Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 14 februari 2015

Höken Ebba Busch"Mångalen? Inte jag."

Eva Franchell i AB är en av de mest omdömesgilla politiska redaktörerna. Begår man misstaget att trampa i den ormgrop som är högerns kommentariat måste man läsa något av henne för att häva förgiftningen och deliriet.


Jag håller på att tappa intresset för Sverige - fullständigt! - i det dödläge som råder med en statsminister och regering som marknaden i praktiken äger det mesta av och utsikten att den utbredda svenska underklassen kommer att rösta fram främlingshatisk nationalism vid nästa val. Det senare förstås begripligt eftersom Sveriges gränslösa tolkning av EU-medlemskapet är huvudlöst, minst sagt. Det globala penningflödet kräver att nationalstaterna och deras unika historier krossas. 

Ja, det låter nästan som en sverigedemokrat tänkte högt, vilket förstås inte är fallet. Dessa fän är om möjligt dummare än folket i övrigt eftersom de omfattar den kapitalistiska ordningen - i den mån de alls klarar att tänka på så stor saker som den övergripande spelplan människorna inrättar för sig själva.

Minns det gamla inlägget om att Sverigehoroskopet rids mentalt av en ond demon under en hel generation? Dessa är de åren och ingenting fungerar med normal begåvning i det här landet! Att demonens bästa angreppspunkt är via tredje huset, dvs. mediernas eget hus, förstår fortfarande inte en överväldigande majoritet av det här folket. Nationalsjälen är helt uppfrätt av McDonalds-vimplar glatt vifta åt vår frälsare, marknadskapitalismen och det imbecilla livet, när den sedan länge rullat in med sina glatt kolorerade tanks på våra gator och posterat sina inbäddade trupper överallt i samhället. Affischpelare i varje gathörn. 

Det började när jag var ung och nyinflyttad till Stockholm. Jag häpnade över hur de där stadsborna inte verkade reagera på den sövande tv-reklam som rullade nonstop i varje hamburgerrestaurang. Vad var det här för zombieland tänkte jag fast med andra ord för "zombie" hade ännu inte blivit ett modeord. "Plastmänniskorna" brukar det heta i amerikanska filmer riktade mot tonåringar, är här för att stanna. 

*****

Och vad då säga om höken Ebba Busch som Eva Franchell jämför med den rent pinsamma Sarah Palin? Jo, det är dyrkan av den starkes rätt över den svaga från början till slut. Horoskopet dryper av unket klasstänkande!


Solen i kall Jord, massor av kallt Vatten och
kärlekens Venus och samtalets Merkurius
inburade i fiendskapens  resp. korruptionens mörka hus

Att detta är en bråkig kvinna har Eva Franchell säkert rätt i. Människor utan hjärtevärme blir ofta kantigare än andra och här finns inte en enda planet i det varma Eld-elementet. En starkt placerad Sol brukar kunna avhjälpa detta, då den sorterar under elden. Men astrologin har sina paradoxer och än av dem är när Solen går in i sin planetära fiende Saturnus hägn. Mest akut blir det i Stenbockens tecken eftersom Eld och Jord är direkta antagonister. Den döda jorden släcker elden. 

Eftersom den makthungriga kristdemokraten föddes under fullmånen - en fullmåne mellan två passionerade men kalla tecken - inser man att detta är en kvinna som skulle kunna starta krig. Och Mån-Kräftan är som sagt tecknet på krabbor som, när försvarsinstinkten är väckte, är beredda att "slåss intill döden för arbetslinjen" - sagt av Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt. Den lägre irrationella själen som Vatten-elementet representerar är i agiterat tillstånd inte mottaglig för förnuftsargument, och under fullmånen är den passionerade Rajas guna i princip så övertaggad att någon borde injicera något lugnande i Ebba Busch och hennes sort. 

Jag har haft tillfälle att träffa och lära känna flera fullmånar av denna typ genom livet och när jag söker summera dem slås jag av hur ofria i tanken de alla var. I synnerhet en (kvinna) var fullständigt slaviskt underdånig den rådande makten (Stenbocken), vilket tyder på att hon, genomsnittligt utbildad i ett fattigare land än Sverige, avsagt sig all sin förmåga till kritiskt tänkande och köpt myten om det välmående västerlandet med hull och hår. Dessa människor lever då helt i sin lägre irrationella sinnessjäl (Månen i Kräftan) och överlåter korttänkt och korkat besluten åt Solen i Stenbocken. 

Läs Eva Franchell och se hur rätt hon prickar in Busch-kvinnans åsikt att kvinnor med makt visst kan leva ett aktivt liv, det är de andra kvinnorna som ska stå hemma vid spisen. Franchell beskriver exakt den här fullmånen som passar perfekt in på tragiska samhällsklättrare och strebers, som så fort de kommit upp lite i hackordningen, söker förslava dem som alltjämt lever inom den sfär som Månen-i-Kräftan tecknar: populasen, den ansiktslösa massans sfär. 

