Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 10 december 2016

Svenska journalister som bara klarar en boll i luften

Lena Mellins fadda krönika om Moderaternas "lustmord" på Reinfeldt eller snarare hans flyktingpolitik, är inte mycket att säga om. Allt mer ofta är Mellin numera sist på bollen i AB. Kanske åldern börjar ta ut sin rätt. Mer pinsamt är att samma tidnings Fredrik Virtanen redan glömt sina många vredgade krönikor om den borgerliga politiken och tidigare samma dag opportunistiskt ansåg att en staty borde resas till Reinfeldts ära!

Att det ska vara så svårt att se en politikers gärning som en helhet och välja ståndpunkt i det enskilda utifrån helheten! Totalt sett var han en självisk, lögnaktig och pennalistisk skitstövel. Och en lika medioker talare som efterträdaren Löfven - båda måste ha satts på snabbkurs att lära sig tala som vanligt folk och där visade sig Reinfeldt vara den mer läraktiga i kraft av ett visserligen kriminellt intellekt, men definitivt skarpare.

Att Reinfeldt förespråkade det "öppna hjärtats politik" var knappast någon ädel gest. Han har ju själv lite afrikanskt blod i sig och den goda gärningen är den som sker utan något eget intresse i frågan. Och som marknadsliberal bryr sig Reinfeldt inte ett skit om vilka som gör de underbetalda jobben i hans ekonomistiskt trångsynta värld. Virtanen är mer än lovligt korkad just nu och Mellin bara en tossa som jagar klick med fyndiga formuleringar.

Mer intressant är att studera dygnet då Anna Kinberg Batra var först ut med att officiellt omvärdera partiets nyliga historia. Det var i en debattartikel i samma Aftonblödning. Här ser man för övrigt Etablissemangets olika delar spela tillsammans för skapandet av låtsasnyheter. Mellin och AKB är helt eniga om landets marknadsliberala grundriktning nu måste tyglas en smula för att hålla Sverigedemokraterna i schack. Det är ett sånt fulspel att Mellin och Virtanen borde ställas i skamvrån för sitt manipulativa skriftställeri.

Men här är jag istället fascinerad över hur perfekt AKB tar till orda och blir en del av Fredrik Reinfeldts välförtjänta ONDA ÖDE. 

Se här:Saturnus är inte bara tidsstudiemannen som pressar löneslavarna på fabriksgolvet eller i hemvården. Som skördemannen är han också Döden som blixtrar en snabbrepris för själen när den lämnar kroppen. Den kroppslösa individen fattar intuitivt vad hans tankar och handlingar i livet varit värda i denna andevärldens "här är ditt liv".

Reinfeldt föddes med en djupt hatisk natur där man kan diskutera om han tidigt präglades av sina moderata föräldrar. I vilket fall blev hans fostran till hans olycka i detta liv eftersom den NORMERANDE Saturnus står i Vattumannen men i olyckans och fiendens 6e hus. Jag har tidigare påpekat hur bra detta stämmer in på hans oförsonliga hat mot den socialdemokratiska välfärden i Sverige. Saturnus är hemma i härskarläge i Vattumannen och representerar således OrganisationsSverige, en helhet som låter delarna få sina rätta andelar. 

En skattefinansierad välfärd roar naturligtvis inte Jungfru-ascendenten Reinfeldt som med den både naturligt och här också verksamt onda Mars indikerar den sämsta sortens Jungfru-personlighet: snäv, irriterad, självisk och oerhört snål mot alla som inte är lika duglig och arbetsför som honom själv. Någon som minns vilken lönnfet padda han förfallit till just före åren som statsminister? Där såg man skenheligheten i hans "arbetslinje" - andra skulle minsann rulla ut sin droppställning från sjukhuset och ta sig till arbetsförmedlingen och stå till "marknadens förfogande", själv verkar han mest ha varit en lat soffpotatis. Nå, de som lärde honom uttrycka sig begripligt tycks också ha satt honom på hård diet eftersom han knappast var värst statsmannamässig i början...

Se hur hans natala Saturnus i inre kretsen kastar sin 270-gradersvinkel mot hans tredje intellektshus av typen "kalla svarta skorpionvatten". (Han var kapabel till iskalla och dräpande repliker!) Vad som händer är att den transiterande Saturnus befinner sig gradexakt mottagande till sin egen kontrollerande eller kanske t.o.m. dödande aspekt just då AKB skriver ut honom ur Moderaternas historia framgångsrik (under första mandatperioden) eller ej!

Också Norgehoroskopet visade vid Breiviks massmord på unga socialdemokrater hur den medfödda positionen tycktes trigga samma planet i transit över himlen och jag har tidigare noterat att då astrologin inte påstår sig beskriva någon kausal verkan utan är en omen-lära, finns inget logiskt hinder mot att tänka sig kritiska tidpunkter när den medfödda planeten möter sig själv på himlavalvet via de aspekter den kastar, de platser den ständigt bevakar...

Se också hur välviljans Jupiter tyvärr är en verksamt ond faktor i Reinfeldts födelsehoroskop. Det har att göra med att Jungfrun i öster inte är på god fot med den socialt expansiva och frankt talat rätt chanstagande Jupiter. Jungfrun är en revisor, en räknenisse (Reinfeldt är utbildad civilekonom) men tecknet dyker även upp som kusligt skickliga instrumentalister. Reinfeldts idol (förmodar jag), den genomkorrupta och hypergiriga president Bill Clinton är en skicklig saxofonist och har också han den dubbelt onda Mars i Jungfrun i sitt första egohus. (Clinton har dessutom Venus i första huset vilket kan tänkas förklarar ett och annat om hans förkärlek för unga praktikanter - Venus anses ju "fallen" i den unga orörda flickan Kores tecken Jungfrun.)

