Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 15 juni 2016

Rovkapitalisterna eller Folket? Bara att välja.Det var tydligen framsynt att lägga ut ett inlägg om makthavarens tecken Stenbocken igår och fundera lite över hinduismens symbol för den bakomliggande kosmiska princip som den kallar Makara - Havsmonstret.

Kopplingen mellan vattnets rovdjur och rovkapitalism har bloggen sedan längre gjort och när nu SvD avslöjar att svenska stoltheten Ericsson kanske kommer att sparka 25.000 - aktieägarna, dessa avskum som låter sin aktieportfölj finansiera deras liv i välmåga, ger tummen ner åt företagens lönsamhetsutveckling - så låg blogginlägget om Stenbocken som mördarkrokodilen helt rätt i tiden i valet av citat från The Guardian

Vi tar det igen, i den händelse någon tillfällig besökare ser detta eller någon återkommande läser utan att ta in texternas åtminstone intermittenta knivskärpa:
According to Andy Haldane, the Bank of England chief economist, greedy shareholder capitalism plays a big part. In 1970 for every £100 of profit earned, £10 was paid out as dividends. Now shareholders demand closer to £70 per £100 of profit. As a result the infrastructure slowly wears out. Firms driven only by shareholder value not only put profits before people, but also end up “eating themselves”, as Haldane put it.

Den som lägger ihop 2 plus 2 inser strax att det är aktieägarna - den Onde Rike Mannen som bloggen betecknat bl.a. dem som lever på värdepappersspekulation - som sparkar ut medmänniskor i kylan för att de inte vill förlora sina privilegier. Har sådana människor inte förverkat rätten till livet eller åtminstone det goda livet som de skapat sig på bekostnad av alla andras välmående? 

The Guardian noterar hur vanvettigt aktieägarnas anspråk på företagsvinster skjutit i höjden de senaste årtiondena och dessa mänsklighetens värsta egoister håller just på att ta knäcken på det västerländska systemet. Ska man då indigneras eller lamentera det lidande vi har framför oss men likväl applådera de giriga svinen för att de tar kål på det system som de lärt sig manipulera till sin fördel? 

Eftersom många av dem lagrat rikedomar för långt mer än en livstids gott leverne för sig själva och sin familj är det enkla receptet, nu som i alla tider, revolution. Väl medveten om att det här bara är en kraftlös dagdröm ser bloggaren gärna en militär statskupp typ Castro i Kuba och ett återtagande av medlen hos alla Ericssons aktieägare så att företaget kan fortsätta sin humana personalpolitik som SvD beskriver. 

Från det att den Onde Rike Mannen och hans destruktivitet desarmerats, kan ett helt förstatligat svenskt Regalskepp segla ut i världen och bedriva handel med andra nationer som också vägrar den gamla, onda och definitivt döende världsordningen. 

Frihandelsavtalet kommer förhoppningsvis aldrig att bli av, USA och kapitalismen som den kom att urarta, är döende företeelser. En ny sakernas ordning är dock inte ens påtänkt av dagens obsoleta politiker med deras kortsiktiga ambitioner att för egen del klibba fast vid det lukrativa näringslivet efter en fåårig politisk karriärklättring (återigen Stenbockens tecken, social strebermentalitet). 

Därför ligger troligen någon slags "Världens undergång" mellan oss och den nya ordning där nationalstaten upprättats på nytt (istället för rikemansklubbar som EU eller det officiella USA medierna hjärntvättar oss med), men där nationalstatens fundament inte längre bär den sena kapitalismens neodarwinistiska prägel ("äta eller bli uppäten") utan något värdigare, något som bättre anstår människosläktet.

Det är därför en hoppingivande signal att SvD ringer i stora larmklockan 6.11 på onsdagsmorgonen och korrigerar sin tidigare uppgift om att Ericsson ämnar sparka 4000 på grund av den Onde Rike Mannens missnöje över kvartalsrapporterna. För se hur snabbt stjärnhimmelen kan kasta om budskap och vid denna tidpunkt ta parti för Människan snarare än den döda materien:
Hur påfallande lik är inte den här kartan den som igår kväll publicerades för Putins reaktion på den amerikanska aggressionen (vapendrill med 40.000 man utanför Rysslands gränser!). Det är bara att konstaterar samma sak på nytt: precis som Putin är den goda i rustningsspelet och USA den onda, blir SvD:s väckarklocka den goda Venus stigande i öster i det GENUINT MÄNSKLIGA Tvillingarnas tecken. 

