Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 7 februari 2015

Schyffert - intelligens som överträffar SD:s samlade IQ

AB återger en text som Henrik Schyffert lade ut på FB. Det är så bra skrivet att horoskopet för den numera socialt medvetne underhållaren tarvar ett återbesök. Tänk, det första och enda inlägget om Schyffert publicerades redan försommaren 2009 och det kan passa att återvända till kartan eftersom den här bloggen är under stilla avveckling. 

Att här fortfarande produceras innehåll trots högermediernas lyckade mord på bloggosfären inför valet 2014 visar att den produktiva kraften bakom inläggen inte är någon linslus eller drivs av narcissistiska behov av massornas applåder. Sedan alla tidningar slutade visa bloggarnas kommentarer till nyheterna i tiden, försvann alla möjligheter att påverka en omedveten borgarsjäl via deras egna husorgan.

Schyffert hade redan 2009 (om jag minns rätt) "kommit ut" med att han röstade socialdemokratiskt - vilket naturligtvis inte behöver betyda ett skapande grand när man hör hur Löfven och hans otäcka närighetsminister tycker svenska småföretag inte tillräckligt engagerar sig i den globala kapitalismens tankar utan fegt håller sig i Europa. Men om man bortser från att partiet i praktiken är dött - folk har bara inte förstått hur "igår" hela deras världsbild är, sitter de ändå på en social modell som är beundransvärd. Och det är den Schyffert ansluter sig till, av horoskopet att döma.

Han är själv inte främmande för hur det är att känna sig svag som ett samhällets olycksbarn (Fiskarna). Men den som är ödesbestämd att bli något stort snarast gynnas av en kontakt med det lilla och det felande Vattenelementet. Sedan första horoskopkommentaren 2009 har bloggen introducerat både kungamakaren Regulus och den lede Satan som visar degraderande ord i örat. Och titta nu på Schyfferts karta på nytt. Han är tamejfan kungen! 


Hans karriärväg var ju snabb och spikrak. Tidigt verksam i på den tiden "viktiga" tonårskanalen MTV (med säte i London). Sedan en kaxig borgerlig underhållare. Och sedan då Solens - intelligensens - uppvaknande strax innan 40. Då byttes den fartiga gräddfilen mot en ny medvetenhet om vilka de rika trampar under fötterna. Solen i det sociala projektets Vattuman började uppleva att samhällsbygget under borgarna gick sönder. Shyffert kände sin medfödda Saturnus i Fiskarna som inte längre kunde bära upp Solen i Vattumannen. Sådan tur då att han var "den utvalde" att föra fram budskapet om sin nya medvetenhet. 

Att texten som AB återger är så himla bra (som så mycket annat som kommit ur den här geniala hjärnan) påminner mig om att jag åtminstone två gånger lovordat ETC-skribenten Kajsa Ekmans hurtiga "can do"-stil. Enkelt och genomlyst påminner hon om högerns korrupta och förljugna självbild. Och titta - Schyffert har ju precis samma välsignade samarbete mellan den Stora Välgöraren (Jupiter) och ett psyke (Månen) som i Skytten skannar betydligt större områden än den råttliknande mentalitet som t.ex. den här moderata politikern får nöja sig med.

Efter några tusen horoskop förstår man exakt vad "de gamle" ville berätta med de 12 zodiaktecknen. Alla är jämlika som själar, men när vi kliver ner mot jorden ikläder vi oss en uppsättning principer som gör oss olika om än knappast unika. Jag underkänner dem som inte ens förstått skillnaden mellan individualitet och personlighet: det är lätt att köpa sig en rollmask genom kläder och livsstil men detta är inte att vara en individ. Att vara individ är att ha förstått att det unikt individuella i sin tur återknyter till alla människor som någonsin levt i denna värld och mer än så. Individen är nämligen inget annat än en solflamma som utgått från det centrala Logos, det enda verkliga väsendet i vårt solsystem. I detta väsen, i Himmelen, kommer själarna att med egen fattningsförmåga uppleva att de BÅDE är enskilda individer OCH facettögon i ETT ENDA LEVANDE SUPERVÄSEN.

En liten bråkdel av detta återspeglar socialdemokratin med dess tanke om allas jämlikhet i ett samhälle. Och sedan spårare det forna bjässepartiet ur så fullständigt genom att orubbligt ha arbetarklassrötter. Man kan inte kräva av ett parti med en sådan bakgrund att de ska kunna morfa och blir visionärerna som pekar ut en helt ny himmel och jord och ett helt nytt civilisationssystem. Schyffert gör i sin text heller inte mer än raljerar i termer av förrädarens 30 silverpenningar. Men att han spelar med på fiendens planhalva beror förstås på hans exceptionella realpolitiska fingertoppskänsla: Merkurius och Venus i det praktiska Jord-tecknet Stenbocken - enligt sinnelagsascendenten knutet just till ekonomiska frågeställningar. Så låt oss spara gudaepitetet tills de verkliga förtunnade själarna - bärare av det universella programmet - behagar födas till världen och rädda den fallna mänskligheten FRÅN SIG SJÄLV.

Offret till och med av den egna själen innebär gudens uppvaknande, därav ordvalet "förtunnade" själar - som i engelskans "rarefied". Minns att Saturnus, "Själens platoniska Form" enligt bland annat romaren Plotinus, betraktas som en planet som essentiellt består av Luft. (När britterna talar om "rarefied souls" menas dock inte bokstavligen förtunnade och syrefattiga själar utan snarare "förfinade" själar, individer som upplever så många fler nyanser än grisarna som rullat för länge i leran och bara frossat det marknaden sagt åt den att konsumera.)

När Luft elimineras återstår enbart Ljuset, illustrerat av Eld-elementet. Schyfferts Sol i Luft-tecknet Vattumannen må representera gudens första klädedräkt men sedan man iklätt sig denna sätter Saturnus en gräns för vad som låter sig tänkas. Se återigen den sorgliga moderaten i föregående inlägg. Hans Saturnus i Jungfrun betyder inte att han inte kan tänka stort och rätt, bara att den själsliga formen inte predisponerar honom för värst mycket.

Det är uppenbart att Schyfferts avsevärda godhet ligger just inom denna värld - hans godhets Jupiter opponerar längsmed den kosmologiska axeln Solen i Vattumannen. Tursamhetens Jupiter lyfte fram honom som "mediamässig" individ (Lejonet = individualitet) medan hans egentliga individualitet (Solen i Vattumannen) är ett med det folkkollektiv (svenskarna) han föddes till.

Att han inte tar parti för det dåliga i svenskheten beror naturligtvis på den totala kungavärdighet som informerar honom och hans sinnelag. Han tror på den goda svensken, och det är inte förvånande att Sverigehoroskopet också har Solen och Jupiter konstellerade - fast nu båda i Vattumannen. Schyfferts egen karta är perfekt för en ledande samtidskommentator av den intelligenta typen.

Astrologin handlar inte om horoskop att boosta egot med. När man istället betraktar de 12 zodiaktecknen som GRUNDPRINCIPER i tillvaron förstår man bättre varför en så uppenbart god människa som Schyffert får så många av himmelens välsignelser medan nyssnämnda moderat föds när hela skiten rasat sönder och småaktighet och pennalism äger dagen. Î åtta år var svenskarna sådana rötägg att de valde ynklighetens politik. Och nu, till valet 2018, befinner vi oss i ett ingenmansland. Sedan går Sverige sönder med dunder och brak till följd av SD och högerns tilltagande brutalisering och det faktum att arbetarpartiet inte förmådde alstra en ny vision för landet och världen.


PS. Jag skulle vilja återuppliva den bortglömda etiketten "emotionell intelligens" för det här horoskopet. Synergin mellan Jupiter och Månen i Eld är omöjlig att missa, men samtidigt ger Eld inte någon kallt stirrande observatör utan anger en levande och smittsam nerv. I fallet Schyffert är det kanske ett lite olyckligt ordval eftersom Saturnus sägs råda över nervsystemet i indisk astrologi och här är den delen maximalt kall och våt. Men Månen är då reflektionen av den kyla Schyffert kan uppfatta så väl och det är i sina reflektioner men hör den ofta känslomässiga Månen kombinerad med Jupiters förståelse. Således: emotionell intelligens.


4 kommentarer:

 1. Schyffert: "Vi hade i Sverige 40 000 invandrare förra året"

  SCB: 115000 invandrade 2013. Statistiken för 2014 har inte kommit än.

  Schyffert: "Enligt imigrationsverkat (sic) kostar de 6 miljarder kronor det första åren (sic)."

  Migrationsverkets anslag inom politikområdet migration, prognos efter behov: 28,5 miljarder (2015, budgetpropositionen lägger till 5 miljarder). Prognosen för 2018 är 36,5 miljarder.

  Schyffert: "120 miljarder delat på 10 miljoner pers som bor i det här landet är 12 000:- per person."

  Det stämmer. Men det finns inte tio miljoner skattebetalare i Sverige.

  "Enligt OECD" så är det en vinst. Schyffert har förmodligen inte "kollat med självaste OECD" som han skriver, utan med medias rapportering av OECDs statistik, som mörkar att asylinvandringen inte är inräknad. Det är arbetskraftsinvandring som går med vinst.

  Och så käpphästen Zlatan (svenskfödd), som inte har inte bott i Sverige på 14 år och sådeles inte heller har betalat skatt här på 14 år.

  Schyffert: "90% av kommentarerna här under kommer att handla om att 'siffrorna är fel'.. inte om vad de skulle göra med pengarna de skulle tjäna."

  Konstigt argument. Det är ju gemensamma skattepengar det handlar om, inte pengar som blir över i plånboken. De ska gå till att lossa pensionsbromsen, fixa järnvägen, lärarlöner, mindre klasser, minskat tryck på sjukvården, ett försvar värt namnet, upprustning av miljonprogrammen, gruppboenden, återinförande av speciallärare, tandvårdsrabatt för fattigpensionärer, o s v.

  Nej, Schyfferts text var bland det sämsta jag läst i skrift.

  Han var ju inte så jätterolig på 90-talet heller:

  "Kulle."

  "Ja, hej, är det Jarl Kulle?"

  "Ja."

  "Bajs." *klick*

  Men KARTAN har du ju tolkat enligt regelverket. Men tänk om han har Asc i Jungfrun, då? :)

  Saxat från www.uvell.se:

  "Schyffert tog 12 Mkr i utdelning förra året. Det innebar en skatt på 5,69 Mkr. Men hade han tagit ut pengarna som lön istället hade skatten istället blivit 8,2 Mkr (68 % skatt). Han "snuvade" alltså skattebetalarna på 2,5 Mkr."

  Apropå "vad skulle ni göra med de pengar som ni sparade på det?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar ditt voluminösa och sedvanligt skarpa men off-topic tankearbete. Inlägget kommenterade hans retoriska skicklighet, hur han bygger upp sin historia och sökte astrologiska markörer för en som berättar en stor historia (ja, "tall story" skulle du förstås säga här).

   Det var därför jag drog en jämförelse med skribenten Ekman som också har förmågan att undvika det du just gav storstilat prov på: revisorsmentaliteten (som blir tusenfalt förstärkt de gånger Jungfrun OCH Skorpionen aktiveras – jag har sett katastrofala fall av pedanteri med den kombinationen). "Intill döden fixerad vid det som skiljer människor åt" Se nyliga inlägget "Från död till död" med citatet från Katha-upanishaden.

   Samtidigt har jag redan i inlägget givit dig lite rätt eftersom jag konstaterar att S. djupast sett "spelar med på fiendens planhalva" och pratar pengar. Men du låter som vilken svenne banan som helst i kvällstidningarnas kommentarspalter som pekar finger och säger, "Men titta på...(välj parti) - de...ju också...." En diskussion på den nivån är under all kritik. Det var inte Schyfferts egen ekonomi det handlade om och har han inte gjort något lagvidrigt i att välja den uttagsform som ger lägsta skatt bekräftar det bara min slutsats: han står huvuden över revisorsmentaliteten om man ska tala rå IQ. I inlägget valde jag nu "emotionell intelligens" men det beror just på hans medryckande sätt att "dra en historia".

   För att diskutera verklig klarsyn krävs verkligen födelsetiden och en äkta ascendent eftersom första huset avslöjar värdkroppens "ledningsdragning" (intelligens) inte mindre än det bidragande femte huset. Det goda nionde huset kan i några få fall bestå individen med gudomlig intuition. Då behöver man inte ens ta fram räknedosan, omfattande helhetsvisioner kommer utan ansträngning. Detta skulle t.o.m. kunna gälla när Jordelementet "äger" den gudomliga triangeln, förutsatt att de inblandade planeterna gör sina jobb.

   Radera
  2. Jo, men varför räcker det inte med att säga: ja, det kostar mycket, men vi måste ta oss råd. Det handlar om människor i nöd, etc. Men du menar att det är just det han gör?

   Jag slår alltid bakut när jag möts av ljugandet, friserandet och den selektiva informationsförmedlingen. Det är det här man blir tokig av när man slår på TVn, radion eller öppnar en tidning. Precis allt är agendasättande och inget är neutral rapportering. Är det inte det ett väldigt "Jungfruligt" diskriminerande och merkuriskt lögnaktigt tillvägagångssätt i synnerhet för att propagera för Skyttens helhetsbild?

   Nu tror jag inte att Schyffert har Asc i Jungfrun. Han har en tendens till plufsighet som inte passar alls ihop med tecknet.

   Radera
  3. Jag tror du underskattar Schyfferts intelligens. När jag läste texten såg jag igenom första nivån av konkret sifferexercis. Det var den du svalde och svarade på (här). I själva verket är Schyffert lika ironisk som någonsin, han driver ju med just den typ av läsare som producerar argument om invandringens kostnader. Hela inlägget var ett stycke bländande raljerande. Och när jag såg horoskopet och det gudabenådade Jupiter-Lejon som informerar hans sinnelag, fattade jag att det var Dramatikern som producerat ett praktverk. Kanske måste man själv ha något i Lejonet (jag har Venus) för att uppskatta monumentalmåleri av detta slag...

   Mediernas desinformation och agendor är återigen ett annat ämne. Jag tar del så lite jag någonsin kan av de officiella beskrivningarna...

   Radera