Reinfeldts välvilja är som synes riktad mot utlandet, vilket är en ovanligt primitiv läsning av 9e huset, men en som ligger nära till hands eftersom Oxen är så nära kopplat till identifikation med landbacken. Tyvärr är EFFEKTEN av denna Reinfeldts välvilja till alla som kommer från avlägsna landbackar alltså av ondo. Han var fullständigt orealistisk och tappade helt omdömet veckorna före valet då han slängde fram den där uppmaningen till svenskarna att öppna sina hjärtan ännu mer.

Och se nu var någonstans Jupiter befinner sig i den yttre T-kretsen, de transiterande planeterna vid tiden för AKB:s självkritik - kritik mot Reinfeldt. Japp, den är på vandring genom vad som för Reinfeldt är hans 1a personliga hus. Och för Jungfrun förvandlas lyckobringaren således till en verksam illgörare, vilket vi här får ett exempel på genom AKB som ifrågasätter eller sticker hål på Reinfeldts ovanligt korkade försök att smyga in låglönemarknaden i Sverige genom en hämningslös invandring och påföljande social oro.

Det finns alltså två negativa faktorer i tokstollens födelsehoroskop som var aktiva just vid den tid hans invandringspolitik ifrågasätts, men Mellin och Virtanen är bara tarvliga opportunister, det står helt klart nu. Ingen av dem har vett att låta det sorgliga kapitlet Reinfeldt vila utan tar nu den mest gemena politiker Sverige någonsin haft i försvar, fast åtminstone Virtanen troligen inte var helt vid sina sinnens fulla bruk när han skrev sin krönika. 

När han återfår sin Våg-balans inser han troligen att han nu förbrukat en hel del förtroendekapital hos dem som läser honom med önskemål om någon slags konsekvens från ett år till nästa. Över tid ändrar sig många, men det där med statyn var bara larvigt, med tanke på hur han gormat över regeringen Reinfeldts vanstyre tidigare. Eller är det jag som minns fel? Har han alltid varit en småborgare som poserat med rätt åsikter i rätt lägen? Tre gånger har hans namn taggats men jag minns faktiskt inte vad jag skrivit om hans horoskop och dess potential till stor och korrekt tanke... Men en snabb granskning av hans karta (tidigare använd) visar att också Virtanen är djupt involverad i problemen i Skorpionen just nu:
I intervallet Skorpionens 19-20 grad ser man en verklig lycksökartendens, vilket förklarar hans tidigare jakt på stora och lätta pengar. Det är verkligen ingen snygg Jupiter i sinnelagshoroskopets 2a ekonomihus som påverkar pengarnas Venus - ägare till såväl hans psyke som utagerande Sol. En verksamt ont Jupiter (likt Reinfeldts) blir lätt en hycklare och skenhelig figur som anpassar sig för maximal framgång. Märkligt hur jag missade den karaktärssvackan tidigare. Nå, man hittar nya saker varje gång man inspekterar en karta. 

Virtanens Saturnus står också den i en position analog till Reinfeldts magra skörd ("här är ditt liv") - för närvarande opponerar den på samma sätt sig själv i transit, samtidigt som transiterande Saturnus opponerar sitt födelseläge. 

Här saknas det akuta och gradexakta svepet som Liemannen (via agenten AKB) delar ut, det är mer en allmän period där mörker och dysterhet drar ner Virtanens livsandar mot implosionens gräns. Hans låga materialistiska sida söker återigen knäcka hans ande och då blir krönikorna därefter... 

Vid ny snabbkoll av kartan får jag distinkt känslan av att Virtanen försvarar den sanka idén om ett öppet EU med fri rörlighet, dvs slaveri för folk som hamnat på obestånd eller som är uttryckliga lycksökare och hungrar efter materialismens kortvariga kickar... 

Virtanen är tyvärr själv märkt att drabbas av utanförskap och utstötning, han har märkliga friktioner mellan helhetsförståelsens Vattuman och den Skorpion som tvärar när det kommer till den egna ekonomin. Jag tror han är livrädd för den svenska tidningsdöden så knuten till landets största tidningen han är. Jag ser bättre och bättre varför så många av hans mer intensiva krönikor låter som vredgat näthat eller en SD-röst. Det är typiskt att samma andas barn (här: ett moment av rätthaveristen) brukar kunna hittas på båda sidor av en viss sakfråga. 

Ofta har jag tyckt om råheten i hans skriverier på senare år, men nu börjar jag alltså undrar om detta inte varit ren och skär opportunism, här tecknad av den verksamt onda Jupiter. Det exakta klockslaget saknas men man får hoppas att Jupiter beter sig bättre i det horoskopet än vad det gör enligt såväl mån- som solascendenten. Vågens skålar hamnar i obalans av tillväxtekonomins signifikator Jupiter och allt Reinfeldt stod för skadar Vågen eller den samhälleliga balansens och kärlekens princip. Reinfeldt var en det borgerligt försynta hatets man - hat klätt som arrogans, nedlåtenhet och pennalism - och när Virtanen vill ge honom en staty, då har han en riktigt dålig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar