Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 22 juni 2016

Telias globala tabbe och fullmånen (och lite annat)
DN, som efter sin fula remake slutat uppge publiceringsklockslag för sina artiklar, skriver av en text i IT-tidningen The Register om Telias massiva klantighet. Det svenska mut- och ockerföretaget, som tydligen också spelar en betydande roll i internets infrastruktur, slog för en stund ut världens internettrafik och skickade alla datapaket till Hongkong.

En tekniker kan ha en dålig dag och i Sverige har tekniker ofta dåliga dagar. Det mest patetiska jag någonsin hört var nyheten häromdagen om de skandinaviska storbankernas giriga Swish-projekt (framtaget för att hindra den enkla svensken att upptäcka hur PayPal är ett överlägset bättre system, även om deras pålagor också börjat stinka av girighet). 

Det visar sig att betallösningen Swish uppvisade sådana problem att man får skrota tekniken och bygga om den från grunden. Jag jobbade inom webb-IT på en av de största företagen några korta år före det att spekulationsbubblan sprack 2001 och kan bara trött konstatera att kapitalismen, som drivs av jakten på genvägar, kapade kostnader och ännu bättre lönsamhet, inte är någon vän av vare sig det goda hantverket eller till människan i stort. 

Den mest famösa skandalen under min tid var när ett annat kontor med sitt snabba intranät byggde en ny sajt åt en hotellkedja utifrån ett så illa genomtänkt val av passande teknologi att resultatet var helt oanvändbart eftersom man på den tiden också var tvungen att ta hänsyn till alla dem som inte hade supersnabba bredbandsuppkopplingar. Inne på kontoret rullade konstruktionen blixtnabbt på, men ingen hade tänkt på att provköra sajten genom en slö förbindelse. Och ja, företaget ifråga byggde naturligtvis en av Telia-Felias tidigare företagssajter.... 

Utöver storbankernas fiaskobetonade uppköp av tekniskt don't-know-how från landets it-fascister har vi ju i färskt minne Arbetsförmedlingen som kastade 100 miljoner av skattebetalarnas pengar i sjön för ett nytt it-system som aldrig tog fart.

Inte konstigt att branschen går sönder jämt och ständigt när den bygger på att hetsa fram produkter så trasiga att kunderna sedan blir upplåsta i en oändlig sinande ström att rättningar och uppdateringar av de trasiga programmen och apparna.... Att helt lämna IT och återvända till lärda böcker var det mest medvetande- och kvalitetshöjande steg jag tagit i hela mitt liv.

Horoskopet för den dimmiga Telia-teknikerns feldirigering av världens nättrafik inträffade EXAKT under fullmånen och i en tid som bloggen nu ofta påpekat är kolsvart till följd av det stora korset i Tamas guna, dårskapens eller okunnighetens kvalitet.

Utvikning. Naturligtvis lyckades inte Löfven och oppositionen enas om bostadsbyggandet under denna haltande tid, och årets nya skörd av tiggare från Östeuropa ser ännu schavigare och mer nedgången ut än tidigare årgångar. Jag har redan sett ett otal sitta på gatorna i huvudstaden och skramla med sina plåtburkar - de har inte resignerat än och börjat spara energi.

Men vad årets årgång inte tycks ha lärt sig och som får mig att tro att de kommer från en annan trakt, är den sociala färdigheten att säga det inövade "Heeeej" och le. Sura och depressiva miner lite varstans och matchande en period då det blinda begärets Mörker tecknas från stjärnhimlen. Se även föregående inlägg om att Michael Jacksons hemliga gömma med pervoporr börjar diskuteras just då den avdöda artistens Tamas-del av födelsehoroskopet aktiveras de rådande stjärnorna.Få ting är så stimulerande som en djupsinnig symbol som öppnar medvetandet eller en genomtänkt ikon - en sån som man faktiskt intuitivt förstår innebörden av utan medföljande bruksanvisning. Det vill säga, en ikon som kontrasterar med den meningslösa flod av emojjer som skapas idag. Hur svårt är det egentligen att lära sig skriva lite bättre så att texten förmedlar känslorna? Eller, om det är omöjligt, avstå från försöken till ironi (eller vad det nu är) som man ändå inte förmår gestalta utan att dubbelgardera sig med en emoj?

Resonemanget leder direkt till den skriftspråkliga Merkurius, som tillika är en IT och kommunikationsplanet. All IT bygger på skriftliga protokoll för den data som flyter i ledningarna (eller genom luften), så att den bevingade budbäraren direkt kan kopplas till Telia-Felia är inte kontroversiellt. Inte heller att Merkurius har en annan roll, som handelsman och i värsta fall en ohederlig sådan, vilket också stämmer med Telias alla mutor för att utvidga sin sfär.

Dagen för Telias fadäs som fick globala konsekvenser, ser vi Merkurius i Oxen och opponerad från den restriktiva (och ibland helt förstoppande) Saturnus. Oppositioner mellan Eld och Luft är ofta kreativa men längs den sataniska axeln, Oxen och Skorpionen, har bloggaren tyckt sig se Jord- och Vattentecknens negativa polarisering i formen av implosioner och haverier, som i fallet då en biltunnel rasade samman för några år sedan under en fullmåne längs den sataniska axeln. 

Det intressanta med horoskopet för Telias praktvurpa (The Register hånar det svenska företaget för dess inkompetens) är att Merkurius GRADEXAKT fastnat i Saturnus negativitet samma dygn det är fullmåne. Varken DN eller The Register nämner NÄR under måndagen avbrottet kom, men jag skulle vilja säga att vi nu är inne i en tid på året när svenskarna, åtminstone i höjd med Stockholm får se väldigt mycket Lejon i öster.

I huvudstaden visar sig Lejonet vid ascendenten 9.03 och stannar där till 12.13, i över tre timmar. Under denna tid blir Saturnus hämning av kommunikationsvägarnas Merkurius total eftersom Saturnus hinduiska 270-gradersaspekt träffar ascendenttecknet Lejonet, vilket hämmar denna solkungs naturliga lyskraft. Och eftersom väloljade och framgångsrika Jupiter befinner sig i Lejonet ger en Lejonascendent under attack från Saturnus en perfekt sinnebild av att ett avbrott för den kontinuerliga framgångens Jupiter, ett ständigt flöde som vi lärt oss ta för givet.

Merkurius, Jupiter och Saturnus - tre viktiga planeter alla i Mörkrets kvalitet och i de mäktiga hörnhus som sägs favorisera en EXTERN MANIFESTATION. Dvs. detta var inte ett Mörker i det inre sinnet utan en högst påtaglig blackout.

Det tredje kommunikationshuset har sitt intresse, och med dess tillfälliga ägare Venus "bränd" av Solen under pågående fullmåne och Venus OCH Solens disponent Merkurius störd av Saturnus i den negativa sataniska axeln, är det lätt att förstå att också 3e instämmer i de negativa omen vi redan radat upp.

Visst är det lätt att se tecknen i efterhand! Inför terrorattentatet den 11 september 2001 var det tydligen bara två (väst-)astrologer i hela världen som såg möjligheten av ett terrorattentat i USA utifrån vissa egenheter på himlen just då. Utifrån den sideriska zodiaken och med enbart de sju klassiska planeterna var symboliken för Twin Towers-attacken nog så tydlig. I efterhand.


Se även: Telias telefoniavbrott under en hel dag 2012


*****


Lejonets nobless och en liten pilotstudie

Dagen efter fullmånen gick sig bloggaren till en tandvårdshygienist - efteråt upptäckte han att tidpunkten för behandlingen GRADEXAKT gav en Vågascendent som motsvarade hans Sol, en potentiellt viktig behandling med andra ord. Hygienisten konstaterade milt att han väntat så länge med återbesök (fem år) att en hel del tandsten byggts upp. 

