara svarta korset. Man är en levande spridande av digerdöden och ser man inte det i hans blick. Ibland tror jag faktiskt bokstavligen på talesättet, att ögonen är själens spegel. Jag blev fysiskt illamående när jag tittade efter ett foto på Schulz att illustrera det här inlägget med.

Ska man utifrån månascendenten gradera de många och starka och i omedvetenhet höljda planeterna (omedvetenhet=fixerad och rigid natur), kan man direkt räkna bort välgöraren Jupiter. Enligt spelreglerna har den sin svagaste världsliga position i dödens väderstreck väster (så dags att börja expandera när dagen redan är slut...). Vi talar symboliskt här!

Månen är inte mycket att säga om i öster eftersom det ju är en månascendentskarta. Återstår då den Mörka hörnplacering som dessutom är den mäktigaste av dem alla: det tionde makthuset. Och se vad som pågår där: despoten Saturnus med den galet äregiriga Rahu och hela tionde huset är korrumperat av Satans stjärna (Algol) som tar sig in i denna onda människa via just hans psykes disponent Saturnus. Se hans blick igen och se ren Ondska! Jämför denna Saturnus/Algol med situationen i horoskopet för Svenskt Näringsliv...

Sådana här är alltså de människor vi ger vår makt till att missbruka. Fy fan.


Tillägg.

Direkt efter det här inlägget läser jag ett rapsodiskt porträtt av Sommarprataren Nina Hemmingsson, som verkar vara en fantastisk människa. Kartan hennes är nästan lika SVART som galningens här ovan, men med en fenomenal detalj som bryter upp mörkret:



Tänk om det enda budskapet varit det "sociala utanförskapet" - här illustrerat av att identitetens Sol i sexualitetens Skorpion skär ihop genom att disponenten står i kategoriska Vattumannen (mamman smög med sin homosexualitet under hela Ninas barndom). Men se så snyggt kombinationen Vattuman och Vädur har en klockren kanal på högre höjd än så. Månen/sinnet drivs av Mars som i relation till psyket är kärnfriskt. Mer än man kunde säga om Martin Schulz!

Inga kommentarer: