Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 augusti 2016

Extremisten som menade att staten stal genom beskattning

Coleman Andrews
- typisk amerikansk skattehatare

En väl argumenterad artikel i DN lovordar KU:s beslut att tillsätta en utredning om Riksrevisionens framtid där undertecknad bannade samma utskott för att i flathet låta två av skamfläckarna sitta kvar. (Är det inte en av dem som nu kommer att utreda sig själv eller hur var det?)

Artikeln omnämner amerikanska skatteverkets revisor Coleman Andrews. Sedermera avhoppad försökte han bli president för alla USA:s drömska hatare av staten. Andrews "statlig inkomstskatt är tjuveri" klingar bekant, det måste ha blivit en neoliberal floskel som någon ung Anders Borg eller liknande låtit komma över sina läppar.

Hack i häl på analysen av Sverige-horoskopets missbruk av frihetens valör Jupiter (släpphänt låt gå-mentalitet inom det rika etablissemanget), kan det därför passa bra att granska Thomas Coleman Andrews, någon slags neoliberal fast före sin tid.


Inte en enda planet med realistisk kontakt med Jord-elementet men distinkt driven att ur den svarta och begärsfyllda Vegetativa Själen rationalisera oviljan att släppa något ifrån sig. Här ser vi sjuklig själviskhet upphöjd till ett "rationellt" ideal genom att Solens ägare Saturnus befinner sig i näriga Vatten medan Solen själv skapar en doktrin eller ideologi som efterhandsrationaliserar det faktum att Saturnus i Skorpionen är en dödssymbolik dubblerad. 

De som ur djupet känner så här, måste vara de otryggaste människor som existerar och Skorpionen ligger alltid redo att i sin intensifierade upplevelse av död och förintelse gripa till försvar för sitt eget (Skorpionen är "bara" en individualist). Men när den här Sol-Vattumannen agerar utifrån sin härskare Saturnus är det förstås med höga anspråk från zodiakens tredje och universalistiska akt, där man önskar se sin egen dödsskräck upphöjd till allmän ideologi. 

Horoskopet påminner besynnerligt om USA-horoskopets egen svåra psykopatologi som gjort landet till det värsta rovdjur mänskligheten skådat i modern tid. Coleman Andrews själv lider av exakt samma otrygghet som jag tidigare påpekat utmärker den amerikanska nationalsjälen, alla dessa fattighjon som strömmade till Nya Världen i hopp om rikedom och individuell frihet.

Varför jag väljer solascendenten som utgångspunkt beror på att Andrews kandiderade till president. Genom att utgå från Solen som när en kung eller ledarskapsplanet blir det väldigt tydligt vilka maktambitioner horoskopet innehåller: begränsaren och makthavaren Saturnus placeras här i det tionde huset för staten och makten. Då uppstår paradoxen att det just är den stat Andrews menar rånar honom på hans arbetes frukter via skatten som är den stat han själv vill ha makt över. 

Men vi ser här den sociala utstötningens syndrom mellan hatiska utanförskapets Skorpion och den sociala och kollegiala Vattumannen, en kombination som tenderar att kantra en eller annan gång i livet. Man skulle kunna kalla svåra versioner av symboliken för "den djupt osolidariska människan", en självisk enstörning utan förmåga till givande vänskap och ett av bloggens äldre skolexempel var Osama bin Ladin. Där räckte det med att Mars i hemmaläge i Skorpionen angrep Vattumannen. Från USA-finansierad (i deras fula maktspel) till angripare av USA via 9/11-dådet.

Andrews jobbade nu för staten (skatteverket) men byggde där tydligen upp en inre hatiskhet så att "sociala utstötningen" slog till i formen av hans Osama-liknande helomvändning: han började förakta hela det skattesystem han tidigare jobbat för. Att han inte lyckades väl i ambitionen att bli president (trots makthungern i 10e) kan man kanske också tillskriva det sociala utstötningssyndromet. Hans syn på staten som enbart en parasit på medborgarna är patologisk, sjuklig, och slog inte an hos tillräckligt många.

Andrews karta passar, förutom tendensen att efterrationalisera sitt eget hat eller negativitet (Vatten/Luft), in på idén om att ideologisk extremism lätt uppstår hos de lättantändliga typer som har ett övermått av Eld och Luft. Överhettade tänkare, så att säga.

Ett intressant horoskop för bloggaren eftersom han har åtminstone tre andra kartor (icke-kända personer) med den hårda brytningen mellan Vattuman och Skorpion som alla i någon mån är hatiska mot staten eller den naturligt sociala människan (kollektivet/Vattumannen där man dock ska minnas att tecknet, när det fungerar, representerar en respekt för det individuella eftersom den friska Vattumannen vet att kollektivet bara är en aggregation av individer. Det gudomliga intellektet Nous finns inte annat som summan av dess (oändligt många) tankeväsen, de noetiska andegnistor som samtidigt utgör kärnan i varje levande människa).

Man kan också påminna sig Fredrik Reinfeldts hat mot staten vilket enbart röjdes genom den kända födelsetimman. Med Saturnus hemma i Vattumannen men i 6e huset för olyckor och fiender och en Saturnus som från det fientliga huset via 270° angriper viljan att nacka eller halshugga - södra månnoden Ketu - i Reinfeldts 3e intellektshus, uppstod en störning mellan Luft och Vatten och en ideologisk fanatism och ambition åt att strypa (Saturnus) eller svälta ut vissa mobbingoffer i samhället. 

Reinfeldts hat mot sjuka och arbetslösa människor föder verkligen frågor om hur djupt denna själ förnedrat sig i ett föregående liv! För minns att planetär betoning av de mörka (tamasiska) tecknen antyder ATTITYDER som en gång var medvetna tankar men som i ett senare liv lever kvar under utan som predispositioner man kanske aldrig ens får syn på. (Den frusna attityden kan förstås vara på både gott och ont - det finns människor som verkar vara hopplösa optimister och som nära på verkar oförmögna att dra slutsatser av sina motgångar.) En sådan empatistörd hjärtlöshet som Reinfeldts karta uppvisar är inte normal, och inte ens hans marknadsliberala "öppna era hjärtan" (för tanken på billig arbetskraftsinvandring) då han gick mot sitt valfiasko, kan skyla denna psykologiska skada. 

Det är inte alls förvånande att den så störd själ nu hittas i någon slags rådgivande position till Bank of USA. Samma perversa hat och vilja att barrikadera (Saturnus) sig mot materiellt svårmod/död (Skorpionen) är en drivande kraft i hela bankväsendets jakt på kundernas pengar. Jag har ofta tyckt mig se något skorpioniskt i bankväsendet, men i Reinfeldts fall ska man inte glömma att han har planeter i båda pengahusen (2a och 11e) vilket gör honom till Sveriges kanske närigaste offentliga person (de riktiga monstren från styrelserummen har vettet att göda sina sjukliga begär utan att visa sig i det offentliga).

1 kommentar:

Anonym sa...

Kolla kritiken mot punkt nummer 4 i
https://www.youtube.com/watch?v=qmsyql30Kak