Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 31 augusti 2016

Terrorkapitalismen del 2: TISA, det ännu värre hotetLobbying för TISA-avtalet med globala ambitioner och ett distinkt hot mot hela världens befolkning. Det är den rike privatiseringsdjävulen som hotar världen som aldrig förr och The Independent skriver om det. TISA står för "Trade In Services Agreement", Avtal om global handel med tjänster.

Det här kommer svenska medier (kanske) att plagiera i morgon, medan den här bloggen inte har tid att vänta så länge. I dagens Aftonblad skriver socialt medvetna Daniel Swedin ursäktande om frihandeln som sådan (vansinnestransporter som flygs från de fattiga producenterna till de rika förbrukarna) och tycks finna konsumismen som sådan ett mindre problem än ägarfördelningen. Men båda frågorna hänger ihop, de rika och de fattiga är en cancer på mänsklighetens kropp men cancer uppstår även av det kapitalistiska konsumtionssamhället i sig. En ny jord och en ny mänsklighet måste tackla frågan om varför de finns till på den här planeten på ett mycket bättre sätt och där kommer tyvärr gråsossar som Swedin till korta.

I England finns den intellektuella vitaliteten och det är bara att konstatera att de svenska tidningarna numera mest ägnar sig åt att skriva bleka kopior på förlagorna, förutom när, samma The Independent tror jag det var, häromveckan noterade att Finland nu fattat beslutet om försöket med medborgarlöner. Det struntade de svenska medierna om att ta upp (frågan täcktes tydligen tillräckligt väl 2015) och man har en smygande misstanke att Sverige under Löfven inte ens vill hantera frågan om robotiseringen och vad alla människor ska ta vägen. 

I Sverige, under vikingatiden ett ställe för näriga krämare som ägnade sig åt slavhanden med Främre Orientens utposter uppåt de ryska stäpperna, verkar man alltjämt tro att statens uppgift är att trälbinda befolkningen så istället för medborgarlön talas om "enkla jobb" - den fattiga kan t.ex. plocka i matkassarna åt den rike mannen på ICA.

Den här nyheten kan ses som en bekräftelse på min terrorförutsägelse och publicerades i England på tisdagskvällen, samma dygn som den generande uppgiften om att Apple ska pynta stort i Europa för sitt skattesmitande. Vi har alltså två enorma nyheter om DEN ONDE RIKE MANNEN (som bloggen plägar kalla honom) samma dag. Den brittiska tidningen har samma korkade sätt att beskriva nyliga nyheter som de svenska medierna så när jag sex på morgonen ser "publicerad för tio timmar sedan" gör jag det lätt för mig och subtraherar tiden för 20.00 igår kväll. 

Strikt talat skulle jag ha utgått från 19.00 brittisk tid, men någon form av Vattumanascendent är det likväl då en omladdning av artikeln cirka 6.20  visar att det nu är "11 timmar" sedan artikeln publicerades. Tar man t.ex. 19.30 (GMT sommartid) resulterar 6° Vattumannen över Londons östra horisont. Dessa teknikaliteter är dock oviktiga. Poängen är hur "den kungaovärdiga" konfigurationen av planeter (se inlägget om Apples skatteflykt) nu placerar sig i horoskopets fyra världsligt prominenta hörnhus!Notera även "närighetssjälen" Månen i olyckans och fiendskapens
6e hus samt penningglada Venus och Jupiter i korruptionens 8e hus


Här ser vi nu hur bloggens nymyntade "terrorkapitalismen" just fick ett nytt namn - "privatiseringslobbyismen" (bråda dagar!) och dels placerar sig i 10e huset för makthavare och dels i 7e huset för partners eller allierade. Detta är en enda signatur (och inte två) som bildas genom Saturnus långa 270-gradersaspekt. 

Notera hur den kungavärdiga Solen i Lejonet DÖR DUBBELT, dels via sin dagliga nedgång i väster och dels genom sagda signatur. Makthavarna i 10e huset är en hatisk och girig typ av Skorpion som inte ger ett vitten för demokratins - folkets Vattuman stigande i öster. Vattumannens härskare är ju Saturnus, men jag menar att "den sociala utstötningen" som Vattuman och Skorpion sammantvingad bildar förtar nyttan med denna saturniska makthavare. 

Dessutom är Saturnus i lag med den lilla illgöraren Mars som hemma i sitt negativa härskarläge i Vatten-tecknet Skorpionen tecknar ren och skär närighet. Den Vegetativa Själen som driver hela den onda Rovkapitalismen. Vi har alla detta monster på insidan av oss eftersom vi är en ohelig blandning av djur och människa. All antik filosofi lärde ut att människan måste göra ett val: att bli en hal näringstyp eller satsa på sin medfödda nobless (själen). I dagens Sverige har inte befolkningen givits denna möjlighet på bra många år och den uteblivna diskussionen om medborgarlöner tyder på den härskande eliten inte vill unna folket samma frihet från träldom som de själva åtnjuter.

Kombinationer av Luft och Vatten tecknar ofta (men inte alltid) att den lägre och den högre sidan går i otakt och att de skadade individerna ofta hyperrationaliseringar sina egna förehavanden för att slippa set hur de har ett otyglad djur inom sig. Alla möjliga samhälleliga farsoter kommer ur detta arrangemang av zodiaken, allt från mobbare på skolgården till rasistiska utfall mot minoriteter inom samhället, till samhällets verkliga outsiders (Skorpionen), alla de som inte går i takt med den samfällda självbilden (Vattumannen).

Denna Skorpion i högsta maktposition indikerar alltså att artikelinnehållet beskriver den ovärdighet som bloggen varslat om men som där rubriken Sensommarterror? naturligtvis förde tankarna till något nytt illdåd från IS. Sanningen är dock att det är västerlandets egen terrorism som tycks ha kommit i skottgluggen precis som Månen passerar den näriga Kräftan och glider in i perfekt nymåne i morgon, den 1 september!


PS. När du läst den engelska tidningsartikeln, smaka återigen på bloggens bruk av det mytologiska havsmonstret Hydra! Hydran = rov- & terrorkapitalism

Artikeln kastar också nytt ljus över varför regeringen Reinfeldt under sitt samhällsdestruktiva maktinnehav prompt skulle få alla att bli egenföretagare. I TISA-scenariot, påpekar The Independent, skulle runtdrivande egenföretagande slavar (tjänsteenheter) direkt kunna deporteras i samma sekund de förlorar jobbet i ett land. Staterna smulas sönder och bara den monstruösa och giriga Hydran regerar världen!

Historien visar att imperier som når sådan dekadens inte har långt kvar - monstrets desperata aktivitet på senare år tyder på det. Bara det att detta är värre än väst mot öst. Det handlar om att den lilla procenten av globala superrika via TISA saboterar även de världsdelar som undgått dem så långt. Som ett nyligt inlägg sade: kom UFO-terrorister och ta kontroll över vår värld - människorna har inte vett att sköta sig själva med anständighet.

7 kommentarer:

 1. Jag har i det här sammanhanget (alltså apropå planetställningarna just nu och "spektakulär manifestation av ovärdigt ledarskap") väntat på en analys av Dilma Rousseffs horoskop. I avsaknad av det har jag kollat upp det själv. Och så klart har hon både skorpionen och lejonet betonade. (14/11 1947, icke säkerställd vågascendent.) Hennes lejonmars ligger dessutom nära Regulus.

  Jag är ingen expert på brasiliansk politik, men nog verkar det brott hon anklagas för vara relativt obetydligt, det har ju under tidigare styren varit en utbredd korruption i landet, enligt vad jag har läst. Själv betecknar hon ju det skedda som en statskupp, och lite skumt verkar det ju, för nu blir det en högerpresident som träder in, utan att ha blivit folkvald, efter vänsterpresidenterna Lula da Silva och Rousseff. Men hon har ju verkligen problematiska transiter just nu, så ur astrologisk synpunkt är det inte konstigt att det gick som det gick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Födelsedatumet blev fel - ska vara 14/12 1947

   Radera
  2. Kan tyvärr inte kommentera. Har haft bråda dagar och inte noterat vad saken gäller. Ska du vänta på dina "favoriter" bland nyheterna är nog chansen stor att du blir besviken. Det hällregnar namn och händelser i dessa dagar men nyheten om Apple var så gigantisk och global att den perfekt matchade ominat om en ovärdig ledarfigur (med miljarder anhängare) även om nymånen då var på ingång men ännu inte exakt. Den nyheten var svår att slå, den liksom sammanfattar allt som är fel med världens ledare... :-)

   Radera
  3. OK. Fallet Rousseff visade sig hur som helst vara en bra illustration till en ledares spektakulära fall under denna tid. Och igår kom nyheten om ytterligare en sådan, fast en av betydligt mindre kaliber: Riksrevisorn Ulf Bengtsson, som tidigare har klamrat sig fast efter Ackums fall, men som efter att i förrgår ha avslöjats med direkta oegentligheter igår beslöt sig för att avgå. Och han har också lejonet och skorpionen aktiva och i konflikt med varann, och Reugulus inblandad dessutom, precis som Rousseff! 21/8 1956. Genomgår nu alltså Saturnusreturen, så både hans födelsesaturnus och Saturnus i transit attackerar solen konjunkt Regulus. Han har dessutom månen/mars i Vattumannen.

   Radera
  4. Bengtsson noterade jag utan att fundera på temat kungavärdighet men det är förstås ett mycket passande, särskilt som du uppsnappade teckenkombinationen. Tydligen räcker det med ena - se dagens inlägg om Ebba Busch som dök upp när "signaturen" var gradexakt, en präktig illustration om dagens undermåliga ledare/kungar!

   Radera
  5. Idag var det så dags för ytterligare en ovärdig ledare med stark betoning på skorpionen/lejonet att falla: KI:s ordförande Lars Leijonborg! (Nymåne i skorpionen med mars i lejonet)

   Radera
  6. Mitt favoritskumrask bland f.d. svenska politiker! Något upplevs skärande falskt med den mannen redan innan affären med dödskirurgen. Eftersom man lite generöst kan betrakta den här nymånen som båda lite före och efter dess exakta inträffande är detta en lika bra "uppfyllelse" får vår lokala ankdamm som någonsin Busch Thors uttalande...

   Med tanke på att Rahu/Hybris var involverad kvarstår dock raketexplosionen som det maximala inträffandet: omen som uppfylls via ett annat omen om en IT-mänsklighet som tror de snart kommer att äga världen.

   Radera