Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 7 augusti 2016

Långsinta LindaJag har aldrig sett Bonde söker fru eller programledaren Linda Lindorff i något annat sammanhang. Men av Aftonslöddrets rapportering om hennes långsinthet verkar hon vara en rätt otrevlig människa, fastän hon talar fint om kärleken. Och horoskopet visar mycket riktigt att det i princip bara är en överhettad Venus som fungerar. Resten av kartan beskriver något som för tankarna till en riktig skitstövel, en högfärdig streber-typ av värsta sort. 

Som tur är finns det (i allmänhet) en kaka till varje maka som har passande blindfläckar. Vet inte vem Linda är gift med men det är antingen en prestigemedveten människa som såg den tveklöst karismatiska Linda som en troféhustru, eller möjligen någon jordnära typ som kan möta henne i hennes oinspirerande naturnära vardagsrealism.


Utifrån sinnelagsascendenten ska man kanske inte överdriva Månens ökända "fall" i hatiska och långsinta Skorpionen (ett hämndlystet tecken), förstahusplaceringen gör per definition Månen och Jupiter till Skorpionens välgörare. Det är alltså det låga vegetativa träsket som är Skorpionens vänner, Månen som kopplar till passionens Vatten i Kräftan och Jupiter som är medvetandegörandets Vatten i Fiskarna. 

Själv är Skorpionen den medvetslösa och naturliga fortplantningsdriften så tecknet kan verkligen behöva en dos av självinsikt via sattviska Jupiter. Men denna planet kan bara lyfta medvetandet för den som väljer religionens väg och det har jag inte sett något som tyder på att Linda gjort. I övriga fall blir Jupiter en enklare planet, en som hungrar efter ärofyllda utmärkelser eller noblessens privilegier! Eftersom Jupiter står i Eld kokar emellertid Venus i Fiskarnas Vatten vilket gör Linda till en olämplig part i målet om vilket som är bästa tv-programmet!

Men psyket i Skorpionen är ändå inte särskilt trevligt och detta för att dess härskare står i jag-fixerade Väduren och via 210° ("dödsaspekten") angriper och aktiverar skorpioniska mörka sidor. Mars i sjätte huset för fiendskap visar att Linda Lindorffs egna begär och sinnesstämningar är hennes egen värsta fiende, och detta har förstås Aftonslöddret insett - hennes psykopatologi gör henne tacksam för slaskmedierna!

Det verkliga problemet är nu inte Mars attack mot hennes sinnelag utan att också Saturnus angriper, och denna är inte bara naturligt ond (människan på låg evolutionsnivå eftersträvar ett njutningsfullt liv utan Saturnus begränsningar och pålagor). För sinnelagsskorpionen som helt och hållet lever för att tillfredsställa sina drifter blir därför den stora Begränsaren dessutom "verksamt ond". Och det här med Saturnus, som också tecknar tidens gång och det kroniska, som horoskopets Måne börjar tendera mot det psykstörda, rättshaveristiska ("Linda, utan prispokal, lämnar ceremonien i vredesmod"). Den onda Saturnus skapar nu en kronisk känsla i den redan så svarta själen av att vara felfördelad och snålt återhållen. 

Jag förmodar att horoskopet tecknade ett helvete uppe i barndomshemmet i Vilhelmina, kanske värsta formen av laestadianism eller någon annan religiöst färgad och negativ världsbild som ligger kvar och förstör programledarens förmåga att korrekt värdera vad det goda livet handlar om. 

Ur detta perspektiv - dubbelt ond Saturnus - är det därför rent förödande att hitta Solen i saturniska strebern Stenbocken och dessutom ett år med demoniskt äregiriga norra månnoden Rahu. Sjukhet staplas på sjukhet och jag kan inte nog betona hur snobbigt frostig den här kartritningen ter sig. En person ingen ÄKTA kärleksfull människa skulle vilja ha i den närmare umgängeskretsen.

Men är inte detta ren demonisering? Hur skulle en så nedrig karaktär kunna nå så långt som Lindorff ändå gjort, rikskändis och allt? 

Svaret ligger i den svenska nationalsjälen, mörkare än mörk. Det upplysta människor skulle betrakta som fullständigt horribelt, mänskliga avarter att lamentera, det tror svenskarna är normalt! De har slukat amerikansk underhållning så länge nu och drömt den amerikanska drömmen om Klättraren i samhället. Lindas stjärnor visar att även mänsklighetens bottenskrap kan vinna den här typen av framgång om det är allt de nu vill... 

Sjukdomsbegreppet "narcissism" kan illustreras på många sätt och en födelse i soluppgången så att självet identifieras med det simpla egot och den egna kroppen om individen i övrigt är svag, är en astroindikation. Men Linda Lindorffs Sol med äregiriga Rahu och båda baserade på en usel Saturnus är förstås en egenmäktighet så benhård och sjuklig att den platsar bland de 38 diktatorer jag just kommenterat.

