Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 mars 2014

Rekorddygn för Sideriska

Vanligen brukar antalet sidvyer under ett dygn ligga ganska jämnt på mellan 500-600. De tillfällen var lätt räknade då 1000-strecket sprängts - det var på den tiden (före 2013) då dagstidningarna generöst bjöd på plats för svenska bloggare att tycka till i ämnet.

Det är därför typiskt att det var just ett av de sällsynta tillfällen då DN alltjämt kopplade på bloggmöjligheten som gjorde att det vasst betitlade inlägget "Kvinnlig vd den goda kvinnlighetens förrädare" blev en miniviral historia. Det hände igår, när 2000-vallen för första gången spräcktes, efter att inlägget under några dagar haft en lite högre tillströmning än normalt.


Om man ser en blogg som en förlängning av en bloggare är det uppenbart hur exakt astrologin faktiskt fungerar. Här är rekorddygnet där midnattsslaget naturligtvis tjänar som den här entitetens födelse.




Givet astrologiämnets otillgänglighet och särskild den är bloggens vinkling, är det naturligtvis ett framgångshoroskop. Det seende ögats Sol i viktiga femte huset plockas gradexakt upp av Vågascendenten i 27 graden. Solen symboliserar alltid milstolpar där Månen representerar vardagslivets lunk (och större eller mindre förtretligheter av trivial natur).

En kvinnlig vd som så totalt överger det bättre könets inbyggda känsla för måttlighet (Venus) är dock en milstolpe i sig och horoskopet visar också den giriga demonen Rahu med Mars i öster samt samma onda förmögenhetsplanet i nionde huset för "min gud" som hos Fredrik Reinfeldt. Det är sannerligen ett spektakulärt dygn som dock medierna ägnade att lamentera en plötsligt funne nationalhjälte, en utrikeskorresponstent som sköts ihjäl i tjänsten.

Men en blogg är som sagt förlängningen av en bloggares känselspröt, och kan det bli tajtare än att Sideriskas författare föddes då Tvillingarna steg i öster och han har sin ascendenthärskare Merkurius i viktiga femte huset i Vågens... 27 grad ?!



Så om gårdagen var en mindre milstolpe för den här mikroskopiska bloggen återverkade det direkt på skriftspråkliga medieplaneten Merkurius i bloggarens femte hus för lek och skapande aktiviteter. Snyggt jobbat, stjärnor!
  

PS. Inlägget i fråga visar "bara" 168 i statistiken men det verkar som om uppdateringar hela tiden justerar siffrorna så att det bara är en ögonblicksbild av nuet man ser.

Inga kommentarer: