Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 1 februari 2015

Gruvbrand i Kiruna

Programvaran ZET 8 Lite har en matematisk bugg som uppenbarligen slår till vid höga latituder och det ålderdomliga likahussystemet. Hus och tecken tappar synkningen och i försöken att justera ser jag att ascendenten klockan 12 har backat till Kräftan från den felaktiga Lejonascendent programmet visar för 9.00 då larmet gick.

Återstår bara att ta fram det gamla pensionerade programmet ASTROLOG. Minsann, här fungerar matematiken som tänkt!Med 235 gruvarbetare berörda av branden - inte instängda i gruvan som man kunde få intryck av om man läser nyheten slarvigt - passar det "sociala utstötningssyndromet" mellan Vattumannen och Skorpionen bra in i sina centrala husplaceringar. 

Tidningarna ligger snuddande nära "desinformation" som drar in antalet gruvarbetare fast det är helt irrelevant när de inte är berörda av branden. Satans räknenissar kan förstås sitta och räkna på inkomstbortfallet genom att multiplicera timlönen med 235 på skiftet...

Solen i 12e huset och Jupiter i 6e vittnar också om svärta och olyckor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.