Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2016

Carl Schlyter - Ärbarhet i ynkryggarnas Sverige

En så bra och klartänkt tydlig text från sparkade miljöpartisten Carl Schlyter i Aftonbladet direkt efter det historiska illdådet i svensk politisk historia!

Och omvänt: Vilken patetisk tanke från en av ledarskribenterna i samma tidning! "Ett kok stryk har väl aldrig skadat nån." 



Anders Lindberg måste ha fått många örfilar av en kärlekslös far för att så totalt avslöja sin solidaritet med gråssossebrutaliteten. För det är inget än den som ligger bakom de här utrensningarna. (Se horoskopanalys från 2011 rubricerad "Dogmatikens enfald.")

Till Carl Schlyters karta. Här ser man en detalj som man ofta kan ställa sig kritisk inför. Den påtvingade konformismens Saturnus sida vid sida med sinnelagets Måne. De här barnen brukar kunna bli rejäla papegojor som vuxna och rapa upp hela föräldrarnas lista av klichéer och käpphästar. De blir traditionalister och ofta konservativa (även om de röstar vänster är de ogenomtänkta och präglade av barndomshemmet/Månen och i princip karbonkopior av de gränser som gällde där).

Men så har Carl Schlyter en räddning i sin egen själ (Solen) och dess makalöst gynnsamma favorisering från den Stora Välgöraren (Jupiter), samvetets och godhetens planet. Och när man inser att dessa två planetära vänner dessutom bildar en ömsesidig reception mellan Lejonet (stark individualitet) och Skytten (universalistisk och/eller visionär utblick), så inser man att den här själen kom till världen väl rustad för att genomskåda platser fyllda av små och gemena människor (Månen + Saturnus)! Här är en framtidspolitiker, en bättre människa och politiker än Sverige uppenbarligen kan hantera.



Och återstående tvivel om den snåla och näriga (och odemokratiska) tendensen i Månen/Saturnus (taget i isolation ett diktatorsämne) skingras när man inser att Fiskarnas härskare ju är just Jupiter så att framsynthetens och visionens Eld torkar ut det irrationella Vatten som i ministudien med de 60 skatteplanerarna såg så närigt och girigt just i Fiskarnas tecken. Här är då den friska motbilden till "Packet".

I skenet av dessa snabba observationer är det här om någonsin man bör frångå bloggens vana att använda det lägre psyket (Månen) som substitutascendent där klockslag saknas och istället ta Solen - intelligensen, viljestyrkan, det generella livsuppdraget själen förutsatt sig för detta liv - som horoskopets rot och utgångspunkt. Då finner man att den ljuvligt klarsynta ömsesidiga receptionen bildas mellan 1a jag-huset och horoskopets bästa hus, det 9e för det gudomligt genomlysta samvetet. 

Carl Schlyter är på jorden för att gagna mänskligheten och de högsta målsättningar som tänkbara är. Det är mer än man kan säga om det hycklande Sverige med dess dubiösa eller rent livsfarliga exportindustri. (För den dubiösa exporten, se popmusiken och dataspelen och för den rent skadliga exporten, se t.ex. SAAB och Bofors och andra producenter av mordverktyg).


PS. Ska återkomma en andra gång till Anders Lindbergs horoskop. Denna skribent gör mig smått förvirrad. Ibland så klartänkt och ibland så beskäftig och präktigt konventionell, som i rubrik här ovan. Kanske bloggaren ser en spegling av sig själv? :-)

6 kommentarer:

det är humor det humor det är mord sa...

Riksdagsgrupperna är militära organisationer. Man lyder order. Annars arkebuseras man vilket innebär att ställas vid sidan av omröstningen. Man får endast rösta JA eller inte rösta. Att rösta NEJ är förbjudet. Det är vad Lindberg har i sitt inre och varför han godkänts som skribent i ytterligare en krigsorganisation med klar hierarki och belöningsstrukturer. En organisation man inte säger NEJ utan endast JA eller håller tyst.
Ser du hur det guppar i en riktning sakta men säkert. När Nederländarna och Fransmännen röstade NEJ till Lissabon-fördraget tolkades det som tystnad och så röstade man JA i deras ställe.
Hur var det nu med kampen för demokrati i afrikanska och mellanösternländer? Skulle de ha demokrati eller endast JA-styrning?

FRA-omröstningen 2009. Lööf belönades med regeringsposition och Federley flyttades sedan till EU-parlamentet. Dessa sade NEJ, men röstade sedan JA. Godkända i krigsstaben. I demokratin Sverige, med öppna gränser, utan koll för inflytandet i EU och förhoppningsvis en plats i FN:s säkerhetsråd för Moderat eller Socialdemokrat.