Detta är en ruskig kombination som kräver sin man (!) för att få ut något gott av. Det är rätt typiskt det demonanfrätta västerlandet att dess astrologer valde att rita upp horoskopet på ett patriarkalt sätt, med Stenbocken på topp och Kräftan på botten, dels för att samhället länge varit skiktat på det sättet, men också för att västerlandets befolkningar är själar som fallit djupare i mörker och okunskap än någon annan civilisation på jorden. Vår tekniska utveckling indikerar exakt hur blind man kan bli och allmänheten får nu dyrt betala med sin frihet för att få äga den där åtråvärda smartphonen som i praktiken är Överhetens instrument för att övervaka och styra undersåtarna till det slags konsumtion Överheten önskar, dvs. mot trams som döljer de verkligt angelägna frågorna i livet. 

Ja titta, nu är det eurovisionschlager tid igen. Eller som dummifieringens kampanjmästare lärt undersåtarna att säga: "Mellon". Gud vad mystigt det låter, som en vän. Den generationen är redan offrad åt marknadskrafterna och går nu mot ett värre skitliv än någon generation i Väst sedan Andra världskriget. De lät sig luras och detta för att deras föräldrar saknade varje anstymmelse till politisk- och samhällelig medvetenhet. Högerfamiljer är inte medvetna, de är bara indoktrinerade! (Fråga mig, jag växte upp i idel dimma.) Jag är inte utpräglat vänster, men måste säga att det bara är i nättidningen ETC svensken idag kan höra tänkande människors analyser av komplexa sammanhang. Borgarna verkar inte vilja sätta sig in i sitt system som det ser ut från samtliga sidor. De är väl livrädda för vad de ska upptäcka...

Mer av materialistisk prylmentalitet än en fullmåne mellan Jord och Vatten går knappt att föreställa sig. Alla den irrationella själens känslor (Vatten) sugs nu upp av död Jord - av PRYLAR. Satans 100%-iga negativitet kröker rumtiden så snävt att själarna knappt kan andas längre av all den inskränkta jobb- och prylhets som de pga. inre svagheter lurats att göra till sin värld. 

Stefan Löfven är svenska folkets fiende, som Reinfeldts efterträdare representerar han nu samma övergripande hackordning. Fråga honom om det klasslösa samhället och han kommer att börja surra och prata sin grammatiskt pinsamma svenska! Som varande Sol-Kräfta med Månen i egocentrerade Väduren är han mest intresserad av att bli bekräftad. Och minns hur protektionistiska Kräftan och Väduren-med-korta-stubinen kickade igång samtidigt när tokan Annie Lööf skulle tvinga ner någon rapport i halsen på honom mitt under en tv-sändning? Han fäktade rejält med sin ena krabbklo. 

Hur skulle en politiker på den andliga/intellektuella mognadsnivån kunna sätta ned foten och göra något gott för landet?

Ja, zodiaken tillåter faktiskt en och annan svepande generalisering. Det är därför det finns reduktionistiska kartritningar - för att hjälpa folk se grunddragen, de principer som animerar ledaren och sedan fatta beslutet om landet verkligen behöver dem.

Men för mig är inte fullmånen vid Ebba Buschs födelse det mest kritiska utan bara pricken över i:et. För under den här akuta nervigheten och snarhet till att börja härja och praktisera maktspråk finns en, menar jag, mycket allvarligare kombination av tecken: Solen ägs som sagt av sin fiende Saturnus ("friheten ägs av gränsdragaren") men gränsdragaren står i ett horribelt läge i Skorpionen så att Jord och Vatten kombineras till något av det ondaste och mest omänskliga man kan tänka sig. 

I handling är den här kvinnan Busch kapabel till lika stor skoningslöshet (ja, faktiskt avsiktligt grymhet) som någonsin Margaret Thatcher eller Reinfeldt, han som var beredd att slåss inför döden för att fattiga och sjuka och arbetslösa skulle lida dubbelt genom hans speciella stålbad riktat mot individerna (istället för mot honom själv och de som är skyldiga till arbetslöshetssiffrorna).

Jag har faktiskt diskret nämnt mina misstankar om att Skorpionen i kombination med Stenbocken kan ge infernaliskt fordrande och inhumana typer och i min anonyma samling av horoskop för vanligt folk har jag hittat både hustrumisshandlare och människor som vuxit upp med våldsamma föräldrar.

Det är förstås Stenbocken/Saturnus som står för den kontrollerande aspekten i ett föräldraskap och problemet med Skorpionen är att den står för döden och skräcken för att tappa kontrollen över livet (som om vi någonsin hade den kontrollen!). Kombinationen ger just den halstarrighet som Eva Franchell ser i Ebba Busch och som skruvat ett steg till blir en hustrumisshandlare och våldsverkare. 

Så detta är alltså "de kristliga demokraternas" framtid i Sverige. När alla högervridna, hatiska privilegieälskare stuckit till rasistpartiet för att de tycker invandringen tär på DERAS välstånd då återstår det bara för KD att bli ett verkligt reaktionärt brunt parti. Man kan påminna sig den fega lutherska kyrkan som inte hade något att säga när Adolf Hitler tog makten i Tyskland. (Vill minnas någon katolsk påve som heller inte tog bladet från munnen.)

Något om de "inburade" Merkurius och Venus i två av horoskopets onda hus. Enligt de indiska spelregler jag försökt bilda mig en uppfattning om under några år av bloggande, skulle det vara ett gott ting att två planeter som pga. zodiaktecknet i första huset omvandlas till "verksamma illgörare" placeras i onda hus. De skulle därmed "desarmeras" och få mindre möjlighet att sätta tonläget i horoskopet. Detta kan man inte okritiskt köpa och påtvinga varje horoskop. Reinfeldts hat mot staten kommer helt klart från hans Saturnus-Vattuman - normalt en human och fin "årgång" utom för hans Jungfruascendent som bara vill åt den egna vinsten. Alltså: in med hela folket (Vattumannen) och deras organisation i sjätte fiendehuset.

Observera att med en månascendent är det bara det REAKTIVA SINNETS PERSPEKTIV vi ser här, och inte den generella viljeplaneten Solens perspektiv. Utsagorna kring de extra ascendenterna kan inte rimligen vara lika viktiga som den kroppsliga ascendent som ett känt födelseklockslag ger.

Jag är inte ens säker på att indisk astrologi använder dem som på den här bloggen, men rent logiskt ligger det inget fel i att studera Ebba Buschs "mångalna" och "herrelösa" Måne i Kräftan (den flyktiga och inkonstanta Månen äger här sig själv) - och utifrån Kräftan i första huset begrunda hur detta psyke uppfattar sin omvärld. En tolkning blir t.ex. att kvinnan själv hatar Venus som sin värsta fiende! Venus i sjätte olycks- och fiendehuset blir alltså en sida som hennes sinne omöjligt kan förlika sig med. 

Eftersom nu Venus är den övergripande signifikatorn för genuset KVINNA blir Ebba Busch alla kvinnors värsta mardröm och man kan verkligen fundera om vi inte har en garderobslesbian här, eller åtminstone en människa med en fullständigt havererar och konstlad självbild! Läs Eva Franchell om du inte tror att en kvinna kan vara andra kvinnors värsta fiende!

2 kommentarer:

 1. Ja, Ebba B är sannerligen en av de "Unga Rovgiriga" som numera frekvent befolkar politiken........, jag jag jag är dessa superegon:s gemensamma paroll; Lööf, Kasselstrand, Fridolin m.fl.

  Politiska Broilers är deras rätta benämning och är inte alltid bara synonymt med åldern, tänk Bildt, Sahlin, Olofsson etc.

  Men en medvetenhet börjar stiga upp igenom mediabruset, Franchell är en och unga statsvetare en annan.

  Exempel här: http://www.svtplay.se/klipp/2357207/politik-i-bokhyllan-broilers-nya-makthavare

  SvaraRadera
 2. Jag noterar att mars byter tecken under dagen, från fiskarna till väduren (och på den sajt jag själv använder har mars redan gått över till väduren kl 12 på hennes födelsedag). Och med tanke på bråkigheten och hennes aptit på makt och öht att vara så ivrig och "på" är väl typiskt för mars i väduren. Det skulle ju dessutom ge ännu mera Rajas. Desssutom attackerar då mars inte bara Saturnus utan även hennes kräftmåne. Och hon är ju som bekant gravid. Och i månhoroskopet hamnar mars då i makthuset.

  Oavsett marsplacering: Ebba Busch Thor är ett praktexempel på hyckleri och dubbelmoral. Som ärkekonservativ högerkristen (har förresten gått i Livets Ords skola) predikar hon säkert i andra sammanhang "traditionella familjevärderingar" och det sista hon borde göra som gravid är väl då att kasta sig in i en partiledarstrid. Om hon levde som hon lärde borde hon väl snällt stanna hemma och sköta om hem och barn istället. Men det lustiga är att högerkristna politikerkvinnor utgör alltid ett undantag från den regeln. Sarah Palin är ett annat exempel. Thatcher var ju inte kristen, men ärkekonsevativ, och inte förespråkade hon fler kvinnor i politiken eller i maktpositioner ö h t.

  SvaraRadera