Hennes Venus ÄR bra, inte tu tal om det, men det är tyvärr inte en av de karaktärsdanande eller viktiga planeterna i astrologin. Den skulle få större dignitet i horoskopet om den kroppsliga ascendenten var venusianska Vågen eller Oxen (i båda fallen skulle då Saturnus förvandlas till en verksam välgörare), men i brist på födelsetimma vet man inte om KÄRLEK verkligen är en viktigare faktor än diktatorisk führer-mentalitet och arrogant hackordnings-tänkande där hon ständigt anser sig själv förmer än andra.

Jag påminner mig en annan verkligt dålig förlorare i meningslösa tävlingssammanhang, Niklas Strömstedt som inte kunde hantera minspelet efter att ha blivit slagen i en eurovisionsschlageruttagning. För att inte Linda Lindorff ska behöva stå ensam med skammen av att vara född med en korrupt själ, kan vi komplettera med Strömstedts karta också - samma "fallna" Månen i Skorpionen här också. 


Jo då, sjuklig avundsjuka och oförmåga att ta motgångar tillhör definitivt de zodiaktecken som drivs av BEGÄRET eller Tamas guna - den demoniska lägsta själsnivån i gammal indisk lära. Här har vi precis samma attack från en fientlig Mars som angriper Mån-Skorpionen och rör upp det allra lägsta och ruttna skiktet i en människa. 

Strömstedt övergavs av en kvinna som sadlade om till lesbian så man ser hur en djupt skadad Vegetativ Själ också kan visa sig genom ens nära och kära! 

Vad gäller kungavärdiga Regulus som uppe i 10e makthuset välsignar intellekts- och skriftspråkliga Merkurius, är det inte svårt att förstå att detta syftar på hans far, den högintellektuelle tidningsmannen Bo Strömstedt! Min gissning är att sonens extremt ointellektuella horoskop byggt upp avund och ångest just över att inte ha kunnat relatera till fadern på dennes egen nivå. Sonen blir speleman istället.

Missa inte hur illa till de befolkade Luft-tecknen står utifrån Niklas Strömstedts sinnelagsascendent, han har planeter i 3 av horoskopets 4 "onda" hus vilket kan tolkas som en mängd dålig karma att bränna av i detta liv! (Lindorff har 3e och 6e onda husen aktiva men den prominenta "implosionsbenägna" sataniska axeln tynger ner horoskopets andliga nivå rejält.)


Tillägg.

Aftonsluddret vill naturligtvis inte vara sämre än den här bloggen. Man lyckas på bara två timmar efter den här posten skaka fram en annan elak svensk kändis - Bindefeld!

Han figurerade för övrigt på den här bloggen så sent som i juni.

2 kommentarer:

 1. "Kaka söker maka" - jag log när jag såg Jacob Lindorffs horoskop )2/10 -73): samma måne och mars! Kanske det är bäst om också partnern har samma "svarta själ" om man ska stå ut med varann...

  Vad beträffar Niklas Strömstedt så föddes han med en cancerböld på halsen, som höll på att ta kål på honom redan som spädbarn. Man undrar hur hans närmast föregående liv var... Hans fru, programledaren Jenny Strömstedt, har föga förvånande inte heller någon vidare mån/mars kombination: månen i väduren och mars/solen i kräftan. (Som Löfven, f.ö).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jacobs parallell var väl den bästa bekräftelse på de gamla indiernas tankar man kan tänka sig! Tack för att du gick ett steg extra och tittade på den kartan!

   När du nämner det tycker jag mig minnas Strömstedts traumatiska start i livet. En klasskamrat (tidigt död i cancer) föddes med grasserande cancer i ena ögat - också kanske en fråga om tidigare liv och ett psykologiskt trauma i full karriär. När jag tittar i skolkatalogen ser jag en nymåne i Stenbocken vilket gör Saturnus till en ytterst viktig planet. Saturnus i Skytten angrips här av Mars-Oxen via illgörarens 210-gradersvinkel, och utifrån både sol- och månascendenten befinner sig således en såväl naturligt som verksamt ond Mars i synförmågans femte hus (Solens naturliga). Att driva tolkningen så långt utan att ha exakt födelsetid är kanske inte klok praxis, men det är lustigt hur ofta man tycker sig se en skymt av just det verkliga problemet.

   Tar man Strömstedts cancer på halsen är förstås Oxen eller Venus en misstänkt kandidat. Oxen är tom men månascendenten ger Venus i 8e för korruption (kan innefatta hälsomässig degeneration). För fortplantningssymbolen Skorpionen i 1a blir lustigt nog intellektets Merkurius en "verksam illgörare" (sexdrift och intellekt går inte ihop?) och med Strömstedts hörnplacerade ONDA Merkurius har alltså Venus (halsen) i 8e korruptionshuset ett uselt stöd i sin disponent. Lustigt, detta är min spekulation om hans avund (eller ångest) över att inte kunna nå faderns intellektualitet fast i en annan "tonart"... Som om ödet indikerade "tig still" genom den medfödda sjukdomen. Barnläkaren Ian Stevenson har ju många foton på märkliga födelsedefekter på barn som minns ett brutalt avslut på sitt närmast föregående liv och när du nu för saken på tal, kan man ju misstänka något liknande om sjukdomar i process vid födelsen...

   Radera