Bloggaren, som förr älskade att partygissa stjärntecken på folk kunde naturligtvis inte hålla sig från att föra ämnet på tal, och den charmerande och för honom nya tandvårdshygienisten som trodde hon var Jungfru fick veta att hon med 80% sannolikhet var Lejon. 

Just som jag föredrog några standardargument för den tålmodiga lyssnaren SÅG jag henne för första gången. Det var ett Lejon så det hette duga, tänk en kvinnlig (och därför vackrare) version av super-Lejonet Sean Penn! Det finns en typ av detta tecken som har ett nobelt, smalt ansikte med hög näsrygg och intensivt klara och djupt betraktande ögon, raka motsatsen till den sorts Lejon med ett nästan trekantigt kattansikte till följd av extremt markanta kindkotor. Den senare typen representerades i någon mån av sångaren Joey Tempest och hans kvinnliga look-alike

Jag sökte upp tandhygienistens födelsedatum på nätet och visst var det så: tre planeter i den tropiska Jungfrun flyttar alla tillbaka till det sideriska Lejonet. Men som sagt, fyra av fem byter soltecken med den psykologiskt korrekta sideriska zodiaken, så det var ingen större överraskning, allra minst när jag uppfattade den milda karaktärsstyrkan som utgick från detta Lejon. 

För det är kanske oväntat men likafullt sant: de bästa Lejonen är inte alls dominanta utan tvärtom rätt lågmälda. Men de är hyperkoncentrerade i sin väsenskärna, solida som människor, och det är inte att förvåna sig över. Lejonets härskare Solen representerar ju själen i indisk astrologi. Därför är Lejonet djurens konung i naturen och kungen bland människor. 

Det är i det femte dharma-huset (motsvarande Lejonets tecken) som själen potentiellt finner sig själv mitt i detta liv som människa. Det är också i det femte huset hinduerna ser purva punya, ekot från gärningar (karma) i tidigare liv. Man blir inte "kung"/"drottning" av en slump, själen har byggt sin integritet under kanske många liv, lite i taget eller samlat i ett enda mäktigt liv som sedan resonerar genom tidens tunnel....

I dagsläget har jag skrapat ihop 1706 horoskop med känd födelsetid. Testar att prova Solen i 5e huset (den mest "solklara" indikation på aktiv purva punya som tänkas kan). Min hypotes är att denna approximation av Platons "Det Goda" ska uppvisa mindre kriminalitet än gruppen som helhet, utan hänsyn till Solens husposition. Låt se om det stämmer! 

Först letar jag upp nyckelordet "CRIME" i kommentarfälten till dessa kartor och finner 150 stycken eller 8,8% av hela datasetet. Jag tror jag läste någonstans att var tionde svensk är brottsdömd, så knappa 9% för denna globala grupp matchar det svenska värdet väl. Den globala gruppen har valts antingen för celebritet, för goda insatser (t.ex. Nobelpristagarna) eller för brottslighet (mördare, bankfolk och affärsmän och andra som degraderar människosläktet och hindrar världen från att bli en trevlig plats att vara).

Sannolikheten för Solen i 5e är förstås ett hus av tolv eller 8,3% och 139 kartor har Solen i 5e, dvs. 8,1%. Detta är nära nog exakt vad man kunde förvänta sig om ren slump fördelat kartorna, vilket är vad som gäller för en sån här ostrukturerad insamling av allsköns horoskop.

Lägg nu till taggen "CRIME" till kravet på femtehussolen och kvar återstår 19 kartor. Vad betyder detta? Så här ser alla 150 brottslingars solplacering i husen ut:
H1:  16
H2:  14
H3:   7
H4:  11
H5:  19
H6:   9
H7:  14
H8:  10
H9:   9
H10: 13
H11: 14
H12: 14
Jämför gärna med inläggen: Hur märkvärdig är egentligen Solen i den goda karmans sektor?,  samt den fristående fortsättningen.

