Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 15 februari 2015

Köpenhamnsmordet på den judiske mannen - våld utan legitim sak

Som en kort bilaga till föregående inlägg, horoskopet för nästa våldshändelse i Köpenhamn. Den här gången visar horoskopet motsatta signaler, det är en nedrig och orättfärdig handling. Ska man strikt följa de här två horoskopens helt olika utfall blir slutsatsen att detta var en annan gärningsman än den som attackerade Vilks "yttrandefrihetsmöte" - kanske en derangerad copycat som med få förberedelser gav sig av till någon plats han verkligen hatade, en judisk församlingslokal.

Med hjälp av planeternas "verksamma kvalitet" och husplaceringar kan var och en som följt den här bloggen se hur ONDSKEFULLT detta horoskop är, till skillnad från det RÄTTFÄRDIGA VÅLD som kartan i föregående inlägg omvittnar. 

För den sekulära västerlänning som inte fattar ett ord här, tänk bara på svensk vapenexport till diktaturer eller polisen som är bemyndigad att använda nödvändigt våld. Den vite djävulen tycks tro att det inte finns en makt över honom som ser och bedömer värdet av hans handlingar. Därför spårar samtliga svenska tidningar ur i indignerade kommentarer till attentatsförsöket på Vilks. Jag sökte vishet bland människorna, säger Gud i något bibelställe jag glömt vilket det var, men hittade den inte hos en enda av den. Inte en enda.

Teknikaliteter. För Vågen (social balans) stigande i öster gäller:

Jupiter är en verksam illgörare. Här breder den ut sig i mäktigaste position i tionde huset. Samvetets eller nionde husets representant är här Merkurius, framlyft i hörnhusposition men angripen av den dominerande och onda Jupiter.

Mars är här en verksam illgörare. Här attackerar den från olycks- och fiendskapshuset allt det fina mellan människor som Vågen i öster representerar. Man kanske ska väga in den "oheliga alliansen" som tvingas fram mellan Luft och Vatten eftersom Venus och Mars befinner sig i en konjunktion över teckengränsen. Venus, ascendenthärskare, drabbas således av den dubbelt onda Mars (tänk Fredrik Reinfeldt) på två sätt samtidigt.

Skillnaden mellan denna Jupiter och den goda Jupiter i horoskopet för attentatet mot Vilks kunde inte vara större!

2 kommentarer:

 1. Enligt dansk polis var det troligen samma attentatsman vid båda tillfällena, nu ihjälskjuten vid skottväxling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har hört att det är den officiella presentationen. Om så, ställer det naturligtvis djupa frågor om även herrelösa dårar kan tjäna en större sak i vissa ögonblick, trots att själva är djupt grumlade. Astrologin "recenserar" i så fall bara dådet, inte den genom vilket gärningen kommer.

   Och det är ju dådens horoskop jag studerat i fallen Twin Towers, franska blasfemitidningen och senaste Köpenhamnskartorna.

   Radera