Dessutom har Månen (stora folkmängder, Ericssons anställda) nu nått in i venusianska Vågen och folkets balans hotas eftersom Vågskålarnas härskare Venus är hotad av illgöraren Mars. I detta fall befinner sig Mars i den ständigt giriga Skorpionen, tecknet står för eskalerad dödsskräck, terror = fruktan, vilket förklarar varför rovkapitalisterna som bara tänker/lever utifrån näringssjälens eller Vatten-elementes perspektiv aldrig kan bli mätta.

Exkurs. Värst utsatta är, börjar jag tro efter att ha studerat en sexmissbrukare och allmänt osammanhängande person, är de som har Solen i Vatten men där härskaren drivs av en eldplanet eller har soldisponenten i ett eldtecken. Dessa har en blåslampa i det omedvetna som avbrutet driver på dem. Fenomenet kallas "driven" på engelska psykologiska, de är hetsiga och forcerande och drivs av krafter eller motiv de inte ens kan uppfatta eftersom Solen i sig betecknar det centrum utifrån vilken medvetande och viljeakter utgår.

Men bakom denna individens mittpunkt döljer sig alltså en Solens disponent om om den skär sig illa mot Solens egen konfiguration kan vi få slitsamma dagaktiva (Solen = dagen) livsvandringar. Det kan också vara tvärtom. Solen i Vatten upplever den underliggande disponenten i Eld så smärtsamt direkt och tydligt att Solen-i-Vatten helt torkas ut och den underliggande arketypen helt tar över. Då kan man börja tala om att vara besatt eller en radiostyrd marionett för transpersonella krafter. Tanken har just fötts hos bloggaren efter vissa iakttagelser i verkliga livet, och ska vidareutvecklas...

För att tala klartext: de fall som bloggaren börjat fundera över är Solen i Kräftan, Skorpionen och Fiskarna där disponenterna är Månen, Mars och Jupiter. Den hemlighetsfulla Solen i Skorpionen t.ex., måste lida helvetets alla kval om Mars skulle ligga i extroverta eldtecknet Väduren så att Mars ständigt och ogenomtänkt avslöjar allt det som Solen i Skorpionen - om den rådde bättre över sig själv - skulle vilja hålla mörklagt. Den här kombinationen har med andra ord usel impulskontroll och tendensen att försäga sig eller tjuvstarta.

Notera i SvD:s publiceringsögonblick hur Makaras (krokodilen) härskare Saturnus (som äter sina barn!) är kombinerad med den näriga Mars i det som ur den goda venusianska människans perspektiv (Tvillingarna) är fiendens och olyckans hörn (6e huset). Logiken är knivskarp. Den näriga och låga Vattensjälen hotar mänskligheten, Luft- eller andesjälen. Och det är också så SvD:s text är vinklad (fast försiktigt).

Denna Hydra måste dräpas innan mänskligheten (Luft-elementet: Tvillingarna, Vågen, Vattumannen) kan befrias till den medfödda arvslott som demonerna och parasiterna bland de rika nu förnekar dem. Om inte människan själv går något åt sin korruption och näpser den Onde Rike Mannen kommer sannolikt Naturen att utplåna den här arten. Kanske med "precisionsbombning" modell USA så att några väl placerade jordbävningar får kärnkraftverk att rämna, dammar att brista samtidigt som hela Tredje världen får nog och skickar alla sina extremister på den rika världen. 

Kommer den Rike Onde Mannen att klara ett krig på alla fronter under detta Harmageddon? Det finns uppenbarligen en och annan socialt medveten regissör i Hollywood, för hur patetiskt simplistisk handlingen i filmen Elysium än är (en actionrulle för kiddsen), så står det helt klart av handlingen: Om så den Onde Rike Mannen bygger sig ett "gated community" som svävar fritt högt uppe i luften, kommer de fattiga att finna sin väg in även i denna privilegierade paradislund (som tiggarna från Östeuropa väller in i svenska städer) och ombesörja justeringen till JÄMLIKHET. (Matt Damon spelar i filmen en ofrivillig socialistisk revolutionär som tar parti för de utsugna små människorna.) 

Ett är säkert: ingen privilegierad civilisation har någonsin varit villig till eftergifter, de brukar i allmänhet rämna på ett våldsamt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar