Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 mars 2014

Så statsministern ljuger i tid och otid... Inget nytt under solen!


[Det har hänt att jag angripit tangentbordet och skrivit ur mig ett ämne bara för att senare under dagen upptäcka att någon annan krönikör tidigare samma dag publicerat samma tanke. Jag tror det här med Världssjälen att göra. Den här gånger förekom jag dock Vatikanens fd. svenska representant i DN med 30 minuter. Det hon benämner "nedsippringsteorin" förekommer även i det följande.]


Det är en ny skandalbok på väg som måhända kommer att få mer djupgående följder än när seniormoderaten hoppade av och i "Knapptryckarkompaniet" beskriv den tvångets och ofrihetens stämning som drabbat partiet efter remejken och Reinfeldts trontillträde.

Ekonomijournalisten Karolina (ja en finansdeckare till med detta namn) Palutko Macéus är på väg ut med "Det är jag som äger Carnegie" som - för vilken gång i ordningen? - ertappar Fredrik Reinfeldt som en ynkrygg som tar det säkra för det osäkra och ljuger när han inte har riktig koll eller söker mörka de oegentligheter som blivit en andra natur för folk av hans sort (AB). Folket som fallit för närigheten eller människans lägre natur.

Jag blir förstås nyfiken på den här kvinnliga detektiven vars intensivt betraktande blick jag knappt sett sedan den hypersynske sanningssägaren och transmediet Edgar Cayce (1877-1945). I Sverige kan man med framgång söka brottslingarna inom finans- och bankvärlden, och deras korrupta politiska hantlangare. TRUE CRIME. Det har nog nästan hela folket förstått nu efter åtta år med bankernas fallskärmar och regeringen Reinfeldts huvudlösa vanstyre.


Hyper-klärvoajans!

Karolina P-M visar verkligen prov på sitt soltecken i dess esse - för vad är Skorpionen om inte den som rotar i dyngan och hittar smutsen!!! Det troligen perfekta tecknet för en privatdetektiv eller en renhållningsarbetare. Men glöm inte moderata utrikesministern Carl Bildts Skorpionascendent - de är också experter på att mörklägga vitala fakta i ett mål...


Dissociationssyndromet, syndabockar och mörkläggningar
- ett innehållsrikt horoskop för den med folkets väl som sin bas.

Det som driver det här horoskopet är förstås ett exceptionellt rättspatos. Sällan har jag sett ett horoskop dra så stor nytta av den generellt positiva harmoni som rådde mellan tillväxt och kontroll (Jupiter och Saturnus) som 1974 året för det "socialdemokratiska" och gällande svenska nationalhoroskopet. Karolina föddes på hösten men det viktiga är att psyket eller Månen står i upptäcktsresandens Skytten och hämtar kraft från sin härskare Jupiter, som välviljans planet utmärkt placerad i det samhällsorienterade Vattumannens tecken. Det som är gott för folket som helhet, kommer också den enskilde till den. 

Notera hur Djävulen korrumperat den här sanningen genom sina verktyg så att det nu är Näringslivet som påstår att bara ägarna får sina feta vinster ska minsann brödsmulor trilla ner från bordet till medelklassen som krälar runt i ett allt osäkrare samhällsklimat där Borg och Reinfeldt rivit bort alla skyddsnät för att tillgodose Rovkapitalisternas allt gamigare skränande efter mer av sagda vinster.

Eftersom låga människor inte kan tänka utanför ramarna sitter de fast i Borgs och Reinfeldts ekonomism och kan inte förstå att det är mycket lätt att bygga det goda samhället så att det kretsar kring Vattumannen - Människan - istället för Djävulens glimrande penningar. Men det är en annan historia.

Här ser man den mest fenomenalt klara intellektualitet på himmelen och därtill en förmåga att tänka som helt står i Människans tjänst (minns romaren Manilius som under det första århundradet kan ha varit den första att påpeka att det babyloniska systemet tycktes rymma en triad som representerade mänskligheten: Tvillingarna, Vågen och Vattumannen).

Sanningssägaren Karolina har en förnämlig formsäkerhet (Saturnus) baserad på en faktaplanet som står i avvägande Vågen. Formsäkerheten stärks av att Uppfyllaren (Jupiter) står i världsalltets tecken Vattumannen och såldes fyller hela luftrummet. Notera hur Jupiter i indisk astrologi ensam representerar det femte elementet AKASHA (Eter) ett element som fanns innan världen formades av de fyra elementen och som därför existerar av evighet. I AKASHA lagras världsalltets (inklusive människornas) handlingar och det är ur denna summa av alla handlingar (karma) som en ny värld (sammansatt av de fyra elementen) så småningom tar form.