Fyndet av brottslingar och husen är smått fascinerande, för identitetens (själens) Sol är verkligen framhävd i sitt naturliga, egna hus. Men uppenbarligen på gott och ont eftersom brottslighet frodas i "kreativa" och "lekfulla" femte huset som på ingen annan plats! Bloggaren ingår i denna grupp och han känner sig ibland som en rövare inombords! Är det ett eko från något mindre väl genomfört tidigare liv så att purva punya - "kredd från tidigare liv" via femte huset både fäster uppmärksamheten på välgärningar och dåliga gärningar? 

Det allra första exemplet på tidigare liv-kredden använde just kidnappningsoffret Elizabeth Smart som exempel. "Närläsningen" av den kartan visade att femte huset hade svaga eller rent negativa omen. Efter det inlägget har jag sökt på nätet i ämnet men hittat mycket litet. På några forum för hinduisk astrologi har jag mött tanken om "damaged purva punya", vilket är precis vad kidnappningsoffret illustrerade. 

Femte huset kan således också kanalisera negativt karma som står att skörda när individen uttrycker sig femte hus-kreativt! (Om jag minns rätt om omständigheterna kring kidnappningsoffret räckte det med att hon var ute och "femtehus-visuellt" - Solen=synlighet - visade sig på trottoaren och där blev indragen i en bil.)

Det är omöjligt att säga om en betydligt större grupp brottslingar med känd födelsetid alltjämt skull betona femtehuset mer än alla andra. Vad som direkt kan sägas, är att läran om goda och onda hus inte alls får något stöd i den här ministudien. Däremot är det svårt att missa att den individuella dharmans (självförverkligandets) femte hus bara när "nästbästa huset" i indisk astrologi. Det bästa huset, det nionde där man realiserar den universella dharman (och blir mer gud än individ) dyker upp i tabellen i en av dessa ständigt återkommande axlar som visat sig vid kvantitativa tester. Se hur antalet kriminella halveras i det "bästa huset", Gurus eller gudens hus, jämfört med det individcentrerade femte! 

Lustigt nog ser man samma förminskning av kriminalitet även i det motsatta tredje huset för läs- och skrivkunnighet! Tredje är ett ont hus i indisk tradition eftersom den naturliga korrespondenten Merkurius i sig är amoralisk, men är samtidigt det minst onda av de dåliga husen eftersom intellektet kan lära sig styra sitt eget tankeflöde (och även övervinna sin tendens till ohederlig handel - den föraktade krämarmentaliteten). 

Låga 7 solar i tredje är lågvattenmärket här och bildar med 9 solar i 9e en diagonal axel längsmed två hus som motsvarar Sattva guna (H9) och Rajas guna (H3) respektive. Eftersom det 9e naturliga Guru-huset (Jupiter) informerar studenten i det 3e läs- och skrivkunniga huset, ser man hur korrekt visheten flödar "nedåt" och fyller det intellekt som tillhör den organiska kroppen och som förstörs vid döden och skapas på nytt vid varje återfödelse. 

Det sägs att motsatta hus i någon mån reflekterar innebörden av det andra och axeln H9-till-H3 verkar verkligen vara en brottsförebyggande signatur i astrologin, precis som man kunde ana av det nionde husets koppling till religion och filosofi.
...När vi tänker på metafysik, på ontologi, spekulationer kring verkligheten och kunskapen om den, är vår uppmärksamhet vanligen fästad på intellektets ("mind") förmåga i relation till ett universum som enbart uppfattas genom sinnesintryckens förmedling, på grundval av vilken den mentala fakulteten sedan bygger upp ett idealt system. Men med "filosofi" menade Platon något helt annat. Filosofin börjar först då en fakultet som varken är "mind" eller intellekt erfar en verklighet som inte alls är sinnesvärldens universum utan en super-värld som sannerligen kan kallas ideal - förutsatt att vi med den beteckningen syftar på det som är transcendentalt verkligt.

Edward J. Urwick - The Message of Plato: A Re-Interpretation of the Republic (1920, s. 32-33)
Bättre än så här kan knappast underskottet av 9/3-axeln bland brottslingar beskrivas? Den indiska astrologin är identisk med Platons världsbild, vilket är exakt vad denna fantastiska bok som återutgavs för några år sedan, hävdar från ett 1920-tal då indologins fynd ännu fascinerade västerlänningen.

Men vad vet IT-fascister och Telias affärsutvecklare om den högre själens arbete på att ta kontroll över den vettvilliga låga djurkropp den av karmiska faktorer finner sig dragen till, liv efter liv?

4 kommentarer:

 1. Intressant med en titt bakom kulisserna i IT-världen...

  Telia-Felia - verkligen ett passande namn. Inte bara ute i stora världen, utan även i den lilla här hemma. Här i trakten var ju utan telefoni i 11 dagar nyligen, och på flera orter i Gästrikland har inte mobiltelefonin funkat. En ort har varit utan i närmare en månad nu. Och i höst läggs den fasta telefonin ner... Såna här fall finns det säkert fler av, men de ligger i nyhetsskugga, för smått för att vara intressant.

  Samma dag som Telias jättetabbe inträffade fanns en artikel i DN rubricerad ”Dagen då texten dog”. Den handlar om att Facebook ”i dagarna” skissat på sin framtid, och den heter videosnuttar. FB dödförklarar det skrivna ordet, som det står i artikeln. Det var ju en händelse som ser ut som en tanke att den publicerades just den 20 juni...

  Och idag kom nyheten att ett ljudboksförlag köper Sveriges äldsta förlag. Det är inga vidare utsikter för oss som älskar det skrivna ordet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hällregnar verkligen "onda omen" över "civilisationen som vi kände den" just nu. Är tvungen att hejda mig och inte skriva kommentarer till alla inlägg av den typ du nämner.

   Men de kan väl sammanfattas med den "onda demonen" i Sveriges tredje kommunikationshus (också huset för den skriftliga förmågan). Det intressanta vore att ha hela världens horoskop eftersom många av de här tecknen på ett allt mer urartat västerland egentligen tillhör världsskeendet...

   Håller verkligen västerlänningen genom sin prylfixering på att tappa sin uttrycksförmåga? En ny hoper "emojer" lanserade var en annan nästan dagsfärsk nyhet som visar hur it-fascister get sig den på att beröva allmänheten alla uttrycksförmåga. Folk ska jobba och konsumera och sen tiga. Man kan bli konspiratorisk...

   Radera
  2. IT-fascism... har just upplevt ett ytterligare exempel, fast inte av den typ jag skrev om i förra kommentaren, utan på SJ:s sajt. Försökte boka biljetter med alternativet faktura, men det gick inte, för man måste identifiera sig med MOBILT Bank-ID. "Starta Mobilt Bank-id på surfplatta eller mobil" kom det upp en ruta på skärmen. Varför i herrans namn duger inte vanligt Bank-id och en vanlig dator, kan man fråga sig! Helt sjukt.
   SJ har helt gjort om sin sajt ein sist, förr gick det att betala mot faktura utan att behöva identifiera sig ö h t. Och nu har dom mage att beskriva detta betalningsalternativ som en nyhet: "Nu kan du som privatperson betala mot faktura..."! Det enda nya är att man måste identifiera sig med Mobilt bank-id och inte får biljetterna på posten längre, utan måste slösa toner och papper på utskrift själv...

   Ursäkta att jag skriver av mig frustrationen här, men det här är ytterligare ett exempel på IT-fascism - tydligen ska folk styras bort från datorer till mobiler och plattor. Och med mobiler och plattor kan man inte skriva lika fort och mycket förresten, apropå det där med förmåga att uttrycka sig skriftligt.

   Radera
  3. Jag har också märkt den påfallande styrningen BORT från de "olönsamma" stationära datorerna.

   Smartfånen bjuder uppenbarligen på så mycket bättre möjligheter att kontrollera och styra folk och läsa av dem (inte minst hur de rör sig rent fysiskt i det marknadskontrollerade samhället).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.