Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 juni 2016

Löfven och de tafsande männen (Vem kan man lita på?)




Aftonbladet kör en, tydligen, behövlig artikelserie om det tilltagande tafsandet på kvinnor som de allt odugligare svenska männen gör sig skyldiga till. Och, måste tilläggas, invandrad ungdom som blir helt snurrig av mötet med en prostitutionskultur som den sekulära västerländska. Spelkulturen gör naturligtvis sitt till med dess förvridna och sexistiska rollfigurer.



Frågan är om man kan lita på Löfvens präktighet efter att ha noterat de påfallande parallellerna mellan hans horoskop och det för en annan kvinnornas självutnämnda beskyddare, den "feministiska" poliskommissarien Göran Lindberg som senare avslöjades med att sextrakassera kvinnor!

Nu kan ingen dömas enbart på ett horoskop som ju enbart tecknar POTENTIALER men inte faktiska UTFALL. Men det minsta man kan säga om Löfven är att detta är en av de värsta populister jag någonsin varit med om i svensk politik. Han är som en papegoja som låter sig instrueras, mening för mening, av sina spinndoktorer för att "hänga med" i det som händer. En värre marionett för den Onde Rike Mannen har jag aldrig sett. Reinfeldt gjorde åtminstone ingen hemlighet över att han stod på Marknadens sida och gärna förslavade alla dem som inte platsade i samma mediokra medelklass som han själv.


Det kanske mest intressanta är att dessa båda kvinnornas riddare både föddes ett år då välgöraren Jupiter befinner sig i den våldtagna Persefones tecken, dvs. den antisociala Jungfrun som är så negativ till umgänge att hon i myten framkallar ett angrepp från underjordens herre Hades. Vi skulle kunna kalla den här Jupiter-placeringen för "räddaren i nöden". (Bloggen har tidigare resonerat om varför Venus anses "fallen" eller "nedsänkt" i Jungfrun och tecknets ktoniska (Jord-) natur kan vara förklaringen.

Men det finns faktiskt en risk för att vi med Jupiter i ett Jord-tecken snarast har att göra med Zeus Chtonios! Och vad säga om honom, Underjordens herre? Wikipedia förklarar kort att vissa grekiska orter dyrkade honom och då med en sneglande blick på de rikedomar som underjorden tänktes rymma. Är det därför Venus i Jungfrun "går ned sig" i Jord-tecknet Jungfrun och i princip blir sinnebilden för den som prostituerar sig för materiell rekompensation? Se bloggens märkliga fynd vid studiet av utvikningsflickorna i tidningen Playboy, första delen lyfte fram Jungfrun och del 2 gav ett "spegelvänt" resultat som just i detta faktum alltjämt implicerade Jungfruns tecken i frågan om att instrumentalisera kroppen i syfte att förbättra sin materiella standard. 

Att den som väljer horans signaler i det öppna blir lovligt byte för unga hetsporrar är en självklarhet som det sekulära Sverige inte längre har förutsättningar att förstå. Pornografin har ätit så djupt in i kulturen att ingen tänker klart längre. Detta märks inte minst i ungdomens rädsla för sin egen kroppsbehåring. Det var ju från början porrindustrins idé att renraka produkterna för att få smaskigare fotovinklar på köttstyckenas aktiviteter. Och nu ser hela västerlandet ut som om de var på väg till sin nästa porrfilmsinspelning! 

Det är svårt att säga vem som är de värsta offren, de avtrubbade och okunniga svenskarna själva eller invandrade unga män som möter detta nya Sodom och Gomorra och sätts den kalla åtråns brand över all visuell stimuli (den kalla åtrån representeras av den helt animaliska könsdriftens Mars i negativt härskarläge i reproduktionens Vatten-Skorpion. (Se gärna polischefens och Löfvens "fallna" Mars i Vatten-Kräftan som grabbarna som inte får till det för att de är för defensiva och rädda för ett avslag, och istället försöker bli kvinnans bästa vän genom att kalla sig "feminister" och den vägen "komma till"...).

Polischefen var förbrytaren Hades själv och det är frestande att snarast se honom som synonym med "jordens Zeus". Verklig Venus, verklig kärlek söker inte sitt, söker inte kroppsligt gengäldande. Verklig kärlek är en andlig kvalitet men kan förstås uttrycka sig fysiskt om båda älskar. (De flesta människor älskar inte, de är förgiftade av kroppens biokemiska virvlar och tar fortplantningsdriften för att vara kärlek. Kvällstidningen Aftonhoran och samhället i stort lever gott på att låta folket leva kvar i sitt oförstånd.)

I fallet Löfven finns ännu inget som tyder på en lika störd dubbelnatur annat än att han som nytillträdd partiordförande för socialdemokraterna inte trodde någon egentligen visste vad som var "höger" och "vänster" i dessa tider. (Han talade så uppenbart för sig själv och sina dolda högersympatier). Att han ekar efter Aftonbladet visar bara den tidningens olyckliga tendens att mot en hånande höger söka legitimera partiets olyckliga val av partiledare. Löfven tar till och med regi från Aftonhoran! Då är det illa.

Det som skulle kunna fria Löfven från misstanken att han är en ryggradslös dubbelnatur med en dysfunktionell begärsnatur (Mars och/eller störningar i Vattenelementet) skulle vara att hans karta fungerar bättre än kapten Klännings i den överhettning som synes mellan Eld och Vatten via Väduren och Kräftan (reviret/haremet) hos dem båda. Eftersom ingen av kartorna har klockslag är det ganska meningslöst att spekulera i om Löfven har en mer stabilitet i sin version av "sensationalistsyndromet" (en som skapar rubriker eller försöker linslusa sig till sådana, som i denna kampanj i Aftonbladet).

Den här bloggen tror nog att kvinnorna löser det här bättre själva, utan att en opportunist som Löfven blandar sig i. Skär tasken av förövarna. Då lär sig manssläktet vett den hårda vägen.

*****


Gammal kinesisk vishet från den taoistiska filosofin (fritt ur minnet):

De bästa härskarna märker folket aldrig ens att de existerar
De nästbästa härskare är de som åtnjuter folkets beundran
De nästsämsta härskarna är de som styr via hårda lagar

De sämsta härskarna är de principlösa diktatorerna

Var hamnar Löfven på den här skalan? En ingenting vars rådgivares ömkliga PR-insatser enbart handlar om att försöka vinna honom en smula respekt eller kanske t.o.m. beundran (typerna 3 och 2)? Mitt intryck är att han faktiskt ibland tangerar den uslaste typen av ledare, en principlös nisse som talar rakt ur godtycke och okunskap! Med sådana ledare kan Rovkapitalisterna utan motstånd äta upp mer och mer av samhället tills allt privatiserats och en TALRIK underklass etablerats. (Denna TALRIKA underklass kommer i sinom tid att genomföra revolution, men låt oss nu inte gå historien i förväg.)

Inga kommentarer: