Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 mars 2014

Djävulen lurade Jimmie Åkesson att tro på "hemska invandrare"



När jag ser AB:s artikel om Jimmie Åkessons inbillningssjuka tänker jag direkt på partiledarens födelse under en illa angripen Sol i sideriska Oxen och Descartes insikt om alla vanföreställningar han lade sig till med redan i barndomen. (Se denna Descartes för moderna dummies utan tillräcklig tid att läsa hela böcker).



Vi behöver inte gå igenom den sverigedemokratiska partiledarens horoskop ännu en gång, men den onda stjärnan Algol fascinerar verkligen. Kan det verkligen vara så att vissa barn redan från födelse har Satans korrumperande öga riktat mot sig? Att människor härbärgerar barocka idéer vars riktighet de aldrig någonsin bemödat sig att säkerställa, är inget nytt. Vanans makt gör att de BLIR Djävulens förvrängda öga och bygger upp en världsbild som ingen nykter människa skulle känna igen sig i.

Men skulle t.ex. intelligensens planet på mer eller mindre rak linje med Solen vara ett säkert tecken på det Descartes bara lekte i tanken med: att en ond demon skulle kunna ha implanterat falska intryck i honom? 

Bloggen har noterat stjärnan Algol i bra många horoskop nu, men en summering på just den här punkten har jag ännu inte försökt mig på. Mest för att det alltid kommer att finnas många exempel där tesen inte verkar stämma och att man skadar mer än man hjälper genom att peka ut en medfödd kognitiv skada.

Jag känner en  Oxe (annat födelseår än Åkesson) med en gles konjunktion mellan Solen och Algol men å andra sidan en Sol i det onda och märkläggande åttonde huset. Människan är svår dyslektiker och har dessutom problem att begripa t.o.m. de enklaste abstraktioner. Det gäller att aldrig kommunicera något som kräver att han själv måste avväga två variabler för att förstå poängen. Allt måste vara helt uttryckligt och absolut inte genom vindlande och svåra meningsbyggnader. Samtidigt skiner ljuset ibland igenom och han påpekar förhållanden med ett knäckande exakt öga för pudelns kärna. 

Den korrumperande Satansstjärnan är uppenbarligen inte kontinuerligt verksam och när Satan slappnar av för en stund träder istället hans utmärkta tredje hus i Skytten och med Jupiter i Luft i femte intelligenshuset in och producerar gott! Här finns alltså en abnorm fluktuation som också återspeglas av dessa två sinsemellan så olika astrologiska omen. I mindre lyckliga fall är det bara mörker hela vägen...

I den politiska korrekthetens Sverige talar man tyst om intelligenshämningar, vi känner oss så skyldiga för alla våra lobotomier och rasbiologiska överlägsenhetsgriller. Men sanningen är att astrologin verkar kunna förutsäga tydliga avvikelser i intelligenshänseende med stor precision.
  
Läs AB:s artikel - de verkliga förhållandena under Åkessons uppväxt är hisnande roliga i sin absurditet men inte så lite skrämmande. En bild framtonar av Jimmie Åkesson som en väldigt psyksjuk människa med djupa vanföreställningar. Men som han sade, "ingen kan ta ifrån honom hans upplevelser". Frågan är om det är hans upplevelser eller en demon som besatt honom? Nu finns inte heller demonangrepp i den svenska materialistens förkrympta föreställningsvärld, så frågan får väl vila.

Inga kommentarer: