Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 augusti 2016

Talar DN om sjuklig arbetsnarkomani?





Vid första påseendet ser DN:s upplägg om chefskvinnan Marissa Mayer - med förflutet i Googles imperiebyggande fas - som om tidningen helt missat tidsschemat och först nu inkommer med eldstöd till den bänge statsministern Reinfeldt (2006-2014) - han som skulle ha alla att arbeta tills de i princip var döda. 

Men texten slutar i en västgötaklimax när den förklarar hur denna tydligt sjuka kvinna trots sin lutheranska arbetsdisciplin inte lyckats få bukt med problemen hos sin nya arbetsgivare (ett annat av IT-fascimens företag).

Bloggen noterade henne för 3½ år sedan och kallade henne då chefen från helvetet. När jag ögnar inläggets stycken ser jag inga referenser till det som idag slår mig som uppenbart med hennes födelsehoroskop, så här kommer en kort ytterligare kommentar.




Utifrån månascendenten i Stenbocken - sinnelaget eller psyket - är det problem från första början. Detta är i sig den ÄGDA underklassens zodiaktecken enligt hinduisk astrologi vilket får en att fundera över hur samma tecken samtidigt kan korrelera med MAKTENS TIONDE HUS enligt den naturliga zodiaken. Är den uråldriga zodiaken i själva verket demokratiskt konstruerad och hintar om att "all makt utgår från folket" eller snarare de lägst placerade i samhället? 

Tidigare har jag kallat Stenbocken en streber utan like och kopplingen mellan underklass och viljan att ta sig upp på samhällsstegen är inte alltför svår att ta till sig. Det är ganska uppenbart att vårt folkvalda skräp är frukten av den falska demokratins uppmaning åt alla och envar att slita häcken av sig som Marissa Mayer och så en dag - i linje med den amerikanska mardrömmen - kanske stå där som president över något storföretag eller kanske hela Satans rike! 

Den är pur ondska som västerlandet ägnar sig åt och uppenbarligen är inte vi den första civilisationen som fått allt om bakfoten. Astrologin tycks ha kodat denna beklagansvärt primitiva världsbild i sitt system...

I Mayers fall skiter sig strebermyten omgående eftersom det ambitiösa sinnelagets Måne-i-Stenbocken har sin disponent så uruselt placerad i sinnelagshoroskopet. Saturnus som är en rationell Luft-planet är visserligen väl placerad i Luft-tecknet Tvillingarna, men ur psykets perspektiv är Stenbockens egen härskare en källa till ohälsa, olycka eller t.o.m. en potentiellt fiende!

Vad vi har här, är alltså ett psyke som upplever sig stridbart som den behornade stengeten men som ligger i direkt konflikt med sig själv. De högtflytande planerna och organisationsmönstren i Luft verkar destruktivt på den materialistiska basen. Missa inte att hon också berövar sig Månen i formen av nattvila och rekreation. Denna fientliga Saturnus - hennes eget psykiska fundament - önskar hennes tidiga död! Sådan är den kapitalistiska arbetsgivaren när den INTERNALISERATS i en enskild arbetstagare. Kvinnan är ett offer utan like.

Lägg till detta att den primitiva Solen i Oxen (tecknet som sällan formulerar några djupare frågor) uppfattas av sinnet som en välgörande arbetsoxe. Nu börjar vi se hur Marissa Mayers personliga mytologi ser ut, vilket fått enorma konsekvenser för hennes liv. Hon är troligen västvärldens mest korkade kvinna, en nyttig idiot utan like. 

Men vilken chans hade hon? Alla är inte födda att bli filosofer eller ens simpla livsnjutare. Skulle vi istället placera den arbetande och aktiva Solen i Oxen i 1a huset, då kommer Solen på kant med sin egen disponent (Oxens härskare) Venus! Och Venus blir dessutom ingen vän till den solära och arbetsoxiga aktiviteten utan en planetär ILLGÖRARE! Hur man än vrider och vänder på Oxens tecken - tecknet där judarna placerade Satans egen symbol, den onda stjärnan Algol - så är den materialistiska Oxen bara ett verktyg som blir snuvad på den verkliga behållningen. Detta kan inte bero på annat än att själen någon gång valde den världsliga vägen och nu får finna sig i detta distinkta "mellanliv" i ett tecken vars spännvidd är så litet och som förväntas nå så lite utöver rent livsuppehållande uppgifter i det fysiska livet.

 Dessutom ser vi att Marissa Mayer lider av Fredrik Reinfeldts åkomma: den hårda slavdrivaren Saturnus angriper hennes eget 3e intellektshus. DN återberättar hennes privata helvete (som hon inte förstår ett dugg av att hon lever i): arbetsbördan på Google var så extrem att hon fick planera (Saturnus) sina toabesök i förväg. 

Kvinnan är, som jag sade 2013 utifrån den kvasiskandal hon då var känd för, spritt språngande galen. Och horoskopet antyder att hon är en av en hel skörd barn som föddes till jorden med en extrem funktionsstörning som aldrig skulle fungera i något annat samhällssystem än det som skapar ett helvete på jorden för alla de människor som kommit mycket längre än den typen som ömsom slår över i sadism och ömsom i sadomasochism. 

Det är ingen slump att det fanns något pisksex-perverst över arbetstyrannen Reinfeldts arbetsmarknadsminister Littorin, sexskandalsmoderaten som avgick efter att ha skapat "arbetslinjen" - en bestraffningsorienterad arbetsmarknadspolitik som uppenbarligen sprang ur samma källa, samma vansinne som Marissa Mayers besatthet. Också Littorin var född i arbetsoxens tecken och till skillnad från Mayer med akut inblandning från satansstjärnan Algol. 

Nu verkade Littorin själv stämma in på just den typ av Oxe hans arbetslinje bekämpade: lågeffektiva soffliggare och parallellen till Mayer är mycket ytlig och stannar vid deras delade soltecken. Varför Mayer är en så flitig Oxe beror dels på det ambitiösa psyket i Stenbocken men också på att hon har SÅVÄL MÅNENS SOM SOLENS DISPONENTER I 6E FIENDEHUSET. Hon är alltså i konflikt med sig själv på både känslo- och förnuftssidan. Möjligen var det den iakttagelsen som fick mig att tala om "chefen från helvetet" för några år sedan....

Nej, den dag civilisationen styr om till nolltillväxt och onyttiga drönare börjar hyllas som idealet kommer mänskligheten äntligen att börja må bra igen. Arbetsnarkomanerna kommer att få den terapi de så väl behöver och svenskarna kommer att slippa pikarna för att deras antiintellektuella läggning - "svensken är snäll men lite dum". 

Ja den pinsamma svenska trendkänsliga mentalitet som gör att så få svenskar längre läser böcker och bygger intellektuell muskulatur (en smartphone är människodestruktiv) kommer inte längre att kosta dem år av deras liv. Som människor i ett samhälle (robotiserat naturligtvis) har de tid att läsa böcker och odla eftertänksamhet. Och de kommer då att leva längre, åtminstone 2 år längre än dårarna som slutat läsa annat än lösryckta fragment på nätet och enbart dumtittar på videoklipp. Bild exercerar inte intellektet på samma sätt som text med dess underliggande grammatiska system.

 

Inga kommentarer: