Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 augusti 2018

Boken Folksjäl tillgänglig den 13 september


Sammanfattningen av bloggens astrologiska och lättpsykologiska skriverier om den svenska folk- och nationalsjälen (är det någon skillnad på dem?) släpps den 13 september 2018, bara några dagar efter valet. Inte fullt så publikfriande som det oskyldiga omslaget antyder men heller inget som kräver vansinnigt många akademiska poäng. Det låter som på bloggen, fast mer vaksamhet på tungan! :-) 

Jag fungerade på om FOLKSJÄL - som i en filterbubbla var alltför publikfriande, men sommarhettan gjorde att skrivandet gick över tiden med några veckor. Det första utkastet till omslag fick duga. Och jag menar, vem älskar inte Mattias Norströms suveräna krökta flaggstång? Den säger kanske mer än hela boken trots nästan 400 sidor och en massa tanketrådar... 

Ska man hårdkoncentrera beskrivningen leder en kort vetenskapsfilosofisk kritik och en extremt koncis introduktion i hinduisk astrologi (för novisen) fram till en diskussion av nationalhoroskopet, vars symbolik och lite tydningshjälp från författaren visar sig beskriva ett land som fungerar som en enda stor korruptionsmekanism för dess befolkning. Inte så olikt andra länder kan tyckas, men med den skillnaden att vi döljer vårt onda genom hyckleri. Andra har upptäckt och skrivit om den svenska dubbelmoralen, det nya är hur till och med stjärnorna ropar ut samma varning till befolkningen att inte låta sig sugas in i Gräddfilens manipulation av dem, den ansiktslösa massan. Å andra sidan är folkets utgångsläge inte det bästa i Sverige, vilket också diskuteras.

Tillägg 180919 Samtidigt som AdLibris fixat å,ä,ö-buggen för publiceringar tryckta utom Sverige men lämnar det galet missvisande "på engelska" kvar (detta är Bonniers, landets ledande mediehus) ser jag att Bokus tyvärr "tänkt om" och höjt sitt pris till det typiska för "kartellbildning Sverige". Den kostnadsmedvetne har nu bara UK Amazon kvar att välja om man tycker en 400-sidors pocket i lite större format bör hålla sig under 300 kr... Där blir priset med frakt och svensk moms vid utcheckning cirka 290 kr. Kanske inte så mycket att bråka om. Amazon är för övrigt på väg att etablera sig i Sverige. Kanske det kan lära svenska företag något om service mindedness (om man bortser från att de infört slaveriliknande förhållanden för de lageranställda...)

Av någon anledning tar AdLibris mer betalt än vare sig sin svenska konkurrent eller engelska Amazon. Det är väl skuldsatta Bonniers som söker kompensera sig lite extra... Dessutom är bokstäverna å-ä-ö borttappade hos AdLibris, som också påstår att bokens språk är engelska. UK Amazon har bättre koll och uppger språket som "Swedish"...

Och sky för all del Akademibokhandeln som ska ha 339 kronor för en bok som finska AdLibris bara begär 205 kr för! Det är en ynka halv euro högre än mitt rekommenderade gatpris. Med tillvalet långsam gratis frakt kan den svenskspråkiga finnen köpa boken i sitt land mer än en hundralapp billigare än den svenska läsaren! Här ser man girighetsdemonen verka i Sverige - ett tema som typiskt nog fått utrymme i boken...

https://www.bokus.com/bok/9789163986277/folksjal/

https://www.amazon.co.uk/Folksj%C3%A4l-som-i-en-filterbubbla/dp/9163986272

*****

 

Tillägg 180821

Efter att boken skrivits klart hittade jag en gammal länk i webbläsaren om Sveriges "skuggregering". Det lät spännande men blev aldrig av att läsa. (Använde dock det bra ordet i boken.)  Nu har jag läst två gamla texter från den sajten och kan bara säga: Oj, vad det materialet hade förändrat utformningen av FOLKSJÄL!

Men vid närmare eftertanke var det bra hur det artade sig, för när jag på ren astrologisk grund noterar att "utlandet äger Sverige" och med detta menar amerikanska intressen, då kan detta betraktas som en ytterligare verifikation, låt vara från ett udda håll, på den tes den påläste Anders Jaillai driver. Det är precis så nattsvart som också jag finner i min astrologiska analys av Sveriges fejk-regering och den verkliga makten, som jag dock inte definierar i lika strikt geopolitiska termer som teoretikern Jallai. FOLKSJÄL är lätt i den politiska analysen (som på den här bloggen), tyngdpunkten ligger på hur väl astrologin synliggör landets egenheter...

http://www.jallai.se/2012/12/palme-stoppade-nato-nato-stoppade-palme/

http://www.jallai.se/2012/04/sveriges-hemliga-skuggregering/