Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 mars 2014

Stationär Mars - på randen till ett krig?



På sistone har krigaren Mars saktat ner i sin bana på himmelen och slutligen blivit stationär i fredsbevararen Vågen. 

Jag noterar att samma dag som som krisen intensifieras, den 1 mars, vänder slutligen Mars och går retrograd. En liten sökning med stickprov var timma visar att detta händer cirka 18.30 på kvällen lokal tid i Kiev.


Range of search: 1.02.2014 - 1.04.2014
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ma.r

Realization intervals (begin - end):
 1.03.2014 18:00 (GMT+1) -  1.04.2014  0:00 (GMT+1)

Mars beteende i skyn är en bekräftelse av ett ämne som flyktigt passerade förbi på bloggen för bara två veckor sedan!

Se: Stillastående planeters tunga inverkan

Det är nog så intressant att notera Mars vändpunkt just detta dygn, men naturligtvis ska transiterna och då kanske särskilt Saturnus (gränsdragning) och Mars (krig) studeras relativt Ukrainas nationalhoroskop.

Som vanligt är den här länken till nytta, informationen är en åderlåtning av Nick Campions dyra verk om nationers horoskop. Jag räknar om Ukrainas tropiska horoskop till siderisk zodiak:

Ukraina - så frihetsbesatt att det vänder till sönderfall?

Orange Eld och brutal brun Materia (Jord). Ett så extremt horoskop och hur passande att landet redan gått igenom en "orange revolution"! I synnerhet krigaren i tionde huset för suveränitet rör in orange eller eldröd Eld eftersom krigaren disponeras av Merkurius som befinner sig i Lejonet.

Mars i den här positionen är inte helt lycklig för den antyder en krigsherre som kommer som en potentiell invadör. Tanken var brittiske astrologen Charles Carter men här instämmer den indiska astrologin med dess spartanska aspektschema eftersom det är Mars som äger just den störande nittiogradersvinkeln som här angriper frihetsascendenten i Skytten.

Landet föddes således i krig om sin suveränitet och kommer tyvärr att hotas gång på gång.

Snopet nog aspekterar varken Saturnus eller Mars sina placeringar i nationalhoroskopet för närvarande. Inte om man jagar enkla och lättbegripliga gradexakta förlopp. Däremot delar transiterande Mars och Saturnus just nu Vågens tecken och samverkar enligt indisk astrologi (fast inte lika starkt som om de befunnit sig i tät konjunktion). Därför kan man trots allt säga att den samlade verksamheten i Vågen via Mars kastar en nittiogradersaspekt framåt och träffar Saturnus i Ukrainas horoskop. 

Det är faktiskt en giltig transit från idealens eller ideologiernas hus och riktad mot Ukrainas andra hus för nationella resurser. Krims premiärminister har bett Ryssland om hjälp för att bevara jämvikten (Vågen).

Jag noterar att det är skymning för frihetens Jupiter, Ukrainas ascendenthärskare, förra året och detta. Dess retrograda placering vid descendenten är dess världsligt svagaste placering och skulle därför kunna teckna ett dåligt hälsoomen för landet.





Det är också nymåne ("projektstart") i Vattumannen - opposit landets egen självständiga Sol-Lejon. Här opponeras den ensamma och starka från Vattumannen som tecknar en organiserad helhet. Carl Bildt kacklar just nu om att Ryssland försöker inordna Krimhalvön som en del i sitt rike, och visst, symboliken är inte helt tokig. Nationalhoroskopet lider av två oppositioner just nu, den mer utdragna från Jupiter och den akuta nymånen igår och idag.

Men tar man Mars retrograda rörelse på allvar börjar den ikväll backa från den förfärliga konjunktionen med girighetens demon Rahu som förstärker Venus i det expansiva nionde huset. Krigsplaneten dämpar sig i förhållande till Rahu, demonen som villa mäta sig med gudarna. Ska man tolka det som att krisen bedarrar från och med ikväll då Mars går retrograd?

Jag är inte kunnig i politisk astrologi, men sådana här stort uppblåsta händelser i medierna väcker faktiskt en viss nyfikenhet.



*****


Tillägg söndagsmorgon 140302

"tros att ha"... svensk läs- och
skrivförmåga är inte vad den varit
Det ser ut som om Ukraina undgår ett än värre krigstillstånd än landet befunnit sig i alltifrån torgkravallerna. Detta är i linje med den retrograda Mars som nu backar bort från demonen Rahu. 

Det betyder också att Carl Bilds hundgläfsande representerar fel synsätt. Hela den svenska nyhetsrapporteringen verkar skev och vinklad ur USA-perspektiv. Aftonbladets "krisen på 30 sekunder för dummies" (sådana som bloggaren) påminner om att ryssarna har en månghundraårig tradition i den här självstyrande provinsen i Ukraina. 

Så vad morrar "den mellanstora hunden med en stor hunds attityd" om? Hela AB:s kommentarspalt är full av svenskar som minns vilken stormakt som bombat sönder Afghanistan i "kriget mot terrorn". Det är väl Carl Bildt - och vapenexporterande Sverige - som är terroristen om någon.

Inga kommentarer: