Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 mars 2014

Korrupte Janukovytj - Ukrainas svar på svenska moderater


Så (oärligt) rik och ändå så butter uppsyn

När jag tittar på horoskopet för den ofattbart korrumperade (AB) landsflyktige ukrainske presidenten - Carl Bildts mått på framgång och "demokrati" i det forna öst - slår det mig hur mycket kartan liknar Nya Moderaternas!



Den korrupte och självtjänande presidenten har psyket/Månen i ego-principens tecken Väduren och dess härskare i självtjänandets och vinstjaktens tecken Jungfrun. Använder man Månen som en slags psykets ascendent och utblick över världen landar Mars dessutom i just Jungfruns naturliga hus där sjukdom och fiendskap och andra olyckor frodas - allt pga människans sjuka gudsfrånvändhet och vilja att profitera på det jordiska! 

Jungfruns grundsymbol ges av jordbruk som maximerar vinsten. Den unga flickan är ett senare tillskott som har flutit samman med symbolen. Tecknets äldsta kända namn, det babyloniska "Plogfåran", avslöjar direkt varför t.ex. indisk astrologi håller de tre Jordtecknens hus för att representera materiella resurser.

Solen har väldigt lite med moral att göra, och här har uppenbarligen bara den intellektuella smarta kombinationen av Sol och Merkurius i Tvillingarna verkat som motorn som drivit på den inneboende korruptionen och instinkten att vilja berika den egna personen. Tvillingarna är inte heller världens mest moraliska tecken, även om jag hellre placerar merkantilismen under Merkurius negativa härskarläge i Jungfrun.

Nya Moderaternas horoskop (f.n. fyra inlägg) har samma sjuka psykiska orientering mot ego och vinster för bara den privata delen. Men det horoskopet har kombinationen vriden sex tecken så att egentjänandets Jungfrun är (fysiskt) ascendenttecken och den egoistiska instinkten ockuperar korruptionens åttonde hus. Samma skit, uppenbarligen. 

Jag undrar om svenskar i borgerligheten faktiskt förstått vad regeringen Reinfeldt ägnat sig åt - korruption av exakt samma typ som Ukrainas president. När får Sverige en egen organisation liknande den AB nämner, som "har fullt sjå med att kartlägga den politiska elitens stöld av medborgarnas pengar"?

Bonusspaning. Andra med Månen i Väduren disponerad av Mars-Jungfrun och med den solära motorn lagd i fakta- och skriftspråkliga Tvillingarna bland över 8000 sparade kartor.

Ja, jag formulerar mig som ovan för att jag direkt ser författarnamnen Marcel Proust och Barbara Cartland båda ikoner som författare, Proust bland snobbar och Cartland för hennes kopiösa mängd romantiska kioskböcker som sålt hur mycket som helst över hela världen. 

Tänker efter en smula inser man att båda två måste ha lidit av den exceptionella egocentrering som vi noterat här. Proust var både homosexuell och hade att akut överlägsenhetskomplex - är det också så man borde beskriva den nymoderata psykologin? Homosex = att bara älska sådant som är precis likadant som en själv? (Det skulle förklara en politik som uttryckligen trakasserar medborgare som inte är lika lyckade som en moderat.)
  • Marcel Proust;10.7.1871
  • Barbara Cartland;9.7.1901
  • Victor Janukovytj;9.7.1950
  • Roland Kotlar;24.6.1965
  • Katarina Svensk;25.6.1965
  • Pamela Anderson;1.7.1967
  • Debee Ashby;2.7.1967
  • Tamara Spiric;7.7.1980

Kotlar passar perfekt med Ukrainas korrupte president, han tvingade dottern att spela psyksjuk och ertappades som bidragsfuskare. Ytterligare en illustration av typisk moderat mentalitet - utnyttja systemet men skrik högljudd och peka på andra som kallas bidragsfuskare!

Svensk hade sina 15 minuters berömmelse i en video med Mauro Scoccos sång "Sarah". Hon blev sedan lärare, vilket passar perfekt med Tvillingarna som grundskoletecknet. I grundskolan lär man sig fakta vilka sedan den vinstlystna Jungfrun - människor som Fredrik Reinfeldt (dubbelt ond Mars stiger i öster i Jungfrun) - vänder lite hur som helst till sin fördel. 

Jordbundna Merkurius-Jungfrun blir en siffertrixare och fifflare, Merkurius/Hermes i sin berömda roll som marknadsplatsens lille tjuv och snattare. AstroDatabank nämner för övrigt att ukrainaren var brottsligt belastad med just tjuveri! Men här är således Luft och Jord sammanflätade som "rationalism" eller ett tänkande som strikt befattar sig med det materiella.

Pamela Anderson är förstås affärskvinnan som tjänat massor på sina silikonförstorade tuttar och Ashby är remarkabelt nog det logiska nästa steget bortom Baywatch-Pamela: en porrskådespelare. Till sist Spiric som sitter med i Vänsterpartiets styrelse och likt skolärarinnan verkar vara de enda två neutrala fallen i den här lilla skocken.

Men totalt sett ser vi att korruption och själviskhet stämmer in med den här olyckliga kombinationen av psyke och dess disponent. Helt klart spelar zodiaktecknen in - förutsatt att man väljer den ursprungliga sideriska zodiaken. Annars kan man jaga runt ett liv utan att förstå vad astrologin söker lära mänskligheten.

2007 sände högre makter mig en dröm vari jag mötte en flygvärdinna som öppnade mina ögon för den verkliga zodiaken. Den väntar på "de utvalda" som var redo att kliva ur den västerländska världsbild som dessa själar vuxit ur. Astrologin är bara ett av många exempel på hur väst har fått precis allt om bakfoten. Om 200 år kommer allt vad västerlandet stod för att upplevas som en ond dröm som höll människorna fångna och inspärrade i litenhet och i slaveri under näringslivets piska.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Brödet och Fiskarna, den "kristna" zodiakaxeln.

Ang. Katarina Svensk. Numerologiskt är hon en sjua dubbelt upp, 52:a född den 25:e. Då måste jag fråga, hade hon en aura av oåtkomlighet eller upphöjdhet omkring sig? Hon bör inte ha varit en pladdermaja i alla fall.

Seaward sa...

Jag känner inte personen (se tidigare inlägg) och om så vore hade jag kanske inte velat inlåta mig på en diskussion om en namngiven individs grad av i "pladdrighet". Det är inte en moderat vederstyggelse vi talar om här.