Anonym sa...

Hmm. Ett offerpar 2009 och ett offerpar 2016. Då kan de förvänta sig högre positioner längre fram. Grattis Bali och Wykman.

Anonym sa...

Skickligt orkestrerad utmanövrering av omöjliga Schlyter
http://www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/ledare/den-gr%C3%B6na-utrensningen-1.2418270

Medierna lyder order. Om regeringen är för, får varken folket eller politiker vara emot. Hemliga TTIP-avtalet är man för, då får man inte vara emot. Inte ens på sakliga grunder.

Samma medier, som i ett och samma andetag är för global frihandel och är för miljön. Frihandel som leder till mer transporter av varor och människor och miljön som förstörs av dessa transporter.

"Förlåt dem för de vet inte vad de gör"

Där skulle man kunna tillägga

"De tror sig ha förstånd, men ack så lite de besitta. De låtsas ha koll på begreppen och konsekvenserna"

Bara de får rosévin i sommar så håller sig journalisterna lugna, allting rullar på som vanligt. Ännu ett orosmoln är avvärjt. Back to sleep. zzzzz....John Blund. Snart är det Almedalen. Tillbaka till flocken. Upprepa samma gamla visor, bekräfta allianser. Sniffa på de nya honorna och hannarna som vill kvalificera sig. Samtala fram nya anställningskontrakt. Den älskaren skulle du kunna anställa. Den här har jag reserverat.
Hon har så härligt oemotståndliga låtsat kritiska åsikter, men hon har egentligen precis samma icke åsikter som vi. En perfekt kandidat att taga upp i sekten.

Anonym sa...

I samma tidning en extrem islamist
http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/imam-sprider-extremreligi%C3%B6sa-id%C3%A9er-1.2369845

Sker ingen koll på de som tar sig hit?
Imamen citeras underligt.
Denne påstås vara förundrad över att människor lyssnar på judar men inte en miljard spottande muslimer. Vem lyssnar på människor som spottar?
Är det korrekt citerat?

Barbara Spectre, amerikajuden välkomnar sina extrema vänner till Europa. Lika barn leka bäst. De speglar sig själva i sina synbara motsatser.

Havsörnen sa...

https://carlnorberg.wordpress.com/2016/04/25/khan-spectre-7-till/

Om du ogillar Barbara Lerner Spectre så kommer du att älska den här slagfärdige Lejonkungen:

http://brothernathanaelchannel.com/

1950-09-05, Milton L. Kapner, född och uppväxt jude, konverterade till ortodox kristendom 1971.

Solens fiende Saturnus är i samma tecken, så också Venus. Månen andra graden Tvillingarna vid lunchtid och jag gissar på sinnelaget i detta tecken då han är så välartikulerad. Då får vi Solen i tredje samt Jupiter-i-Vattumannen i nionde huset, enligt Chandra lagna. För trögflyttade Oxen passar väl inte en konvertit?

Axeln Rahu-Ketu upptar Fiskarna-Jungfrun, Kristendomens axel i zodiaken. Lägg märke till att båda illgärningsmännen lägger sina långa aspekter mot Oxen, d v s staten Israels soltecken!

- - -

Ännu en ny profilbild på bloggaren, som blir mer och mer lik Björn Ulvaeus. :-)

Seaward sa...

Första länken frammanar en så intrikat konspirationsteoretisk bild att den får räcka. En kul tankeexercis just på gränsen till dårfinkeriet. Jag har dels inte kunskaperna i tillräckligt många ämnen för sådana här balansakter, men framför allt har jag hörsammat varningen mot att börja tro man är Gud i sin insikt om hur kartritningen över mänsklighetens intentioner egentligen ser ut. Ju enklare framställning, dess troligare att verkligheten i någon del motsvarar den.

Vad den ortodoxa prästen (?) broder Nathanael har på hjärtat lämnar jag därhän. Om det är hans data du därefter redovisar förblir det därför ett mysterium vad du vill ha sagt. Jag avråder för att hopa länkar utan att ens ge den måttligt intresserade läsaren en synopsis. Det är därför jag alltid återger någon uppgift ur tidningsartiklarna och spånar astrologiskt utifrån denna. Texten ska stå på egna ben (vara begriplig) även om man eliminerar länken.

Ulvaeus - ja det sägs ju att man över tid börjar anta sina (ideologiska) fienders särdrag! Poliser börjar allt mer likna skurkarna de är ute efter...
:-) En annan mindre lyckad selfie associerade distinkt till Lars Vilks, så den gick bort direkt!