Man kan på astrologiska grunder hävda att Karolina Palutko Macéus har ett psyke som representerar den gudomliga vedergällningens princip. Hon är inte bara informerad som få, utan hon har av ödet också utsetts till att vara Sol-Skorpion. spjutspetsen som slutligen sticker hål på det totala luftslott som varit Nymoderaternas åtta år vid makten!

För hur kan man annars förstå Satans stjärna i författarens horoskop, än som den hon riktar in sig på? Det är Fredrik Reinfeldt som är den alltigenom Onde, Han utan någon som helst vision ("visioner är farligt") - han som av evighet parasiterar på människors biologiska energi genom att förslava dem i ett materiellt spel där alla förlorar. Bara Djävulen - denna världens herre - lever vidare från generation till generation och fortsätter utöva materialismens och ekonomismens våld på människosläktet.

Här finns en ful dissociation i horoskopet som antyder just Lögnens ande. Faktum är att den är stark på himmelen genom den ömsesidiga receptionen mellan sluga rationalisten Mars i Luft-Vågen och instinktiva Venus i Vatten-Skorpionen. Men eftersom ett Chandra lagna-horoskop tar individens psyke som utgångspunkten - det är i själva världen den fallna delen av Världssjälen som tecknas av Månen, den del som står planeten Jorden närmast - så är Karolina det starka jupiteriska och samhällstillvända psyket som här studerar ett korrupt ledarskap. Ja, i någon mån gräver hon sin egen grav (Solen i Skorpionen) genom sina avslöjanden, för bortom den ljugande Reinfeldt finns hela den dolda ekonomiska eliten som driver det här demokratiska skenskådespelet. 

Hon mopsar sig mot ingen mindre än den gigantiska ekonomiska Hydran, mot Vattenelementet eller den lägre Naturen med dess simpla och blinda drift att bara säkra det egna livet (och de egna privilegierna). Det kanske är detta som är den djupaste förklaringen till att bloggen funnit störningarna så svåra mellan Luft och Vatten, Luft är idealen, och Människan är ett väsen som hör hemma i en högre dimension. 

Vatten är det negativa sug som derangerar hennes högre tänkande när kroppen börjar väsnas och magen börjar kurra. Människan har dessutom i sitt att bygga vansinniga luftslott där hon upplever hoten från den kurrande magen och otryggheten. Fredrik Reinfeldt med Sol i Vatten och Måne i Luft är urtypen för en som skapar falska skräckscenarior ("det sovande folket") och sedan sätter till verket att med fascistoida eller åtminstone människohatande politiska ingrepp försöka besvärja sina egna inre demoner. Naturligtvis har svenska folket sin skuld till att en sådan falsk galning kunde få makten....

Notera hur det utifrån Månens eller psykets perspektiv är en Sol som hålls gisslan i den onda daimonens tempel (12e huset) som hon går till angrepp mot: ett ledarskap som inte är friskt. Månhoroskopets utgångspunkt är dock stabil: Månen disponeras av Jupiter som när Skytten ockuperar första huset är verksamt neutral. Men det räcker, för den är ju den Stora Välgöraren! Faktum är att också Månen är verksamt neutral när Skytten har första huset, så man kan säga att det är en neutral rapportör och inte någon skönmålare (Jupiter tenderar ju att se det positiva, precis som avgränsaren Saturnus ser ett halvtomt glas).

För Uppfyllelsens och godhetens Skytten utövar naturligtvis "Gränsen" eller Saturnus en oändlig lockelse och anger expansionens inriktning. För uppfyllelse innehåller också löftet om just ett gränsöverskrivande. Jupiter som religion och filosofi lär människan att det finns något mer, bortom den gräns där Saturnus istället har namnet Döden. I det här horoskopet är det därför passande att hitta den sanningssökande, jupiteriska Månen i en kreativ opposition med den både naturligt onda och här också verksamt onda Saturnus.

Vi talar om en ond övermakt och gränsdragare som i Tvillingarnas tecken uppenbarligen ägnar sig åt falsk kommunikation (Tvillingarna = kommunikationens tecken). Bloggen har studerat Fredrik Reinfeldts horoskop ut och in och det är uppenbart att han har påfallande problem med sanningen, eftersom en låg och närig människa som är svårt insnärjd i sitt eget fantastiska ideologiska luftslott inte har någon som helst orientering mot Sanningen. Han och nymoderaterna lever ut den falskaste och mest patetiska av alla drömmar: att leva loppan som de sekulära konsumtionsvrak de är, och försöker låtsas som det inte existerar en större verklighet utanför sina portkodsskyddade små revir.

Inga kommentarer: